Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Kaufmaņa četrinieks Eiropas kausa posmā iebrauc labāko trijniekā

Tomass Neuss Lucs
Tomass Neuss Lucs

Kaufmaņa četrinieks Eiropas kausa posmā iebrauc labāko trijniekā
Dāvis Kaufmanis. Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Šodien Austrijas Īglsas trasē otro dienu pēc kārtas norisinājās Eiropas kausa posms bobslejā četrinieku ekipāžām. Dāvja Kaufmaņa četrinieks pēc vakardienas palikšanas ārpus pjedestāla šodien spēja izcīnīt bronzas medaļu. Šis Kaufmanim ir četrinieku sacensībās pirmais pjedestāls karjerā.

Latviešu pilots Dāvis Kaufmanis šodien, tāpat kā vakar, startēja kopā ar stūmējiem Reini Nunguru, Regnāru Kirejevu un Ivo Danu Kleinbergu. Kaufmaņa ekipāža trasē devās ar 13. kārtas numuru.

Pirmajā braucienā latviešu ekipāža spēja uzstumt labāko startu, tomēr ar kļūdainu braucienu neizdevās iebraukt labāko trijniekā, ar laiku 51.80 paliekot piektajā vietā. Latvieši līderiem vāciešiem ar pilotu Zielasko zaudēja 0,59 sekundes, bet līdz trešajai vietai, kurā bija Illmana ekipāža, pietrūka 0,18 sekundes.

Otrajā braucienā Kaufmaņa ekipāža uzrādīja sliktāku laiku startā nekā pirmajā braucienā, proti, trešo labāko, bet trasi veica tīrāk, kas deva tādu pašu finiša laiku kā pirmajā braucienā- 51.80. Ar to pietika, lai spētu apsteigt ceturtā vietā esošos šveiciešu, kā arī trešajā vietā esošo Illmana ekipāžu, jo vācieši piedzīvoja kritienu. Tādējādi latviešu četrinieks izcīnīja trešo vietu 16ekipāžu konkurencē.

Pārliecinošu pirmo vietu ieguva vāciešu Zielasko ekipāža, bet otro vietu izcīnīja krievu ekipāža ar pilotu Bredikinu.
Atgādinām, ka šosezon pirmajā posmā četrinieku ekipāžām, kas norisinājās Altenbergas trasē, latvieši piedzīvoja kritienu, bet vakar tepat Īglsas trasē Kaufmaņa četrinieks izcīnīja ceturto vietu. Eiropas kausa ieskaitē četriniekos aizvadīti trīs posmi un pēc šī panākuma Kaufmanis iekļuvis desmitniekā.

Nākamais Eiropas kausa posms paredzēts 6. februārī, kad trasē dosies skeletonisti, bet 20. februārī būs posms bobslejā divnieku ekipāžām.

Izmantotie resursi:
https://www.ibsf.org/en/

     [+] [-]

, 2021-01-15 18:03, pirms 3 gadiem
Ļoti labi, tagad Latvijai ir četri četrinieki.

Paldies jaunajam autoram par rakstiem! Varbūt esmu vecmodīgs, bet rezultātu tviternoformējums man kaut kā rada nenopietnības sajūtu...