Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Latvijas kamaniņu sporta treneri un funkcionāri saņem FIL apbalvojumus

Rolands Eliņš

Latvijas kamaniņu sporta treneri un funkcionāri saņem FIL apbalvojumus
Pēteris Cīmanis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Vairāki Latvijas kamaniņu sporta treneri un organizatori saņēmuši šī sporta starptautiskās federācijas apbalvojumus par ieguldījumu kamaniņu sportā.

Leikplesidā notikušajā 64. FIL kongresā, par nesavtīgu ieguldījumu kamaniņu sporta attīstībā ne tikai Latvijā, bet arī visā pasaulē, FIL apbalvojums - sudraba medaļas tika piešķirtas vairākiem Latvijas kamaniņu sporta speciālistiem:

-ilggadējam nacionālās izlases vecākajam trenerim Pēterim Cīmanim, kurš kamaniņu sportā ir jau kopš 1980.gada. Cīmanis no 2001. līdz 2014.gadam bija nacionālās izlases vecākais treneris, izlases trenera karjeru noslēdzot ar bronzas medaļu komandu stafetē Soču Olimpiskajās spēlēs. Trenera Cīmaņa darbības laikā medaļas tika atvestas arī no Turīnas un Vankūveras Olimpiskajām spēlēm. Pašlaik Pēteris Cīmanis strādā kā kamaniņu sporta treneris Bērnu un Jauniešu kamaniņu sporta skolā.

-Jānim Liepam, kurš kamaniņu sportā ir kopš 1978.gada. Šodien Jānis Liepa strādā ar divvietīgo ekipāžu Andris Šics/ Juris Šics. Liepa brāļu Šicu ekipāžu ir aizvedis līdz sudraba medaļai Vankūveras un bronzai Soču Olimpiskajās spēlēs. Liepa ir viens no pieredzējušākajiem un zinošākajiem treneriem, mehāniķiem Latvijā, kurš savu karjeru sāka kā kamaniņu sporta treneris sporta biedrībā ‘’Darba Rezerves’’, bet vēlāk darbu turpināja Murjāņu Sporta ģimnāzijā un bija Latvijas Junioru izlases treneris.

-Aivaram Kalniņam, kurš kamaniņu sportā ir jau kopš 1978. gada. Pašlaik Aivars ir nacionālās Junioru izlases vecākais treneris, kurš daudzus gadus strādā Murjāņu sporta ģimnāzijā. Zem viņa uzraudzības Jauniešu “A” klases atlēts Kristers Aparjods kļuva par Olimpisko čempionu II Ziemas Jaunatnes Olimpiskajās spēlēs Lillehammerē. Kopš 2006.gada Kalniņš ir FIL Jaunatnes attīstības komisijas loceklis.

-Jānim Ozoliņam, kurš kamaniņu sportā ir jau kopš 1976.gada. Treneris Ozoliņš pašlaik strādā Murjāņu Sporta ģimnāzijā un viņa ieguldījumam attīstot bērnus un jauniešus kamaniņu sportā ir liela nozīme, jo viņš jaunajos atlētos ieliek spēcīgu fizisko bāzi. Daudzi Latvijas olimpieši savas karjeras sākuši tieši pie trenera Ozoliņa.

-Zanei Krūzei, kura kamaniņu sportā ir kopš 1985.gada. Zane ir nacionālās izlases dakterīte, kura savas profesijas pienākumus vienmēr ir pildījusi augstākajā līmenī. Zane kopš 2003.gada ir FIL Medicīnas komisijas priekšsēdētāja.

-LKSF ģenerālsekretārei Dacei Gods – Romanovskai, kura kamaniņu sportā ir kopš 1985.gada. 1991.gadā Dace kļuva par treneri, bet kopš 1994.gada ir apstiprināta kā FIL tiesnese. 2009. gadā kļuva par LKSF ģenerālsekretāre. Dace ir pasākumu menedžere visiem Siguldā notiekošajiem Pasaules kausa posmiem un Pasaules čempionātiem.

FIL apbalvojumu - bronzas godalgu saņēma Dace Ābeltiņa, kura jau vairāk kā desmit gadus ir iesaistīta starptautiska mēroga sacensību rīkošanā Siguldā. Šobrīd Dace ir Bērnu un Jauniešu kamaniņu sporta skolas direktore. Dace ar savu darbu ir panākusi acīmredzamu skolas izaugsmi, kas atspoguļojas pieaugošajā bērnu skaitā, kuri nodarbojas ar kamaniņu sportu.

Informāciju sagatavoja:
Mērija Ansviesule
Latvijas Kamaniņu Sporta federācija