Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Ķibermanis par Pekinas olimpisko trasi: ''Tā nav sarežģīta, bet gan āķīga''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Ķibermanis par Pekinas olimpisko trasi: ''Tā nav sarežģīta, bet gan āķīga''
Oskars Ķibermanis. Foto: AP/Scanpix

Latvijas vadošais bobslejists Oskars Ķibermanis Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) rīkotajā pirmssezonas preses konferencē atklāja, ka Pekinas olimpiskā trase nav sarežģīta, taču vienlaikus tajā ir pietiekami daudz vietu, kurās var ātri vien pazaudēt laiku.

Šodien Latvijas Bobsleja un skeletona federācija pirms gaidāmās sezonas organizēja pirmssezonas preses konferenci. Pasaules kausa posmi sāksies no 14. novembra, un plānots, ka no Latvijas tajā startēs tikai Oskara Ķibermaņa ekipāža. Jaunie bobslejisti Emīls Cipulis un Dāvis Kaufmanis sevi apliecinās paralēli notiekošajos Eiropas kausa posmos.

Starpsezonā bobslejista gaitas noslēdza Ralfs Bērziņš, bet muguras savainojuma dēļ karjeru nācās noslēgt arī olimpiskajam čempionam Oskaram Melbārdim. Tieši Ķibermanis šobrīd ir izlases līderis, un sportists preses konferencē atklāja, ka starpsezonā ieguldīts liels darbs. ''Pavasarī, vasarā un arī tagad ieguldīts liels darbs. Ceru, ka esam uz pareizā ceļa. Galvenais, lai visiem ir veselība. Turpināsim gatavoties galvenajiem uzdevumiem, kas ir olimpiskās spēles.''

Visi trīs bobslejisti ar savām ekipāžām pirms sezonas viesojās olimpiskajā trasē Ķīnā, katrs aizvadot aptuveni 40 treniņbraucienus. Divniekos sacensības Ķibermanis Ķīnā noslēdza septītajā vietā, bet četriniekos kāpa uz goda pjedestāla trešā pakāpiena. ''Trase nav sarežģīta, bet gan āķīga. Ir ļoti daudz vietas, kur var pazaudēt laiku. Ja tā ir trases augšdaļa, tad var salasīt pussekundi,'' olimpisko trasi vērtēja sportists.

''Ja šajā sagatavošanās posmā nebūtu bijuši Ķīnā, tad domāju, ka braukt uz olimpiskajām spēlēm un cerēt uz augstiem rezultātiem ar sešiem braucieniem būtu diezgan naivi. Šajā nometnē ieguvām lielu informācijas apjomu, ko nevarētu saņemt ar sešiem treniņbraucieniem pirms olimpiskajām spēlēm,'' par brauciena lietderīguma pirms sezonas uz olimpisko spēļu mājvietu skaidroja Ķibermanis.

Karjeras laikā Ķibermanis ir izcīnījis sudraba un bronzas godalgas pasaules un Eiropas čempionātos, bet 2020. gadā Siguldā Ķibermanis kļuva par Eiropas čempionu.