Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Upīte/Ozoliņa uzvar, Aparjodei sudrabs Vinterbergas sprintā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Upīte/Ozoliņa uzvar, Aparjodei sudrabs Vinterbergas sprintā
Anda Upīte/Sanija Ozoliņa. Foto: Mareks Gaļinovskis

Šodien Vinterbergas trasē Vācijā noslēgsies Pasaules kausa posms kamaniņu sportā. Sprinta kausā sievietēm pirmo reizi sezonā uz goda pjedestāla kāpa Kendija Aparjode, kura izcīnīja sudraba godalgu. Tikmēr uzvaru izcīnīja dāmu divnieks Anda Upīte/Sanija Ozoliņa.

• Sievietēm uzvaru izcīnīja vāciete Jūlija Taubica, kura bija labākā arī pamatsacensībās, bet sudrabu izcīnīja Kendija Aparjode.

• Aparjodei, kura uzvarētājai piekāpās 0,121 sekundi, tas bija sezonas pirmais pjedestāls. Iepriekšējo reizi godalgas viņa izcīnīja pagājušās sezonas sākumā – abos Soču posmos.

• Aparjode par vienu tūkstošdaļu apsteidza vācieti Merli Frābeli, un arī ceturto un piekto vietu ieguva Vācijas sportistes.

Elīna Vītola sprintā ieņēma septīto vietu, no Taubicas atpaliekot 0,299 sekundes, bet Sigita Bērziņa ierindojās 15. vietā.

• Vīriešu sacensībās ātrākais bija vācietis Makss Langenhāns, kurš par 0,060 sekundēm pārspēja Jonasu Milleru no Austrijas.

Gints Bērziņš 15 dalībnieku vidū ierindojās 12. vietā, uzvarētājam zaudējot 0,454 sekundes, bet Kristers Aparjods piedzīvoja kritienu un nefinišēja.

• Aparjods pamatsacensībās bija ātrākais no latviešiem – viņš ieņēma astoto vietu, Bērziņš bija devītais, bet Kaspars Rinks kritiena dēļ nefinišēja.

• Vīriešu divnieku konkurencē zelts atkal Vācijai – labākie bija Tobiass Vendls/Tobiass Ārlts, kuri par trim tūkstošdaļām apsteidza tautiešus Toniju Egertu/Sašu Benekenu.

Mārtiņš Bots un Roberts Plūme sprintā ierindojās septītajā vietā (+0,239). Viņi bija vienīgie no latviešiem, kuri pamatsacensībās kāpa uz goda pjedestāla – bronza.

• 11. vietu sprintā ieguva Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts, kuri uzvarētājiem piekāpās 0,402 sekundes.

• Noslēdzošajās sprinta sacensībās pirmo reizi sezonā sprintā uzvarēja Latvijas divnieks Anda Upīte un Sanija Ozoliņa, kas bija ātrākās. Viņas par 0.031 sekundēm apsteidza itālietes Vetere/Oberhofere, bet par 0.078 sekundēm citu itāļu duetu Falkenšteineri/Hūberi.

• Cits Latvijas dāmu divnieks Viktorija Ziediņa/Selīna Zvilna sacensības noslēdza augstajā ceturtajā vietā. Viņas no tautietēm atpalika par 0.095 sekundēm.

  +4 [+] [-]

, 2023-02-12 16:44, pirms gada
Bravo meitenēm! Spožs noslēgums latviešiem grūtajā Vinterbergas trasē. Sudrabs, pēc tam zelts un Latvijas himna Upītei/Ozoliņai 3. vieta kopvērtējumā un Mazais kristāla globuss.

  +2 [+] [-]

, 2023-02-12 19:24, pirms gada
Dāmas ok. Par vīriem so, so...

  +1 [+] [-]

, 2023-02-12 19:32, pirms gada
Petrus rakstīja: Dāmas ok. Par vīriem so, so...
Jā, dažiem vīriem krītamā kaite.

     [+] [-]

, 2023-02-13 09:23, pirms gada
No kurienes info? Mājas lapā neatradu sprinta rezultātus