Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Bendika pirmajā Pasaules kausa posmā gatava startēt arī sprintā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Bendika pirmajā Pasaules kausa posmā gatava startēt arī sprintā
Baiba Bendika. Foto: AFP/Scanpix

LETA. Latvijas biatloniste Baiba Bendika, atgriežoties sacensībās pēc mazuļa piedzimšanas, savu startu stafetē vērtēja pozitīvi un šonedēļ sacentīsies arī Pasaules kausa posma sprinta sacensībās, sarunā ar Latvijas Televīziju teica Bendika.

Trešdien Bendika, kura šoruden kļuva par māmiņu, ar startu Pasaules kausa posmā 4x6 kilometru stafetē atgriezās sacensību apritē.

"Sanāca labs starts, daudz labāk nekā es pati būtu gaidījusi. Diezgan izdevusies atgriešanās," pēc sava stafetes posma veikšanas teica latviete.

Daļu distances viņa slēpoja kopā ar austrieti Lizu Hauzeri un Bendika norādīja, ka tas viņai palīdzējis uzturēt augstu tempu.

"Tagad ir diezgan vējains un tas palīdzēja. Pusi apļa viņa izmantoja mani kā aizvēju, bet pēc tam pati izgāja priekšā. Šādos apstākļos vienmēr ir vieglāk braukt aizmugurē, bija forši paturēt kopā tempu," skaidroja biatloniste.

Bendika šaušanā stāvus aizvēra visus mērķus, bet guļus izmantoja vienu rezerves patronu un, veicot savu posmu, viņai izdevās pakāpties no 15. uz devīto pozīciju. Biatloniste izcēla, ka viņai arī padevusies šaušana un trasē slēpojot viņa jutusies labi, lai gan pirmajos apļos vēl centās nepārspīlēt.

"Jutos mierīga un pārliecināta šaušanā. Prieks, ka izdevās veiksmīgi izšaut sarežģītos apstākļos, kad vējš ir mainīgs. Tāpēc tik daudzām meitenēm ir vairāk papildu patronas un soda apļi," viņa izcēla.

"Pirmos apļus centos nepāriet pāri saviem limitiem, bet pēdējā aplī jau varēju diezgan labi ieslēgties. Prieks, ka organisms varēja ieslēgties tikpat labi kā iepriekš un pēdējo apli varēju izbraukt labi. Atliek tikai trenēties un strādāt uz priekšu," turpināja Latvijas sportiste.

Bendika apliecināja, ka nedēļas nogalē sacentīsies arī 7,5 kilometru sprinta sacensībās. "Noteikti domāju, ka startēšu arī sprintā, jo sajūtas bija labas un nav iemeslu nestartēt. Tas tīri labi iederēsies kopējā treniņu plānā," viņa piebilda.

Ceturtdien 4x7,5 kilometru stafetē sacentīsies vīrieši, piektdien sievietes sacentīsies sprintā, sestdien sprinta sacensības būs vīriešiem, bet svētdien notiks iedzīšanas sacensības.

Izmantotie resursi:
LETA

  +2 [+] [-]

, 2023-11-29 18:12, pirms 5 mēnešiem
Nu ja nostartēs kā šodien, punktos noteikti būs.

     [+] [-]

, 2023-11-29 19:20, pirms 5 mēnešiem
Dulla meitene. Lai izdodās!