Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Aparjode nenosargā līderpozīciju, Vītola Eiropas čempionātā izcīna bronzu

Emils Ozerinskis

Aparjode nenosargā līderpozīciju, Vītola Eiropas čempionātā izcīna bronzu
Elīna Ieva Vītola. Foto: Jānis Pastars

Eiropas čempionātā kamaniņu sportā Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē pie bronzas medaļas tika Elīna Ieva Vītola. Pēc pirmā brauciena vadībā esošā Kendija Aparjode otrajā braucienā noslīdēja līdz septītajai pozīcijai.

• Par augstākajām vietām pēc pirmā brauciena pārlieku sapriecāties vēl nebija vērts, ko uzskatāmi parādīja vakardienas vīru sacensības, kurās līdz augstākajām goda pjedestāla vietām uzlēca pēc pirmā brauciena vien 12. un devītajā vietā esošie sportisti.

• Viltīgajā līderpozīcijā pēc pirmā brauciena bija Kendija Aparjode, uzrādot brauciena laiku 42,393 sekundes. Sešas simtdaļas aiz Aparjodes bija Sigita Bērziņa ar ceturto vietu pirmajā piegājienā. Uz labāko starta pozīciju otrajam braucienam starp Latvijas kamaniņu sportistēm pretendēja Elīna Ieva Vītola, ar laiku 42,488 sekundes ieņemot sesto pozīciju.

• Vairākām potenciālajām favorītiem pirmie braucieni bija ļoti pieticīgi. Līdz šim katrā no sezonas pasaules kausiem uz pjedestāla kāpusī Jūlija Taubica ierindojās 16. vietā, kamēr Emīlija Svīnija bija 22., bet Madleine Egle, iepaliekot no Aparjodes vairāk nekā astoņas desmitdaļas, bija 25. pozīcijā.

• Nekādi Siguldas trasi uzķert divās sacensību nedēļās neizdevās ASV sportistei Samerai Bričerei, kura piedzīvoja kritienu un palika bez kamanas, negūstot ieskaiti. Arī kanādietei Karolinai Maksvelai pie otrā brauciena tikt nesanāca, tādēļ no 30 sportistēm uz otro startu dodoties vien 28 dāmām.

• Otrajā braucienā Madeleine Egle pirmo reizi divās nedēļās salika kopā sekmīgu braucienu Siguldā, uzstādot otrajam braucienam augstu latiņu un izbraucot no 42 sekundēm - 41,868. Summā austrietes rezultāts bija 1:25,086. No līderes pozīcijas Egli nocēla pasaules kausa līdere Jūlija Taubica, apbraucot austrieti par 0.178 sekundēm.

• Elīnai Ievai Vītolai izdevās nosargāt savu pārsvaru pār Taubicu, tomēr pirms nedēļas otro vietu pasaules kausā ieguvušo Latvijas sportisti apbrauca vāciete Anna Bereitere, kura par sezonas pirmo nonākšanu uz goda pjedestāla nespēja valdīt asaras. Par nieka tiesu Vītolu apsteidza arī Dajana Eitbergere. Pārējām konkurentēm Vītola noturējās priekšā, kļūstot par Eiropas čempionāta trešās vietas ieguvēju.

• Sigita Bērziņa divu braucienu summā palika tieši vienas desmitdaļas atstatumā aiz Vītolas. Bērziņas rezultāts 1:24,373 Eiropas čempionāta ieskaitē deva sesto vietu. Savukārt Kendijai Aparjodei līderes pozīciju sacensību kopvērtējumā nācās nomainīt pret septīto vietu finiša tabulā.

• Eiropas čempionāta U23 ieskaitē Vītolas kaklā tika uzkarināta zelta medaļa. Pie bronzas starp jaunajām sportistēm tika Sigita Bērziņa, bet starp abām latvietēm iespraucās Vācijas kamaniņu sportiste Merle Frēbele.

Latvijas sportistu labākie rezultāti EČ Siguldā

DisciplīnaSportistiVieta
Sieviešu divnieksAnda Upīte/Sanija Ozoliņa2. vieta
Vīriešu divnieksMārtiņš Bots/Roberts Plūme2. vieta
Vīriešu vieninieksKristers Aparjods3. vieta
Sieviešu vieninieksElīna Ieva Vītola3. vieta
Komandu stafete

Eiropas čempionāts/Pasaules kausa 5. posms Siguldā

V.SportisteValstsLaiks
1.Anna BereitereVācija1:24.600
2.Darja EitbergereVācija+0.031
3.Elīna Ieva VītolaLatvija+0.037
4.Marle FrēbeleVācija+0.042
5.Sandra RobačereItālija+0.115
6.Sigita BērziņaLatvija+0.137
7.Kendija AparjodeLatvija+0.183
8.Jūlija TaubicaVācija+0.299

Sacensībās piedalījās 30 sportistes.

     [+] [-]

, 2023-01-15 12:39, pirms gada
Tāds pats scenārijs kā vakar vīriem. Mūsu meitenes nobrauca ļoti labi, taču vācietēm labāk slīdēja. Labi, ka ir medaļa. Gaidām komandu stafeti 13:45

     [+] [-]

, 2023-01-15 13:22, pirms gada
Mūsu laika apstākļi mums iepirda!

     [+] [-]

, 2023-01-15 13:47, pirms gada

     [+] [-]

, 2023-01-15 14:22, pirms gada
Urā, Latvijai ZELTS! Ideāls EČ noslēgums