Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Latvijas divvietīgās ekipāžas Kontinentāla kausa posmā paliek ārpus labāko trijnieka

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Latvijas divvietīgās ekipāžas Kontinentāla kausa posmā paliek ārpus labāko trijnieka
Jānis Gruzdulis-Borovojs. Foto: Jānis Pastars

LETA. Latvijas divvietīgās ekipāžas sestdien kamaniņu sporta Kontinentāla kausa posmā izcīnīja ceturto vietu gan vīriešu gan sieviešu konkurencē.

Vīriešu konkurencē Latvijas duets Jānis Gruzdulis-Borovojs/Uldis Jakseboga pēc pirmā brauciena ieņēma ceturto pozīciju, bet otrajā braucienā sasniedza trešo labāko laiku, kas tomēr neļāva pakāpties augstāk divu braucienu summā, noslēdzot sacensības ceturtajā pozīcijā.

Uzvaru izcīnīja Vācijas divnieks Grunbeks/Kurts, kuri divu braucienu summā finišēja minūtē un 9,582 sekundēs. Latvijas ekipāža vāciešiem piekāpās 1,21 sekundes.

Tikmēr sieviešu konkurencē Latvijas vienība Arta Pole/Agnija Bogdanova pēc pirmā brauciena bija ceturtās un, neskatoties uz to, ka otrajā braucienā uzlaboja savu rezultātu par gandrīz sekundi, noslēdza sacensības ceturtajā pozīcijā.

Divu braucienu summā ātrākās bija Vācijas kamaniņu braucējas Flaume un Peteršeima, kuras finišu sasniedza pēc minūtes un 10,734 sekundēm. Latvijas sportistes uzvarētājām piekāpās 2,424 sekundes.

Vīriešu konkurencē sacentās astoņas ekipāžas, bet sieviešu konkurencē spēkus mēroja četri divnieki.

Jau ziņots, ka piektdien Anna Aizupe izcīnīja piekto, Amanda Ogorodņikova - sesto un Margita Sirsniņa - 11.vietu 21 sportistes konkurencē. Starp septiņām sportistēm, kas nesasniedza finišu, bija arī Agnija Bogdanova.

Vīriešiem Aleksis Siņiļņikovs ieņēma septīto, Edvards Marts Markitāns - 14., Roberts Lazdāns - 22., Ričards Daukšta - 24. un Uldis Jakseboga - 27.vietu.

Vēsturē pirmais Kontinentāla kausa posms kamaniņu sportā notiek Siguldā.

Sacensībās Siguldā startēt pieteicās sportisti no Austrijas, Čehijas, Gruzijas, Vācijas, Itālijas, Latvijas, Polijas, Rumānijas, Slovākijas, Ukrainas un ASV.

Kontinentālajā kausā piedalās jaunieši vecumā no 14 līdz 18 gadiem.

Iepriekš abu vecuma grupu sportisti startēja vienā Pasaules kausa posmā ar piesātinātu sacensību grafiku. Sākot ar šo sezonu, 19 līdz 21 gadu veci kamaniņu braucēji atsevišķi startē Pasaules kausā junioriem.

Šosezon paredzēti vēl seši Kontinentālā kausa posmi, kuri noritēs Bludencā (Austrija), Phjončhanā (Dienvidkoreja), Vistlerā (Kanāda), Pārksitijā (ASV), Vinterbergā (Vācija) un vēlreiz Phjončhanā.

Izmantotie resursi:
LETA