Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2956, Did:0, useCase: 3

Rastorgujeva treneris: "Viņš bija "Top" slēpotājs, tagad ir "Top" šāvējs. Iespaidīgi"

Rolands Eliņš

Rastorgujeva treneris: "Viņš bija "Top" slēpotājs, tagad ir "Top" šāvējs. Iespaidīgi"
Andrejs Rastorgujevs un Pērs Olavs Treteruds. Foto: Sportista Facebook profils

Norvēģu speciālists Pērs Olavs Treteruds jau vairākus gadus strādā kopā ar Latvijas biatlonistu Andreju Rastorgujevu. Sezonas noslēguma pasākumā, saviesīgā preses konferencē atzīmējot šosezon Rastorgujeva izcīnīto sudraba medaļu pasaules čempionātā, Treteruds atbildēja uz mediju jautājumiem un pastāstīja par Rastorgujeva paveikto darbu mentālā spēka ziņā.

Andreja Rastorgujeva rīkotajā sezonas noslēguma pasākumā iepriekšējās nedēļas nogalē piedalījās arī viņa treneri, Pēru Olavu Treterudu ieskaitot, kurš tika pieteikts kā Latvijas biatlonista mentālā spēka treneris. Uzrunā klātesošajiem Treteruds pauda prieku par Rastorgujeva šosezon sasniegto un viņa gatavību nākamajiem mērķiem.

"Andrejs ir ļoti ātrs slēpotājs un ātra persona arī dzīvē," sacīja Pērs Olavs Treteruds. "Arī šajā sezonas noslēguma pasākumā - viņš satraucās, ka esmu ieradies par vēlu. Tas tad arī ir mans darbs, proti, turēt viņu uz zemes un parūpēties, lai būtu tādi apstākļi, ka viņš varētu vienkārši darīt savu darbu."

"Rastorgujevam bijusi ilga karjera, viņš sasniedzis augstus rezultātus, taču puzles pēdējais gabaliņš vienmēr bija izpalicis," turpināja Treteruds. "Redzēt, kā Andrejs pasaules čempionātā ieslēpo pēdējā šaušanā un sašauj visus mērķus, bija iespaidīgi. Galu galā, viņš bija bijis šādā situācijā arī iepriekš, bet šoreiz viņš to paveica. Tāpēc arī mēs varam tagad pēc sezonas kopā šo panākumu nosvinēt, jo šoreiz viņam bija mentālais spēks, lai trāpītu arī pašu pēdējo mērķi."

"Ar Andreju sāku strādāt 2016./17. gada sezonā, un soli pa solim viņš kļuva spēcīgāks," sacīja norvēģis. "Domāju, ka kaut kas notika tajos divos gados, kad viņam bija situācija, kuras dēļ viņš nevarēja startēt. Taču mēs turpinājām strādāt un šosezon īpaši strādājām pie masu starta, atkal un atkal izspēlējot distanci galvā un mentāli sagatavojoties īstajiem mirkļiem. Andrejs vēlējās to paveikt, viņš vēlējās labot iepriekšējās kļūdas. Viņš nevēlējās bēgt no šiem atbildīgajiem mirkļiem, bet gan sastapt tos, jo mēs zinājām, ka viņš ir spējīgs tikt ar tiem galā."

"Taču jāsakrīt visiem apstākļiem - trenera Valda Bērziņa darbam ar šaušanu, slēpēm, gatavībai... Divas dienas pirms PČ sudraba izcīnīšanas bija klasika, kur Andrejs ieguva ceturto vietu, un mēs viņu sastapām ne līdz galam neapmierinātu. Ceturtā vieta PČ - tas ir ļoti, ļoti augsts panākums, taču viņš nesmaidīja, jo bija tik tuvu medaļai. Pēc tāda starta nākamajās sacensībās sašaut 20 no 20, jo tik ļoti vēlies beidzot piepildīt savu mērķi un izcīnīt PČ medaļu - iespaidīgi, un tas liecina par spēku. Andrejs ir spēcīgs cilvēks."

Rastorgujeva treneri Valdis Bērziņš un Intars Berkulis preses konferencē par nākamajiem mērķiem neizteicās, sakot, ka māņticība neļauj runāt par sapņiem pirms to piepildīšanās. Arī Treteruds konkrētus nākamos mērķus nepiesauca, taču norādīja, ka nākamie mērķi, protams, ir izvirzīti: "Andrejam vēl ir daži labi gadi karjerā palikuši. Nekas, vēl ir laiks. Viņš iepriekš bija viens no ātrākajiem slēpotājiem, taču tagad ir kļuvis par vienu no labākajiem šāvējiem biatlonā. Apbrīnojami. Ja vēl varētu atgūt vislabāko slēpojuma ātrumu... Tā ka tik trenējies, Andrej!" viņš jokojot teica Latvijas vadošajam biatlonistam.

     [+] [-]

, 2024-04-16 10:36, pirms 2 nedēļām
Karš = SMO
Dopings = Situācija
Sauksim lietas īstajos vārdos!

  -1 [+] [-]

, 2024-04-16 11:52, pirms 2 nedēļām
MOONSHINE rakstīja: Karš = SMO
Dopings = Situācija
Sauksim lietas īstajos vārdos!
Kāds dopings? Situācija ir neprecizitātes norādot atrašanās adresi. Domā, ka tās 3 reizes gadā bija vienīgās, kad pārbaudīja?

  +1 [+] [-]

, 2024-04-16 14:09, pirms 2 nedēļām
Būba rakstīja: Kāds dopings? Situācija ir neprecizitātes norādot atrašanās adresi. Domā, ka tās 3 reizes gadā bija vienīgās, kad pārbaudīja?
Čalim ar budžetu 6 ciparos un veselu komandu,kuru viņš uztur noteikti 3x gadā var gadīties neizpildīt dopkontroles prasības. Mierīgi dodies savās gaitās,zinot ka ja uzradīsies kontrole un tu neesi norādītajā vietā,tad paliec bez peso un DSQ garantēts.

     [+] [-]

, 2024-04-16 17:03, pirms 2 nedēļām
MOONSHINE rakstīja: Karš = SMO
Dopings = Situācija
Sauksim lietas īstajos vārdos!
Kāds te ar visu sakars karam? Un dopings Andreja analīzēs arī nav konstatēts

  -1 [+] [-]

, 2024-04-16 17:12, pirms 2 nedēļām
Kā tad. Nav analīzes, nav dopinga.
Nav dopinga, ir analīzes. Viss čikeniekā! 👍

     [+] [-]

, 2024-04-16 21:04, pirms 2 nedēļām
Būba rakstīja: Kāds dopings? Situācija ir neprecizitātes norādot atrašanās adresi. Domā, ka tās 3 reizes gadā bija vienīgās, kad pārbaudīja?
Tieši tā. Par to,cik nepamatoti daudzi brūk Andrejam virsū par to dopingu labi izskaidroja,pateica Reinis Bērziņš Sporta studijas podkāstā. Tur jau ir tā lieta, ka viņš nestartēja sacensībās, bet tāpat viņu visu laiku pārbaudīja. Ja viņam kaut kas būtu ar dopinga lietošanu, tad jau to redzētu un iedotu par to diskvalifikāciju. Pie tam tās pārbaudes,kā Reinis teica ir tur tik bieži jāatzīmē un vēl laiku atpakaļ un ka tās 3 reizes var mierīgi dabūt.