Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2957, Did:0, useCase: 3

Latvija dāmu stafeti izlaidīs, Bendika varētu atgriezties nākamnedēļ Itālijā

Rolands Eliņš

Latvija dāmu stafeti izlaidīs, Bendika varētu atgriezties nākamnedēļ Itālijā
Baiba Bendika. Foto: LBF Facebook lapa

Latvijas vadošā biatloniste Baiba Bendika šobrīd notiekošo Pasaules kausa posmu izlaiž slimības dēļ un cer būt atpakaļ ierindā nākamajā posmā, portālam Sportacentrs.com apliecināja LBF ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs. Bendikas slimības dēļ Latvijas sieviešu izlase arī nevarēs piedalīties stafetes sacensībās.

Baiba Bendika apslima jau iepriekšējā nedēļā, kad izlaida pēdējo disciplīnu Pokļukas posmā. Viņai šobrīd joprojām ir augsta temperatūra, un viņa šo Pasaules kausa posmu Rūpoldingā izlaiž, paskaidroja Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs.

"Cerams, ka viss būs labi, viņa pamazām atlabst, un tiek cerēts, ka Baiba atgriezīsies sacensībās nākamnedēļ, kad būs Pasaules kausa posmā Antholcā, Itālijā," teica Pīpkalējs. "100% to gan šobrīd nevar garantēt, taču tāds ir prognozētais scenārijs, un ceram, ka tā arī notiks."

Šajā PK posmā sievietēm paredzētas sacensības 15km klasikā, kas notiek jau šodien, kā arī sieviešu stafete sestdien un masu starts svētdien. Baibai Bendikai dalība masu startā tāpat būtu iespējama tikai tad, ja izdotos uzrādīt ļoti labu rezultātu klasikā, kamēr stafetē Latvijas izlase šosezon vēl nav piedalījusies.

Bija gan paredzēts, ka šonedēļ tas mainīsies, un Latvijas sieviešu izlase joprojām iekļauta provizoriskajā dalībnieku sarakstā, kur četrinieku veidotu Annija Sabule, Sanita Buliņa, Sandra Buliņa un Bendika. Taču Bendikas slimības dēļ tas tomēr nenotiks un Latvijas izlase dāmu stafetē nestartēs, norādīja Pīpkalējs.

LBF ģenerālsekretārs paskaidroja, ka pieteikumi PK sacensībām tiek veikti savlaicīgi, attiecīgi arī pieteikums stafetei tika izdarīts jau iepriekš un šobrīd tie IBU datubāzē nav aktualizēti, taču skaidrs, ka sestdien Latvijas dāmu izlase nestartēs. Jāpiezīmē, ka arī Antholcas posma programmā ir paredzētas stafešu sacensības.

Toties sezonas debiju aizvadīs Latvijas vīriešu izlase, apstiprināja Pīpkalējs, kas iekļauta provizoriskajā dalībnieku sarakstā, kurā ir 21 izlase. Latvijas izlases sastāvā būs Andrejs Rastorgujevs, Aleksandrs Patrijuks, Renārs Birkentāls un Edgars Mise. Latvijas vīriešu izlasei tas būs pirmais starts PK posmā kopš 2022. gada ceturtā marta, kad Somijā tika iegūta 19. vieta.

Savukārt Rastorgujevs pats stafetē nav startējis kopš 2021. gada marta.

  +1 [+] [-]

, 2023-01-12 17:16, pirms gada
Nav ko piebilst...

  -1 [+] [-]

, 2023-01-12 17:50, pirms gada
..ja vissi sašauj un slēpo ātrāk par visie,tad varam norvēģus un pārejos atstāt aiz sevis..

  -2 [+] [-]

, 2023-01-12 18:19, pirms gada
Meitenēm vajag gūt pasaules kausu startu pieredzi, varēja pieteikt stafeti, atstājot Sabulei pēdējos 2 posmus, jo tāpat būs LPD ātrāk.

  +5 [+] [-]

, 2023-01-12 18:49, pirms gada
Pēdejam posmam piesaka Baibu un lai parejas 3 mauc. Lidz pedejam posmam netiks 100%.

     [+] [-]

, 2023-01-12 19:29, pirms gada
Bēdīga aina Latvijas biatlonā. Un IBU kausā šīs nedēļas nogalē no Latvijas būs tikai Lūsis.

     [+] [-]

, 2023-01-13 15:05, pirms gada
Galvenais, Lai Baibai taa slimiba neizchakare visu paredzeto sportiskas formas kritumu/kaapumu grafiku. Vispar cik esmu dzirdejis, kad sportisti ir top forma, tad organisms esot ljoti trausls un biezhi gadas nokjert kautkadus virusus utt.