Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Mauriņš: "Šogad Amerikā būs plašākas iespējas treniņiem, un plānojam to izmantot"

Rolands Eliņš

Mauriņš: "Šogad Amerikā būs plašākas iespējas treniņiem, un plānojam to izmantot"
Kristaps Mauriņš. Foto: FIL-Luge.org

Latvijas Kamaniņu sporta federācijas ģenerālsekretārs Kristaps Mauriņš sarunā ar portālu Sportacentrs.com ieskicēja Latvijas izlases gatavošanos jaunajai Pasaules kausa sezonai, kā arī paskaidroja izmaiņas sezonas kalendārā, norādot, ka tur savu iespaidu atstāj klimata pārmaiņas.

"Nesen aizvadītas kopīgās veselības pārbaudes, un šajā ziņā viss kamaniņu izlasē izskatās ļoti labi," apliecināja LKSF ģenerālsekretārs Kristaps Mauriņš. "Visi ir veseli, visi ir pielikuši muskuļu masā un visi ir gatavi sezonas sākumam."

Izlases tuvākajos plānos tagad ir drīz sākt treniņus uz ledus. Siguldas trasē pirmo ledu plānots uzliet tuvāko nedēļu laikā, kad Latvijas kamaniņu izlase sāks treniņus tur, bet pēc tam oktobra otrajā pusē paredzēta četru dienu treniņnometne Altenbergas trasē. Novembrī paredzēta sanākšana visiem kopā, proti, gan pieaugušo izlasei, gan jauniešiem, kad Siguldā tiks aizvadīts Prezidenta kauss. Tam sekos īsa nometne Īglsā, Austrijā, kur šosezon notiek Eiropas čempionāts, un tad jau būs jādodas uz Pasaules kausa sezonas sākumu Ziemeļamerikā.

"Šoreiz nedaudz neierasti, ka PK sezona sākas ar posmiem Amerikā," skaidroja Mauriņš. "Taču labā ziņa ir tā, ka šoreiz tiek piedāvāta iespēja papildus treniņiem Leikplesidas trasē, kas ir sarežģīta trase un vairāki mūsu jaunie sportisti tur braukuši ļoti maz. Šoreiz pirms sezonas sākuma FIL nozīmējusi vairākas dienas treniņiem, un labprāt to izmantosim. Domāju, ka to darīs arī lielākā daļa citu izlašu."

"Tādēļ plānots, ka uz Ziemeļamerikas posmiem vedīsim pilnu izlases sastāvu," norādīja Mauriņš. "Trīs dāmas vieniniekos un trīs vīri vieniniekos, kur pieaugušajiem šosezon pievienosies Kaspars Rinks, kā arī pa divām vīriešu un sieviešu divnieku ekipāžām. Ja reiz mums ir iespēja veikt šādus papildu treniņus Leikplesidas trasē, tad vēlamies to maksimāli izmantot."

Kamaniņu izlase jaunajai sezonai gatavojas jauna galvenā trenera Zinta Šaicāna vadībā. Pasaules kausa sezonā paredzēti deviņi posmi piecās valstīs (ASV, Kanāda, Vācija, Austrija un Latvija), turklāt gada galvenās sacensības - pasaules čempionāts - nonācis jau pirms sezonas ekvatora. Pasaules čempionāts Altenbergā tiks aizvadīts pēc PK 4. posma, proti, pēc pasaules čempionāta būs palikusi vēl lielākā Pasaules kausa sezonas daļa.

"Jā, tas ir nedaudz neierasti, taču apstākļi jau visiem vienādi. Turklāt laika izteiksmē jau īpašu pārmaiņu nav - cik atceros, PČ parasti bijis janvāra beigās. Šeit lieta ir tāda, ka Pasaules kausa kalendārs tiek arvien vairāk pārbīdīts uz pavasari," skaidroja LKSF ģenerālsekretārs. "Klimata pārmaiņu dēļ rudenī arvien ilgāk ir silts laiks, attiecīgi dārgāk uzturēt ledu trasēs, tāpēc PK sezonas posmi tiek pārvirzīti tālāk uz ziemas otro pusi ar tādu domu, lai varētu sezonu sākt vēlāk."

Ja, piemēram, 2007./08. g. sezonā Pasaules kausā pirms Jaunā gada notika pat četri posmi, sezonai sākoties 16. novembrī un noslēdzoties 17. februārī, tad šogad PK sezona sāksies 8. decembrī un līdz Jaunajam gadam būs tikai divi posmi, turklāt abi Ziemeļamerikā. Savukārt sezonas beigas paredzētas 24.-25. februārī un 2.-3. martā ar diviem posmiem Siguldā.

     [+] [-]

, 2023-10-03 09:58, pirms 7 mēnešiem
Mauriņš: "Visi ir veseli, visi ir pielikuši muskuļu masā..."

Bet vai šis nav diskutabli? Citreiz izskatās, ka tad, ja mīkstumi amortizē trases nelīdzenumus, labāk iet uz priekšu. Es nopietni. Jo ir taču daudz piemēru gan kamaniņu sportā, gan skeletonā.

     [+] [-]

, 2023-10-03 23:32, pirms 7 mēnešiem
Prieks par jums, veiksmi un veselību!