Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Latvijas stafetes komandai sezonas izskaņā pieticīgākais rezultāts

Emils Ozerinskis

Latvijas stafetes komandai sezonas izskaņā pieticīgākais rezultāts
Roberts Plūme un Mārtiņš Bots. Foto: Mareks Gaļinovskis

"Eberspacher" Pasaules kausa sezona kamaniņu sportā noslēgusies ar VInterbergas trasē aizvadītajām stafetes komandu sacīkstēm, kurās Latvijas kvartets ar Aparjodiem un Robotiem ierindojās vien piektajā vietā. Sezonas kopvērtējumā Latvija saglabāja otro vietu.

Stafetes sacensību kopvērtējumā Latvijas komanda ieņēma drošu otro pozīciju, kuru Vinterbergā zaudēt nebija iespējams. Lai kļūtu par stafetes kopvērtējuma uzvarētājiem latviešiem vienīgais scenārijs bija uzvara un Vācijas komandas liela izgāšanās, neiegūstot augstāku vietu kā ceturto, kas objektīvi varētu notikt vien ar kritienu vai netrāpīšanu pa laika fiksēšanas klapi.

Pāragru startu veica vīru pārstāvis Ķīnas komandā, liekot Āzijas pārstāvjiem piedzīvot diskvalifikāciju. Šaubīga bija arī Polijas divnieka ātrā starta reakcija, tomēr poļu komandas rezultāts tika fiksēts.

Latvijas komanda ar Kendiju Aparjodi, Kristeru Aparjodu un Mārtiņu Botu/Robertu plūmi uz starta stājās priekšpēdējie, kad līderu pozīcijā bija Austrijas kamaniņu sportisti. Cīņā pret individuālo sacensību uzvarētāju Madeleini Egli Aparjode iepalika vairāk par pussekundi. Vēl nedaudz vairāk Latvijas deficīts pieauga arī pēc Aparjoda cīņas ar Jonasu Melleru. Robotiem ne tikai neizdevās mazināt atpalicību pret Austriju, bet tika summā zaudēts arī ASV komandai un par piecām tūkstošdaļām atpalikts no itāļiem, tādējādi pabeidzot sezonu ar piekto vietu, kas stafetes sacensībās latviešiem bija vājākais rezultāts.

Austrijas komanda apliecināja, ka individuālās sacensības nebija nekāds negadījums un arī stafetē austrieši aiz sevis noturēja Vācijas komandu. Austriešiem šī bija sezonas pirmā un vienīgā stafetes uzvara.

Sezonas pēdējos mačus Latvija kamaniņu sportisti aizvadīs 3. un 4. martā Siguldā, kad norisināsies Latvijas čempionāta cīņas.

Komandu stafete Vinterbergā

VValstsLaiks
1.Austrija1:22.732
2.Vācija+0.559
3.ASV+0.838
4Itālija+0925
5.Latvija+0.930
6.Rumānija+3.006
7.Polija+4.589
ĶīnaDSQ

Par drošiem kopvērtējuma uzvarētājiem kļuva Vācijas kamaniņu sportisti. Latvija ierindojās otrajā vietā, bet Austrijas komanda, kas Siguldā divas reizes netika pie ieskaites, ar uzvaru Vinterbergā apgāja ASV komandu par pieciem punktiem.

Komandu stafetes PK kopvērtējums

VValstsPunkti
1.Vācija540
2.Latvija470
3.Austrija340
4.ASV335
5.Itālija310
Polija310
7.Ķīna181
8.Rumānija150
9.Ukraina110
10.Slovākija55

Izmantotie resursi:
https://www.fil-luge.org/

  +1 [+] [-]

, 2023-02-26 18:19, pirms gada
Mazliet jau ir škrobe par šo un iepriekšējo stafeti, tomēr 2. vieta kopvērtējumā ir ļoti laba, jo vāciešiem un austriešiem sezonas laikā individuāli bija augstākas vietas.

     [+] [-]

, 2023-02-26 19:05, pirms gada
Nu šodien ne vīriem 2. braucienā ne stafetē mūsējiem vienkārši neslīdēja ( komentētāji nazkapēc brīnījās, ka lielu kļūdu nebija) bet bij skaidri redzams, ka trases lejasdaļā mūsu kamanas neslīdēja! Šai sporta veidā jau vienmēr atkārīgs ne tikai no paša braucēja. Austriešiem toties perfekti slīdēja, ja šādos apstākļos uzlabo gan Trases rekodru gan tik ievērojami apsteidz konkurentus! Mūsējie malači ka KOPVĒRTĒJUMĀ 2. vieta!