Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

17 mūsu jaunie kamaniņu braucēji gatavojas Eiropas čempionātam Siguldā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

17 mūsu jaunie kamaniņu braucēji gatavojas Eiropas čempionātam Siguldā
Riks Kristens Rozītis un Ulla Zirne
Foto: kamanas.lv

10.-11. janvārī Siguldas trasē risināsies junioru un jauniešu Eiropas čempionāts kamaniņu sportā. Šodien jau sākušies oficiālie treniņbraucieni, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija. Mūsu valsti pārstāvēs 17 jaunie sportisti, un pamatoti varam cerēt arī uz medaļām.

Aizvadītajā nedēļu tika aizvadīta starptautiskā treniņnometne, bet jau šodien sportisti uzsāk oficiālos treniņbraucienus paredzētajām sacensībām. Siguldā ir ieradušās ne tikai kamaniņu sporta lielvalstis, bet arī jaunie censoņi no Turcijas, Čehijas, Slovākijas, pavisam kopā pulcējot vairāk kā simts dalībniekus. Latvija šajās sacensībās piedalīsies visai kuplā pulkā - 17 sportisti. Atklāšanas ceremonija notiks 8. janvārī plkst. 19.00.

Lielas cerības varam saistīt ar mūsu spēcīgākajiem junioriem - Riks Kristens Rozītis un Ulla Zirne, kā arī jauniešiem A grupā - Kendija Aparjode un Kristers Aparjods.

Riks Kristens Rozītis ir sezonas līderis junioru Pasaules kausā, savukārt Kristers Aparjods - sezonas līderis jauniešu Pasaules kausā. Bet tikmēr Ulla Zirne startē pieaugušo Pasaules kausā un jau kvalificējusies Soču olimpiskajām spēlēm.

Tāpat junioru konkurencē startēs Robers Millers, Alise Evelīna Mitkus un Paula Ābelīte. Bet A grupā jauniešiem, bez junioru izlases kodola, sacensībās piedalīsies arī Gunārs Bergs, Ralfs Bērziņš un Edgars Karnītis. Savukārt A grupā jaunietēm uz starta līnijas stāsies arī Anda Upīte, Kate Keita Fārenhorste un Zelma Bite.

Divnieku konkurencē Latvijas komanda startēs ar trim ekipāžā. Junioru izlases braucējiem Kristenu Putinu/Kārli Krišu Matuzeli, kam pievienosies Kristers Krauze/ Valters Knets, Sakovičs Ričards/Vanzovičs Ralfs un Tupe Aksels/Šlakota Kaspars.

Izmantotie resursi:
kamanas.lv

  +2 [+] [-]

, 2014-01-06 18:37, pirms 11 gadiem
Tiem, kas trasi vēl īsti nepazīst, būs grūti. Mūsējiem gan vajadzētu izmantot savas priekšrocības un novinnēt visu, ko var.

  +1 [+] [-]

, 2014-01-06 19:50, pirms 11 gadiem
lūdzu, Latvijas kamaniņu federācija noturiet šos jaunos censoņus sportā arī pēc 3-5 gadiem, lai nav tā kad jauniešu rangos esam pirmajās vietās, savukārt pieagušo konkurence kuļamies par 20-mitajām vietām

     [+] [-]

, 2014-01-06 22:09, pirms 11 gadiem
Džerijs5 rakstīja: lūdzu, Latvijas kamaniņu federācija noturiet šos jaunos censoņus sportā arī pēc 3-5 gadiem, lai nav tā kad jauniešu rangos esam pirmajās vietās, savukārt pieagušo konkurence kuļamies par 20-mitajām vietām
Šeit ir problēma ar agrīno specializāciju. Kamēr citi jaunieši pasaulē rotaļājas parkos,tikmēr mūsējie smagi rok. Tad kad sāk startēt,tad protams soli priekšā jauniešos,bet tad,kad ārzemnieki ķeras klāt materiālam,tad no mūsejiem sanak tikai čiks,vai kāda saucamā ''BOBENE'' Tāds ir lielais sports ne tikai kamaniņu sportā,bet visā Latvijā. Mūsējiem 2-3vieta mājas trasē būs kā zaudējums. Vienozīmīgi jāņem čempis.