Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Karjeru noslēdz brāļi Lingeri, 42 gadus vecais Demčenko gatavs turpināt

Rolands Eliņš

Karjeru noslēdz brāļi Lingeri, 42 gadus vecais Demčenko gatavs turpināt
Andreass un Volfgangs Lingers ar Soču olimpisko sudrabu
Foto:AP/Scanpix

Par savas panākumiem bagātās sportistu karjeras noslēgumu paziņojuši Austrijas kamaniņu braucēji Andreass un Volfgangs Lingeri. Divnieku sacensībās viņi bija izcīnījuši visus nozīmīgākos titulus.

Preses konferencē Vīnē brāļi Lingeri paziņoja, ka savas pēdējās sacensības kamaniņu sportā jau aizvadījuši. Kā iemeslu noslēgt sportista karjeru 30 gadus vecais Volfgangs Lingers minēja vēlmi būt biežāk kopā ar savām ģimenēm, kuras abi sportisti ziemā dažreiz neredz pat mēnešiem ilgi.

"Vēl viens iemesls ir tāds, ka vairs nav tā īpašā, sportiskā dzinuļa," sacīja 32 gadus vecais Andreass Lingers. "Ja mēs daram savu darbu, tad vēlamies to darīt simtprocentīgi."

Abu brāļu aiziešana no sacensībām mainīs spēku samērus šajā kamaniņu sporta disciplīnā, jo Lingeri bija izcīnījuši visus titulus, kas vien pieejami. Viņu rēķinā zelts 2006. un 201. gada olimpiādēs, pasaules čempionu tituls 2003., 2011. un 2012. gadā, Eiropas čempionu gods 2010. gadā. 2011./12. gada sezonā viņi arī triumfēja Pasaules kausa kopvērtējumā divnieku ieskaitē un kopumā viņu rēķinā 15 uzvaras atsevišķos PK posmos.

2014. gada olimpiskajās spēlēs brāļi Lingeri ieghuva sudraba medaļu, par 0,335 sekundēm apsteidzot bronzas medaļniekus no Latvijas - Juri un Andri Šicu.

Tikmēr 42 gadus vecais Krievijas kamaniņu sporta veterāns Alberts Demčenko, kurš pēc olimpiskajām spēlēm šaubīgi izteicās par savu sportista gaita turpinājumu, paziņojis, ka apstāties negrasās. Viņš jau ir sastādījis treniņu plānu vasarai un ir apņēmības pilns piedalīties nākamās sezonas sacensībās.

Izmantotie resursi:
Double Olympic Champions Andreas Linger and...
ITAR-TASS: Sports - Russia’s titled luger...

  +1 [+] [-]

, 2014-03-31 16:59, pirms 10 gadiem
Demčenko ir monstrs,kur viņam tāda motivācija? Apbrīnojami.