Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Granerūds uzvar arī otrajā Četru tramplīnu turnejas posmā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Granerūds uzvar arī otrajā Četru tramplīnu turnejas posmā
Halvors Egners Granerūds. Foto: Picture Alliance/Scanpix

LETA--DPA. Norvēģijas tramplīnlēcējs ar slēpēm Halvors Ēgners Granerūds svētdien Garmišā-Partenkirhenē izcīnīja uzvaru Četru tramplīnu turnejas otrajā posmā.

Pirms diviem noslēdzošajiem posmiem viņu un vicelīderi Davidu Kubacki no Polijas šķir 26,8 punkti. Pirmais posms notika Oberstdorfā, Vācijā, bet pēdējie divi norisināsies uz tramplīniem Austrijā 4.janvārī Insbrukā un 6.janvārī Bišofshofenā.

Granerūds izpildīja 140 un 142 metrus tālus lēcienus, iekrājot 303,7 punktus jeb par 6,4 punktiem vairāk nekā slovēnis Anže Lanišeks, kuram padevās 140,5 un 137 metru tāli lēcieni. Trešais bija Pasaules kausa kopvērtējuma līderis Kubackis ar 136 un 138,5 metrus tāliem lēcieniem, kā arī 294,4 punktiem.

Granerūds arī pirms diviem gadiem bija tūres līderis pēc diviem posmiem, taču nenosargāja vadību.

Iepriekšējās sezonas turnejas čempions japānis Rjoju Kobajaši svētdien ieņēma vien 19.vietu.

Līdz šim tikai trīs tramplīnlēcējiem izdevies uzvarēt visos četros vienas sezonas posmos - Kobajaši, polim Kamilam Stoham un vācietim Svenam Hannavaldam.

Izmantotie resursi:
LETA