Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Emils Ozerinskis

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.

Distancē ar kopēju startu līdera lomu uzņēmās pieckārtējais kopvērtējuma uzvarētājs Juhanness Tinjess Bē, kurš guļus šaušanās aiztaisīja visus desmit mērķus. Pēc iziešanas no otrās šautuves Norvēģijas biatlonists sāka audzēt savu pārsvaru pār tuvāko sekotāju, kas ar vienu pieļautu kļūdu bija viņa paša tautietis Vetle Šostads Kristiansens.

T.J. Bē stāvus šaušanā jau pats sevi izklaidēja, noberot pa mērķiem vienā elpas vilcienā. Pirms ceturtās ugunslīnijas sasniegšanas Lielā kristāla globusa ieguvējs bija palielinājis savu pārsvaru līdz 50 sekundēm. Pēdējā šāvienā J.T. Bē izvairījās no perfektas precizitātes, izslēpojot cauri soda aplim vēl pirms tuvākais sekotājs Juhanness Dāle-Ševdals bija veicis savu pirmo šāvienu pēdējā mērķu līnijā. Pēdējo gadu absolūtais biatlona valdnieks Bē šo pasaules kausa sezonu pabeidza ar savu 85. karjeras uzvaru.

Par masu starta otrās vietas ieguvēju kļuva divas kļūdas pirmajā šaušanā pielaidušais Dāle-Ševdals, bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena vietu nopelnīja trīs soda apļus izslēpojušais Emiljēns Žaklēns.

Andrejs Rastorgujevs pirmajā ugunslīnijā aizvēra visus piecus mērķus, iekārtojoties līderu grupā, kas devās pretī otrajai šautuvei. Temps uzreiz aiz līderiem, iespējams, alūksnietim bija nedaudz par augstu, liekot pieļaut kļūdu pirmajā šāvienā otrajā piegājienā. Pēc soda apļa veikšanas Rastorgujevs trasē atgriezās ar 13. pozīciju.

Stāvus šaušanā Latvijas vadošais biatlonists neuzlaboja situāciju. Trešajā šautuvē precīzi nebija pirmais un piektais šāviens, liekot rast spēkus vēl 300 liekiem metriem. Pretī pēdējai šautuvei Rastorgujevs devās kā 17. pozīcijas īpašnieks. Noslēdzošajā piecu šāvienu sērijā Rastorgujevs spēja aizvērt visus mērķus, spējot ielauzties labākajā desmitniekā. Pasaules kausa sezonu Rastorgujevs finišēja ar devīto vietu, pāri 15 kilometru atzīmei tiekot minūti un 41 sekundi aiz uzvarētāja.

Itāļi Lukass Hofers un Didjē Bionazs finišu sasniedza rokās sadevušies, finišējot ar vienādu laiku desmitajā un 11. pozīcijā. Savukārt 27. vietu ieņēmušo Benediktu Dolu pēc sešām kļūdām stāvus šaušanā sagaidīja konfeti lietus, pavadot vācu sportista pēdējo sacensību.

Pasaules kausa biatlonā pēdējais posms Kenmorā, 15 kilometru masu starts vīriešiem

VSportistsValstsKļūdasLaiks
1.Juhanness Tinjess BēNorvēģija0+0+0+1 [1]36:03.4
2.Juhanness Dāle-ŠevdalsNorvēģija2+0+0+0 [2]+44.5
3.Emiljēns ŽaklēnsFrancija1+1+1+0 [3]+1:07.2
4.Tommazo DžakomelsItālija1+1+1+1 [4]+1:15.1
5.Tarjei BēNorvēģija1+2+0+1 [4]+1:19.9
6.Martins PonsiluomaZviedrija2+1+0+1 [4]+1:23.8
7.Kantēns Fijons-MajēFrancija0+1+2+0 [3]+1:31.4
8.Vetle Šostads KristiansensNorvēģija1+0+1+1 [3]+1:33.4
9.Andrejs RastorgujevsLatvija0+1+2+0 [3]+1:41.8
10.Lukass HofersItālija1+0+1+1 [3]+1:53.9

Pasaules kausa biatlonā kopvērtējums vīriešiem

VSportistsValstsPunkti
1.Juhanness Tinjess BēNorvēģija1262
2.Tarjei BēNorvēģija1080
3.Juhanness Dāle-ŠevdalsNorvēģija949
4.Sturla Holms LēgreidsNorvēģija862
5.Vetle Šostads KristiansensNorvēģija817
17.Andrejs RastorgujevsLatvija433
59.Renārs BirkentālsLatvija33

  +6 [+] [-]

, 2024-03-18 00:31, pirms mēneša
Ļoti laba gonka un slēpojums (8. ātrākais), paturot prātā, ka pēdējos četros startos bija ārpus top 20! Atskaitot PČ medaļu, labākais sezonas rezultāts masu startos.

  +4 [+] [-]

, 2024-03-18 00:44, pirms mēneša
Skaisti, kopumā sezona izdevusies un gana interesanta, ar visu to, ka vīriem traka norvēģu dominance, bet dāmām it kā francūžu, it kā tāpēc, ka, lai arī cik lieliskas franču dāmas šogad nebūtu, pa kopvērtējuma titulu beigās cīnījās itāliete ar norvēģieti. Kas attiecas uz mūsu izlasi, atliek tik cerēt, ka nākamgad izdosies noturēt šī gada uzstādīto latiņu un, ka gan dāmām, gan kungiem būs divi, kas spēs iekļūt punktos, vai vismaz regulāri iedzīšanā.

Man personīgi ar biatlona sezonas beigām iestājas arī ziemas beigas un "pārlieku lielas tupēšanas pie TV nedēļas nogalēs" beigas. Lai visiem jauka starpsezona un tiekamies atkal novembrī.
Slēpts komentārs: ingars31

     [+] [-]

, 2024-03-18 01:51, pirms mēneša
Andrejs Gada Sporta laureāts nr.1

  +2 [+] [-]

, 2024-03-18 07:35, pirms mēneša
Ļoti laba sezona Andrejam!

  +3 [+] [-]

, 2024-03-18 08:00, pirms mēneša
ingars31 rakstīja: Norvēģi smidzina salbutamolu uz nebēdu,gan klasiskie slēpotāji,gan biatlonisti,un tas jau sen ir pierādīts... Tikai WADA atļauj tur kaut kādu mikrogramu devu,nav saprotams kas cits,kāpēc tipa ''veseli'' cilvēki vispār lieto astmas inhalatorus?
Un no kurienes šo huiņu sagrābi? Nav smuki tā nolikt veselu nāciju!

  -1 [+] [-]

, 2024-03-18 09:12, pirms mēneša
neputns rakstīja: Skaisti, kopumā sezona izdevusies un gana interesanta, ar visu to, ka vīriem traka norvēģu dominance, bet dāmām it kā francūžu, it kā tāpēc, ka, lai arī cik lieliskas franču dāmas šogad nebūtu, pa kopvērtējuma titulu beigās cīnījās itāliete ar norvēģieti. Kas attiecas uz mūsu izlasi, atliek tik cerēt, ka nākamgad izdosies noturēt šī gada uzstādīto latiņu un, ka gan dāmām, gan kungiem būs divi, kas spēs iekļūt punktos, vai vismaz regulāri iedzīšanā.

Man personīgi ar biatlona sezonas beigām iestājas arī ziemas beigas un "pārlieku lielas tupēšanas pie TV nedēļas nogalēs" beigas. Lai visiem jauka starpsezona un tiekamies atkal novembrī.
Nākamajā sezonā tiks dalītas olimpiskās ceļazīmes (TOP 20 nācijas iegūs pa četrām vietām), tāpēc Latvijas biatlona federācijai ir ļoti daudz darba. Viens no svarīgiem uzdevumiem ir dabūt vīriem vēl vismaz vienu sportistu ar pasaules kausa kvalifikāciju. No sākuma kaut vai ķeksīša pēc (nevis reālai konkurencei), lai būtu iespēja nokomplektēt stafetes komandu, ja kāds no esošā kvarteta ir apslimis. Dāmām, kā zinām, tagad arī Bleidelei ir PK kvalifikācija, tāpēc situācija ir labāka, turklāt var arī izveidoties reāla iekšējā konkurence.

Vecmeistars Lūsis laikam vairs neplāno startēt lielajā biatlonā, citādi būtu izmantojis iespēju sezonas noslēdzošajos IBU kausa posmos izcīnīt PK kvalifikāciju (viņa gadījumā būtu pieticis ar vienu normālu rezultātu, jo divi jau bija). No jauniešiem (kuri tikai nākamsezon iesoļos junioru vecumā) Samcēvičs un Meirāns varētu mēģināt iekļauties IBU kausa apritē, pacīnoties par PK kvalifikāciju. Panākt kāda bijušā atgriešanos? Slotiņš, Matjuhins, Balodis? Varbūt Muižniekam atkal ir olimpiskais plāns?

Ir liela varbūtība, ka gan dāmu, gan vīru konkurencē Latvija izcīnīs četras olimpiskās kvotas. Iespējams, ka LBF tāpēc jau tagad vajadzētu izstrādāt iekšējās kvalifikācijas kritērijus. Tas motivētu gan esošos kadrus, gan arī jaunos. Piemēram, Volfa 20 gadu vecumā varētu doties uz savām otrajām olimpiskajām spēlēm (2022. gadā Pekinā startēja kā slēpotāja).

Un vēl - šķiet, mums biatlonā ir parādījusies uzlēcošā zvaigznīte - 2009. gadā dzimušais Rihards Lozbers. Viņš jau tagad kā līdzīgs cīnās ar labākajiem jauniešiem (2005. gadi) Samcēviču, Meirānu, Karlsbergu, bet vecmeistaru Lūsi (kuram vēl nesen bija PK kvalifikācija) šosezon, šķiet, ir apsteidzis visos kopīgajos mačos (salīdzinot rezultātus, jo, protams, katrs startē savā ieskaites grupā, taču distances ir vienādas). Biatlona fani noteikti ir pamanījuši 2005. gadā dzimušo igauni Kulbinu, kurš veiksmīgi iekļāvies PK apritē. Lozbera dominance savā vecumā man atgādina Kulbina gadījumu (šad tad pasekoju līdzi Igaunijas biatlona mačiem).

Tas tāds mans īsais rezumējums.

Tagad 8,5 mēneši bez biatlona.

     [+] [-]

, 2024-03-18 09:13, pirms mēneša
neputns rakstīja: Skaisti, kopumā sezona izdevusies un gana interesanta, ar visu to, ka vīriem traka norvēģu dominance, bet dāmām it kā francūžu, it kā tāpēc, ka, lai arī cik lieliskas franču dāmas šogad nebūtu, pa kopvērtējuma titulu beigās cīnījās itāliete ar norvēģieti. Kas attiecas uz mūsu izlasi, atliek tik cerēt, ka nākamgad izdosies noturēt šī gada uzstādīto latiņu un, ka gan dāmām, gan kungiem būs divi, kas spēs iekļūt punktos, vai vismaz regulāri iedzīšanā.

Man personīgi ar biatlona sezonas beigām iestājas arī ziemas beigas un "pārlieku lielas tupēšanas pie TV nedēļas nogalēs" beigas. Lai visiem jauka starpsezona un tiekamies atkal novembrī.
Piekrītu par ziemas beigām un tupēšanu pie tv, man tas pats. Es gan vēl daiļslidošanas PČ sagaidu un tad off līdz oktobrim/novembrim

     [+] [-]

, 2024-03-18 09:17, pirms mēneša
tuktuk rakstīja: Piekrītu par ziemas beigām un tupēšanu pie tv, man tas pats. Es gan vēl daiļslidošanas PČ sagaidu un tad off līdz oktobrim/novembrim
Otiņam būs skumji bez ragaviņām

     [+] [-]

, 2024-03-18 09:18, pirms mēneša
Damokla_zobens_23 rakstīja: Nākamajā sezonā tiks dalītas olimpiskās ceļazīmes (TOP 20 nācijas iegūs pa četrām vietām), tāpēc Latvijas biatlona federācijai ir ļoti daudz darba. Viens no svarīgiem uzdevumiem ir dabūt vīriem vēl vismaz vienu sportistu ar pasaules kausa kvalifikāciju. No sākuma kaut vai ķeksīša pēc (nevis reālai konkurencei), lai būtu iespēja nokomplektēt stafetes komandu, ja kāds no esošā kvarteta ir apslimis. Dāmām, kā zinām, tagad arī Bleidelei ir PK kvalifikācija, tāpēc situācija ir labāka, turklāt var arī izveidoties reāla iekšējā konkurence.

Vecmeistars Lūsis laikam vairs neplāno startēt lielajā biatlonā, citādi būtu izmantojis iespēju sezonas noslēdzošajos IBU kausa posmos izcīnīt PK kvalifikāciju (viņa gadījumā būtu pieticis ar vienu normālu rezultātu, jo divi jau bija). No jauniešiem (kuri tikai nākamsezon iesoļos junioru vecumā) Samcēvičs un Meirāns varētu mēģināt iekļauties IBU kausa apritē, pacīnoties par PK kvalifikāciju. Panākt kāda bijušā atgriešanos? Slotiņš, Maļuhins, Balodis? Varbūt Muižniekam atkal ir olimpiskais plāns?

Ir liela varbūtība, ka gan dāmu, gan vīru konkurencē Latvija izcīnīs četras olimpiskās kvotas. Iespējams, ka LBF tāpēc jau tagad vajadzētu izstrādāt iekšējās kvalifikācijas kritērijus. Tas motivētu gan esošos kadrus, gan arī jaunos. Piemēram, Volfa 20 gadu vecumā varētu doties uz savām otrajām olimpiskajām spēlēm (2022. gadā Pekinā startēja kā slēpotāja).

Un vēl - šķiet, mums biatlonā ir parādījusies uzlēcošā zvaigznīte - 2009. gadā dzimušais Rihards Lozbers. Viņš jau tagad kā līdzīgs cīnās ar labākajiem jauniešiem (2005. gadi) Samcēviču, Meirānu, Karlsbergu, bet vecmeistaru Lūsi (kuram vēl nesen bija PK kvalifikācija) šosezon, šķiet, ir apsteidzis visos kopīgajos mačos (salīdzinot rezultātus, jo, protams, katrs startē savā ieskaites grupā, taču distances ir vienādas). Biatlona fani noteikti ir pamanījuši 2005. gadā dzimušo igauni Kulbinu, kurš veiksmīgi iekļāvies PK apritē. Lozbera dominance savā vecumā man atgādina Kulbina gadījumu (šad tad pasekoju līdzi Igaunijas biatlona mačiem).
Par pārējiem nezinu, bet Maļuhins man šķiet ka par vecu jau

     [+] [-]

, 2024-03-18 09:27, pirms mēneša
Rūjienas Stiprais rakstīja: Par pārējiem nezinu, bet Maļuhins man šķiet ka par vecu jau
Kāpēc ne? Bricis pirms Korejas olimpiādes, lai palīdzētu komandai, lielajā biatlonā atgriezās 46 gadu vecumā. Nu labi, Maļuhinam tagad jau 54...

Pārrakstījos, biju domājis Matjuhinu. Vēl pirms dažiem gadiem kā līdzīgs mačojās ar Birkentālu, bet pēc tam klusiņām nozuda no biatlona skatuves. Kā, diemžēl, daudzi citi un citas.

  +1 [+] [-]

, 2024-03-18 09:45, pirms mēneša
Vecums nav šķērslis. Tramplīnlēkšana nav gluži biatlons, bet tur Noriaki Kasai 51 gada vecumā startē un iekļūst PK punktos.

     [+] [-]

, 2024-03-18 09:51, pirms mēneša
Andi rakstīja: Vecums nav šķērslis. Tramplīnlēkšana nav gluži biatlons, bet tur Noriaki Kasai 51 gada vecumā startē un iekļūst PK punktos.
Arī Klaudijas tante ātrslidošanā.

https://sports.tv3.lv/ziemas-sports...

     [+] [-]

, 2024-03-18 10:39, pirms mēneša
Damokla_zobens_23 rakstīja: Arī Klaudijas tante ātrslidošanā.

https://sports.tv3.lv/ziemas-sports/godalgam-bagata-vacijas-atrslidotaja-pehsteina-52-gadu-vecuma-turpinas-karjeru/
Viņa pirms 25 gadiem bija tieši tādā izskatā

Žakelēnam kopvērtējumā izdevās izjaukt vareno norges 6-nieku, Stromsheimam vajadzēja atbraukt 13.vietā, lai saglabātu vietu.

     [+] [-]

, 2024-03-18 12:51, pirms mēneša
ingars31 rakstīja: Norvēģi smidzina salbutamolu uz nebēdu,gan klasiskie slēpotāji,gan biatlonisti,un tas jau sen ir pierādīts... Tikai WADA atļauj tur kaut kādu mikrogramu devu,nav saprotams kas cits,kāpēc tipa ''veseli'' cilvēki vispār lieto astmas inhalatorus?
Norvēģu dāmas nesmidzina vai no dāmām tikai francūzietes smidzina?