Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Latvijai divas septītās vietas Pasaules kausa trešā posma ievadā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijai divas septītās vietas Pasaules kausa trešā posma ievadā
Gints Bērziņš. Foto: AP/Scanpix

LETA. Latvijas kamaniņu braucējs Gints Bērziņš un divnieku ekipāža Mārtiņš Bots/Roberts Plūme piektdien Pārksitijā, ASV, ieņēma septītās vietas Pasaules kausa trešā posma sacensībās, kamēr Kristers Aparjods un Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts bija attiecīgi devītajā un 12. pozīcijā.

Gan vieninieku, gan divnieku konkurencē latvieši kvalificējās sestdien gaidāmajām Sprinta kausa sacensībām.

Vīriešu konkurencē uzvaru svinēja itālis Dominiks Fišnallers, kuram otrās vietas ieguvējs Fēlikss Lohs no Vācijas divu braucienu summā zaudēja 0,185 sekundes, bet vēl 0,019 sekundes lēnāks bija austrietis Dāvids Glairšers.

Bērziņš pirmajā braucienā bija piektais, bet otrajā uzrādīja 11. rezultātu, summā zaudējot 0,558 sekundes. Startā viņam bija piektais un ceturtais ātrākais uzrāviens, bet pirmajā braucienā vienā no starpfinišiem Bērziņš bija pat līderis.

Aparjodam pēc pirmā brauciena bija 14. vieta, bet otrajā viņš bija trešais ātrākais, summā atpaliekot 0,607 sekundes. Startā viņam abos braucienos astotais labākais rezultāts. Sacensībās piedalījās 21 kamaniņu braucējs, 15 labākajiem kvalificējoties Sprinta kausam.

Divnieku ekipāžu konkurencē uzvaras laurus plūca vācieši Toni Egerts/Saša Benekens, kuri tuvos sekotājus Juri Gatu/Rikardo Šepfu no Austrijas divu braucienu summā pārspēja par 0,033 sekundēm. Trešie bija vācieši Tobiass Vendls/Tobiass Arlts, kuri tautiešiem zaudēja 0,078 sekundes.

Bots/Plūme pirmajā braucienā bija desmitie, bet otrajā - sestie, summā atpaliekot 0,477 sekundes. Ševics-Mikeļševics/Krasts pēc pirmā brauciena bija 14. no 16 divniekiem, bet otrajā, kurā startā uzrādīja otru labāko rezultātu, sasniedza 11. vietu. Latvijas otrajai ekipāžai summā 0,899 sekunžu deficīts pret uzvarētājiem.

Bots/Plūme šajā trasē startējuši tikai junioru vecumā, bet Ševicam-Mikeļševicam/Krastam šī ir pirmā pieredze Pārksitijas trasē. Tāpat arī Bērziņš Pārkistijā ir startējis junioru vecumā, kamēr Aparjods šeit ir debitants.

Šodien pirmās divas vietas ieguvušās ekipāžas ar 315 punktiem dala pirmo pozīciju Pasaules kausa kopvērtējumā. Bots/Plūme ar 231 punktu ir piektie, bet Ševicam-Mikeļševicam/Krastam 135 punkti dod desmito pozīciju.

Vieniniekiem līderpozīciju saglabā austrietis Volfgangs Kindls, kurš sakrājis 310 punktus. Aparjods ar 187 punktiem ir septītais, bet Bērziņš ar 155 punktiem - devītais.

Sestdien būs sieviešu vieninieku sacensības, kā arī tiks dalītas godalgas Sprinta kausā.

Pēc tam sacensību kalendārā būs gandrīz mēnesi ilga pauze, bet no 6. līdz 8. janvārim sportisti sacentīsies Siguldas trasē. Nedēļu vēlāk turpat Siguldā notiks Pasaules kausa sezonas piektais posms, kas vienlaikus būs arī Eiropas čempionāts.