Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Latvijas kamaniņu divnieku ekipāžām pirmās divas vietas junioru PK sacensībās

Agris Suveizda

Latvijas kamaniņu divnieku ekipāžām pirmās divas vietas junioru PK sacensībās
Selīna Elizabete Zvilna un Viktorija Ziediņa. Foto: FIL

LETA. Latvijas kamaniņu divnieku ekipāžas Viktorija Ziediņa/Selīna Zvilna un Marta Robežniece/Kitija Bogdanova ceturtdien Blūdencā, Austrijā, izcīnīja pirmās divas vietas junioru Pasaules kausa (PK) piektā posma sacensībās.

Ziediņa/Zvilna bija ātrākās abos braucienos un summā tautietes pārspēja par 0,163 sekundēm. Trešo vietu ieņēmušais Vācijas divnieks atpalika vairāk nekā pussekundi. Sieviešu divnieku sacensībās piedalījās desmit ekipāžas.

Savukārt vīriešu divnieku sacensībās otro vietu izcīnīja Kaspars Rinks/Vitālijs Jegorovs, kuriem braucienos bija otrā un pirmā vieta, bet summā 0,132 sekundes lēnāks laiks par uzvarētājiem Moricu Jēgeru/Valentīnu Študti no Vācijas. Ceturto vietu deviņu ekipāžu konkurencē izcīnīja Raimonds Baltgalvis/Krišjānis Brūns, kuri pēc pirmā brauciena bija trešie, bet otrajā uzrādīja sesto rezultātu. Uzvarētāji bija 0,586 sekundes ātrāki, bet līdz pirmajam trijniekam pietrūka 0,145 sekundes.

Tikmēr junioru vieninieku sacensībās Rinks bija līderis pēc pirmā brauciena un devās pretī uzvarai arī otrajā braucienā, taču, visticamāk, trases vidusdaļā pieļautas kļūdas dēļ uzrādīja vien 20.rezultātu, kas summā atmeta uz desmito pozīciju 1,028 sekundes aiz uzvarētāja, vācieša Marko Lēgera.

Vēl Roberts Dreimanis braucienos bija 23. un 13. vietā, kas summā deva 18. pozīciju ar 1,962 sekunžu deficītu pret uzvarētāju, bet Aleksim Siņiļņikovam ar 13. un 23. rezultātu braucienos bija 20. pozīcija un 2,048 sekundes lēnāks laiks par uzvarētāju. Startēja 30 jaunie kamaniņu braucēji.

Juniorēm piekto vietu starp 22 kamaniņu braucējām izcīnīja Zane Kaluma, kura pirmajā braucienā bija ceturtā, bet otrajā - astotā, uzvarētājai Antonijai Pīčmanai no Vācijas zaudējot 0,522 sekundes, kamēr līdz pirmajam trijniekam pietrūka četras sekundes desmitdaļu.

Nedēļas turpinājumā turpat Blūdencā norisināsies junioru Pasaules kausa sestais posms.

Iepriekš abu vecuma grupu sportisti startēja vienā Pasaules kausa posmā ar piesātinātu sacensību grafiku. Sākot ar šo sezonu, 19 līdz 21 gadu veci kamaniņu braucēji atsevišķi startē Pasaules kausā junioriem, bet 14 līdz 18 gadus veci sportisti spēkojas Kontinentālajā kausā.

Izmantotie resursi:
LETA