Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Sieviešu stafetē uzvar Norvēģija, pasaules čempionei Francijai divi soda apļi

Rolands Eliņš

Sieviešu stafetē uzvar Norvēģija, pasaules čempionei Francijai divi soda apļi
Norvēģijas izlase. Foto: IBU

Pasaules kausa posma izcīņā biatlonā Jūtā, ASV, šovakar aizvadītas sacensības sieviešu stafetē, kurā Latvija nepiedalījās, bet uzvaru svinēja Norvēģijas biatlonistes.

Norvēģijas izlase (Arnekleiva, Liena, Knotena un Tandrevolda) kopumā izmantoja tikai piecas rezerves patronas un revanšējās par nesekmīgi aizvadīto pasaules čempionātu, kurā šajā disciplīnā ierindojas sev zemajā desmitajā vietā. Arī pirms tam iepriekšējā PK posmā Norvēģija stafetē bija 10. vietā, bet tagad guvusi sezonas trešo uzvaru sieviešu stafetē.

Otro vietu izcīnīja Vācija, kas lielu daļu distances mina norvēģietēm uz papēžiem, taču pēdējā posmā tomēr piekāpās un beigās atpalika par 17 sekundēm.

Tuvākās sekotājas bija tālāk, un bronzas tuvumā bija Čehija, kas PK posmos medaļu sieviešu stafetē nav guvusi kopš 2019. gada. Taču pašā pēdējā šaušanā Lusija Harvatova piedzīvoja neveiksmi un palika ar diviem soda apļiem, kas atmeta Čehiju uz piekto vietu, aiz Zviedrijas un Austrijas. Pirms tam septiņās šaušanās čehietes bija gandrīz perfektas, iztērējot tikai trīs rezerves patronas.

Sesto vietu ieguva Francija, 2024. gada pasaules čempione šajā disciplīnā, kas pa soda aplim nopelnīja gan otrajā, gan trešajā posmā.

Šajās sacensībās Latvijas sieviešu izlase nepiedalījās, tāpat nestartēja arī Igaunija, kas gan bija iekļauta starta protokolā, un kopumā startēja tikai 16 valstis. Mājinieces ASV biatlonists palika pēdējā 16. vietā, pirmajos trīs posmos noslēpojot trīs soda apļus.

Šodien paredzētas arī vīriešu sacensības sprintā, tās sāksies pusnaktī pēc Latvijas laika.

PK biatlonā, sieviešu stafete

V.ValstsLaiks (s.a.+r.p.)
1.Norvēģija1:04:15.5 (0+5)
2.Vācija+17.2 (0+7)
3.Zviedrija+42.0 (0+10)
4.Austrija+1:36.0 (0+5)
5.Čehija+1:40.5 (2+6)
6.Francija+2:01.8 (2+10)

Izmantotie resursi:
https://www.biathlonresults.com/#/s...