Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Neapmierinātība ar naudas sadali: izjucis Latvijas labākais bobsleja četrinieks

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Neapmierinātība ar naudas sadali: izjucis Latvijas labākais bobsleja četrinieks
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix

Emīls Cipulis, Matīss Miknis, Dāvis Spriņģis un Krists Lindenblats – Latvijas bobsleja četrinieks, kas pagājušajā sezonā izcīnīja Eiropas čempionāta bronzu, bet pasaules čempionātā ierindojās ceturtajā vietā. Vairāki no viņiem izlēmuši turpmāk vairs nestartēt, raksta MVP.

MVP raksta, ka negodīgā atalgojuma sadales dēļ atlūgumu uzrakstījuši stūmēji Dāvis Spriņģis un Krists Lindenblats, kuri tādēļ atskaitīti no Latvijas Olimpiskās vienības. Uz treniņnometni neieradās arī pilots Emīls Cipulis un titulētais stūmējs Matīss Miknis, kurš arī bija uzrakstījis atlūgumu, tomēr pēc sarunas ar galveno treneri Sandi Prūsi domas mainījis. Miknis gatavojas individuāli un gatavs startēt nākamajā sezonā.

"Par vienlīdzīgu samaksu mūsu četriniekā nevarējām vienoties trīs gadus, līdz beidzot sapratu – laiks vairāk pievērsties ģimenei un bērniem. Jāmeklē jauni izaicinājumi," sarunā ar MVP pauda Spriņģis. "Manī tas viss krājās, krājās un vienā brīdī salūza. Vēl jūnijā aicinājām uz tikšanos federācijas vadību, tomēr nekāda piedāvājuma no viņu puses nebija. Nevarējām atrast kopīgu valodu. Neredzu, ka varētu atgriezties. Vismaz pagaidām – kad situācija nav mainījusies."

Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis apliecinājis, ka četrinieka dalībniekiem atalgojums atšķīries, jo ņemti vērā sasniegumi, pieredze un sacensību skaits.

"Miknis bija vislabāk novērtēts, jo viņš spēj labi stumt gan divnieku, gan četrinieku. Viņš strādā divās frontēs un ir vienīgais, kurš var iestumt ātri. Jā, sportistu aiziešana būs jūtama, taču šādās situācijās esam pieredzējuši. Mēs esam vienīgā komanda pasaulē, kur viss tiek nolikts uz paplātes – tehnika, slidas, smēres, aprīkojums... Džeki atnāk baltiem cimdiem – no viņiem prasa tikai labu fizisko sagatavotību un braukšanu. Citās komandās arī sportistiem jārūpējas par savu tehniku, jāpiesaista sponsori," pauda Ekmanis. "Ja cilvēki grib izvēlēties dzīvē darīt ko citu – tikai uz priekšu! Vai tad mēs pirmo reizi esam tādā situācijā? Aizgāja Miņins, atnāca Melbārdis! Aizgāja Melbārdis, atnāca Ķibermanis! Aizgāja Ķibermanis, atnāca Cipulis. Aizies Cipulis – būs nākamais."

Cipuļa divnieks Pasaules kausa sezonas kopvērtējumā ieņēma piekto vietu, kamēr četriniekos Cipulis bija otrais, bet Jēkabs Kalenda – astotais.

Izmantotie resursi:
https://www.delfi.lv/mvp/51891089/p...

  +5 [+] [-]

, 2024-06-19 13:21, pirms nedēļas
Ekmanim nav taisnība. Nevar tik viegli palaist augstas klases sportistus un cerēt, ka tikpat labi uzreiz būs vietā. Ja jau Miknis saņēma visvairāk, kāpēc arī viņš bija uzrakstījis atlūgumu? Izskatās, ka sportistu konfliktam ar federāciju pamatā ir ne tikai nauda. Būtu jauki, ja SC nointervētu aizgājējus.

  +2 [+] [-]

, 2024-06-19 13:29, pirms nedēļas
Ups, Ekmanim nācās apraut pusvārdā savu tirādi, jo nebija, ko nosaukt pēc Cipuļa...

Kas tad vēl ir? Kalenda un zaļais gurķis Grantiņš. Kaufmanis pērn nepilotēja.

Un šitie sūūdi pusotru sezonu pirms olimpiādes...

     [+] [-]

, 2024-06-19 13:31, pirms nedēļas
Kā lasīju Delfos, piķis viņiem labs. Ja tā ir taisnība, tad jau vnk priekšplānā izvirzās domāšana - nav svarīgi, cik ir pašam, galvenais, lai citam nav vairāk.

  +2 [+] [-]

, 2024-06-19 13:35, pirms nedēļas
Baigi toksiskais Ekmanis izklausās. Diemžēl izskatās, ka būs aizlaidis bobsleju pa skuju taku. Nē, ne jau vienpersoniski (domāju, ka Ekmanis ir īstens entuziasts, tikai, šķiet, pietrūkst vadītāja un cilvēcisko īpašību). Ir iedarbināts projekts "Iznīcināšana", kas ir skaidri redzams no pēdējiem notikumiem (ne tikai sporta jomā). Bobslejs būs kā viens no pirmajiem.

  +4 [+] [-]

, 2024-06-19 13:42, pirms nedēļas
Īsta drāmas vasara renes sportos - te kamaniņnieki viens pēc otra beidz, te bobsleja virtuves brīnumi uzpeld.

  +3 [+] [-]

, 2024-06-19 14:05, pirms nedēļas
Nauda aiziet futbolam! Tur taču masveidība.

  +3 [+] [-]

, 2024-06-19 14:34, pirms nedēļas
Kur var redzēt federācijas vadoņu ienākumu deklerācijas?

  +1 [+] [-]

, 2024-06-19 14:35, pirms nedēļas
Damokla_zobens_23 rakstīja: Baigi toksiskais Ekmanis izklausās. Diemžēl izskatās, ka būs aizlaidis bobsleju pa skuju taku. Nē, ne jau vienpersoniski (domāju, ka Ekmanis ir īstens entuziasts, tikai, šķiet, pietrūkst vadītāja un cilvēcisko īpašību). Ir iedarbināts projekts "Iznīcināšana", kas ir skaidri redzams no pēdējiem notikumiem (ne tikai sporta jomā). Bobslejs būs kā viens no pirmajiem.
Viņš vēl arvien dzīvo vecajās bobsleja realitātēs, bet negrib jeb nevar apzināties kā tāda "medus maize" kur atleca visiem vairs nebūs Gadi arī prasa savu

  +1 [+] [-]

, 2024-06-19 14:39, pirms nedēļas
"Mēs esam vienīgā komanda pasaulē, kur viss tiek nolikts uz paplātes – tehnika, slidas, smēres, aprīkojums..."

Tiešām no citām TOP5 pasaules komandām stūmēji un piloti paši ir atbildīgi par finansējuma piesaistīšanu? Izklausās neticami Tad jau tiešām tas būtu tāds riktīgs hobija sports visā pasaules līmenī un pareizi Latvija dara, ja samazina tam finansējumu.

Bet kā jau teicu, vairāk izklausās pēc Ekmaņa meliem. Noteikti aizskarts, ka puse no komandas aizgājusi prom.

  +1 [+] [-]

, 2024-06-19 15:06, pirms nedēļas
autins rakstīja: Tiešām no citām TOP5 pasaules komandām stūmēji un piloti paši ir atbildīgi par finansējuma piesaistīšanu? Izklausās neticami
Nu, es pieņemu, ka tādā Vācijā un citās lielvalstīs olimpiešiem ir vieglāk atrast un piesaistīt konkrēti privātos sponsorus, sevišķi, ja ir iemaņas sociālo tīklu lietošanā. Pie mums, ja kādam sportistam (sevišķi jau sportistEI) nav gājis sacensībās, uzreiz pilns SC ar komentāriem, ka nav ko sēdēt instagramā tik daudz. Tikmēr vāciete Bukvica tur ir savākusi 500k sekotājus (gan jau palīdzēja arī Playboy fotosesija), regulāri reklamē dažādus atbalstītājus, un nedomāju, ka viņai pat ar 0% valsts atbalstu būtu problēmas nodrošināt sev augsta līmeņa treniņprocesu.

  +3 [+] [-]

, 2024-06-19 15:12, pirms nedēļas
Barak, kuras Latvijas sportistes sūtīsim uz Playboy, lai atbrīvotu budžetā finanses bobsleja čaļiem?

     [+] [-]

, 2024-06-19 15:27, pirms nedēļas
Damokla_zobens_23 rakstīja: Barak, kuras Latvijas sportistes sūtīsim uz Playboy, lai atbrīvotu budžetā finanses bobsleja čaļiem?
To lai katrs un katra izlemj priekš sevis, bet ja es kaut kur ziņās padzirdu par jauniem un perspektīviem sportistiem, iegūglēju cerībā kaut ko par tiem uzzināt, bet vismaz pusei sociālo tīklu profili (kas interneta meklētājos vienmēr būs starp pirmajiem rezultātiem) ir vai nu privāti vai pilni ar infantiliem pusaudžu laika (un ne tikai) ierakstiem, tad gribas pavaicāt, vai attiecīgais jaunais cilvēks apzinās, ka sports ir izklaides industrijas nozare, kur nedrīkst nedomāt par savu publisko tēlu un atpazīstamību. Nē nu ja kāda plānos karjera lielajā sportā neietilpst un viņš to visu tikai tā savam priekam, fiziskajai formai vai iekļūšanai amerikāņu augstskolā, tad cita runa - bet tad arī medijiem nevajag no tādiem taisīt Latvijas jaunās sporta cerības, uzlēcošās zvaigznes un vēl nez ko.

  +1 [+] [-]

, 2024-06-19 15:34, pirms nedēļas
Labdien, zilie rakstīja: Kur var redzēt federācijas vadoņu ienākumu deklerācijas?
Zintis saka, ka viņam viss sakārtots ar deklarācijām - neesot kur piesieties...

     [+] [-]

, 2024-06-19 15:37, pirms nedēļas
otins rakstīja: Ekmanim nav taisnība. Nevar tik viegli palaist augstas klases sportistus un cerēt, ka tikpat labi uzreiz būs vietā. Ja jau Miknis saņēma visvairāk, kāpēc arī viņš bija uzrakstījis atlūgumu? Izskatās, ka sportistu konfliktam ar federāciju pamatā ir ne tikai nauda. Būtu jauki, ja SC nointervētu aizgājējus.
Zintim IR taisnība... Galvenais, lai naudas plūsma neapstājas... sportisti tāk un iet... naudas plūsmu apstādināt nedrīkst...

nez... kurā valstī sportists uz treniņu nāk ar SAVU bobleju?

     [+] [-]

, 2024-06-19 15:38, pirms nedēļas
Damokla_zobens_23 rakstīja: Barak, kuras Latvijas sportistes sūtīsim uz Playboy, lai atbrīvotu budžetā finanses bobsleja čaļiem?
Ja kas, es teiktu, ka tieši mūsu renes sportistes nav no tām kautrīgākajām - bez abām māsām, kuras viena pēc otras nofotografējās vīriešu žurnāliem, arī vairākas citas (nu jau gan bijušās) izlašnieces instagramā šad un tad ielika visai atklātas bildes un video

     [+] [-]

, 2024-06-19 15:44, pirms nedēļas
Ļoti pareiza pieeja algu sadalei. Pēc pieredzes un ranga gluži kā jebkurā darba vidē. Jaunie gurķi biznesa pasauli nepārzina un mājās sievas vai draudzenes droši vien kladzina vēl. Tur aizmugurē var samest arī kartupeļu maisus.

  +1 [+] [-]

, 2024-06-19 16:30, pirms nedēļas
Nu, sapņu princesēm, kā tiem, kuri delfus lasa...
Visi minētie ir "ugunsdzēsēji", kuri iesniedz ienākumu deklarāciju, ja 18000eur PIRMS nodokļiem ir LABA nauda... lai būtu 😇
KP to saņem minūtē vsi 3jās? 😁😁😁

     [+] [-]

, 2024-06-19 16:44, pirms nedēļas
Baraks Osama rakstīja: Ja kas, es teiktu, ka tieši mūsu renes sportistes nav no tām kautrīgākajām - bez abām māsām, kuras viena pēc otras nofotografējās vīriešu žurnāliem, arī vairākas citas (nu jau gan bijušās) izlašnieces instagramā šad un tad ielika visai atklātas bildes un video
Mmmmmm... Varbūt vari ielikt saites uz tām bildēm un video?

  +2 [+] [-]

, 2024-06-19 17:34, pirms nedēļas
Baraks Osama rakstīja: Nu, es pieņemu, ka tādā Vācijā un citās lielvalstīs olimpiešiem ir vieglāk atrast un piesaistīt konkrēti privātos sponsorus, sevišķi, ja ir iemaņas sociālo tīklu lietošanā. Pie mums, ja kādam sportistam (sevišķi jau sportistEI) nav gājis sacensībās, uzreiz pilns SC ar komentāriem, ka nav ko sēdēt instagramā tik daudz. Tikmēr vāciete Bukvica tur ir savākusi 500k sekotājus (gan jau palīdzēja arī Playboy fotosesija), regulāri reklamē dažādus atbalstītājus, un nedomāju, ka viņai pat ar 0% valsts atbalstu būtu problēmas nodrošināt sev augsta līmeņa treniņprocesu.
Cik tad ir sekotāju vāciešu bobslejistiem? Frīdriham piemēram.

Ja federācija grib, lai bobslejisti ir aktīvi soc.tīklos, tad tam ir jāpiesaista atsevišķi cilvēks(i) kā to dara visas slavenības un lielie uzņēmumi. Latvijā mums jau ir labs piemērs, kas notiek, kad sportists pats pārņem savus soc.tīklu satura veidošanu.

Šī nav privāta komanda un nav arī individuālais sporta veids. Izlasei finansējumu piesaista federācija. Tas ir viens no tās uzdevumiem. Basketbola un futbolā taču neviens negaida, ka sportisti ies runāt, kurš var nopirkt formas un bumbas?
Sportisti var tikt piesaistīti uz pasākumiem, kurus organizē federācija, lai piesaistītu sabiedrības uzmanību un atrādītu sponsorus.

     [+] [-]

, 2024-06-19 18:43, pirms nedēļas
..ekmanis un 5 valdes locekļi...iedomājies viņu algas un cik ierāvuši nāsīs pa ;šiem gadiem...juristi,grāmatveži,menedžeri un t't..

     [+] [-]

, 2024-06-19 19:44, pirms nedēļas
Damokla_zobens_23 rakstīja: Mmmmmm... Varbūt vari ielikt saites uz tām bildēm un video?
Bija,gan Elīza Tīruma,Klubā,tik to uzvārdu neatceros,bet žurnāls kkūr mētājās

     [+] [-]

, 2024-06-19 21:18, pirms nedēļas
sinogli rakstīja: Nauda aiziet futbolam! Tur taču masveidība.
Atcerēsimies, ka tieši futbolistu lobētājs Šteinbergs Izglītības ministrijā izstrādāja jaunu sporta veidu finansēšanas kārtību, kuras dēļ bobslejam finansējums samazinājās.