Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

PK 4. posmā Latvijas kamaniņu sportisti startēs pilnā sastāvā

PK 4. posmā Latvijas kamaniņu sportisti startēs pilnā sastāvā
Kristaps Mauriņš
Foto: kamanas.lv

Pagājušajā naktī Kalgari trasē Kanādā ar Nācija kausa izcīņu, kas vienlaikus ir atlase pamatsacensībām, sākās "Viessmann" Pasaules kausa izcīņas ceturtais posms kamaniņu sportā.

Latvijas izlase šajās sacensībās startēja tikai vīru konkurencē. Starp 19 sportistiem, kuri cīnījās par vietu pamatsacensībās, trīs bija no Latvijas - Kristaps Mauriņš, Artūrs Dārznieks un Riks Kristens Rozītis.

Inārs Kivlenieks tāpat kā Elīza Cauce un abas divvietīgās ekipāžas, kuras devās uz ASV un Kanādā paredzētajiem posmiem - Andris Šics/Juris Šics un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, Pasaules kausa izcīņas ceturtā posma pamatsacensībām kvalificējās automātiski.

Šajā Nāciju kausā labāko rezultātu no Latvijas sportistiem uzrādīja Dārznieks, kurš finišēja pēc 45,540 sekundēm tādējādi izcīnot 11. vietu. Divas pozīcijas zemāk, 13. vietā ierindojās Rozītis, bet Mauriņš finiša līniju šķērsojot pēc 46,290 sekundēm un ieņēma 15. vietu.

Šonakt ar 21 divvietīgo ekipāžu startu sāksies Pasaules kausa izcīņas ceturtā posma pamatsacensības. No Latvijas sportistiem šonakt startēs ekipāžas Andris Šics/Juris Šics un Gudramovičs/Kalniņš, bet pēc divvietīgo ekipāžu starta cīņa sāksies dāmu konkurencē, kur starp 24 atlētēm būs arī Cauce.