Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

E.Tīruma: "Gatavojos startam Sočos, nevis stresoju par ieskaitēm"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

E.Tīruma: "Gatavojos startam Sočos, nevis stresoju par ieskaitēm"
Elīza Tīruma
Foto: Romualds Vambuts

Latvijas labākā kamaniņu braucēja Elīza Tīruma (23) aizvadītās nedēļas nogalē kļuva par Eiropas vicečempioni komandu stafetē, bet februārī viņa piedalīsies Soču olimpiskajās spēlēs. Intervijā žurnālam "Sports" mūsu sportiste atklāj, ka Soču trasē savulaik piedzīvojusi šausminošu negadījumu, tomēr tas netraucē gatavoties olimpiskajam startam.

Soču trasē viņa savulaik smagi kļūdījās un nonāca stacionārā. "Bija tā, ka mani aizveda uz slimnīcu, bet, kad attapos, neko neatcerējos un vēl tagad man par to brīdi ir atmiņas tukšumi," stāsta sportiste. "Kļūdījos vienā virāžā, kurā uzšāvos līdz pašai augšai un atsitos ar galvu pret ledu. Tomēr es aizbraucu līdz finišam. Pati neatceros, kā nokļuvu līdz finišam, bet esot aizbraukusi bez kļūdām. Neatceros, kā nokļuvu slimnīcā. Kad attapos, tajā brīdī es pateicos, ka ar mani viss ir kārtībā, ka varu kustēties, domāt, runāt un pats galvenais - turpināt sportot." Zemapziņā bailes palikušas, taču tās netraucē, drīzāk palīdz koncentrēties, lai nekas tāds vairs neatkārtotos.

Trases viņa iedala divās kategorijās - guļamās un strādājamās, taču Sočos būs abi varianti. "Olimpiskā trase ir divējāda. Augšējā daļa ir viegla, tādas virāžas, kurās var brīvi braukt, bet lejasdaļā, kur sākas ātrums, jāsāk darboties," norāda Tīruma.

Šobrīd viņa ir kamaniņu sportiste, bet nākotnē grib arī studēt augstkolā. "Man tagad ir jāgatavojas startam Sočos, nevis jāstreso par ieskaitēm augstskolā, par to, ka neesmu izmācījusies, bet jāgatavo kamanas. Bet nākamgad ceru iestāties augstskolā, mani saista sporta psiholoģija."

Tāpat kā vecākā māsa Maija, arī Elīza bijusi žurnāla "Klubs" fotomodele. "Tad man tas šķita interesants piedzīvojums, ko gan vairāk negribētu atkārtot - izmēģināju un viss. Citiem varētu likties: nu kā nu tā - pusplika žurnālā! Tajā žurnālā nav kailfoto, bet tikai tās ķermeņa daļas, ko fotogrāfs ir ļāvis citiem apskatīt. Mums sportistēm nav kompleksu. Reizēm gan liekas, ka muskuļu ir par daudz, bet kad paskaties uz citām, īpaši Amerikā, tad saproti, ka muskuļi - tas ir daudz labāk nekā ķermenis bez satura," atzīst sportiskā latviete.

Elīza Tīruma
Dzimusi: 1990. gada 21. augustā
Izglītība: Krimuldas vidusskola, Murjāņu sporta ģimnāzija
Nodarbošanās: kamaniņu braucēja
Treneri: Pēteris Cīmanis, Jānis Liepa, Sandris Bērziņš
Lielākie sasniegumi: 2. vieta EČ stafetē (2014), 3. vieta PČ stafetē (2013), 4. vieta PK izcīņas Lillehammeres posmā (2014), 4. vieta PK izcīņas Siguldas posmā (2012)
Vaļasprieki: sēņošana, skrituļošana, ūdensslēpošana, riteņbraukšana
Ģimenes stāvoklis: neprecējusies

Pilnu materiālu var skatīt izdevuma janvāra numurā.

Izmantotie resursi:
Žurnāls "Sports"

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-27 22:02, pirms 11 gadiem
hm neprecejusie

     [+] [-]

, 2014-01-27 22:47, pirms 11 gadiem
Galvenais mērķis Soči, uz to arī jātiecas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja