Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Latvijas vadošie juniori dominē slēpojumā ''Sigulda 2022''

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas vadošie juniori dominē slēpojumā ''Sigulda 2022''
Godalgotais trijnieks 15km distancē. Foto: Fischer Slēpošanas centrs.

Vakar, 29. janvārī, ikgadējā Siguldas tautas slēpojumā dominēja vadošie Latvijas junioru slēpotāji, uzvaru garākajā 15km distancē izcīnot šī gada junioru vicečempionam vidējā distancē brīvajā stilā ar intervāla startu Laurim Kaparkalējam no Madonas.

Sestdien “Fischer slēpošanas centrā” pēc divu gadu pārtraukuma tika aizvadīts biedrības A2 un sacensību aizsācēja Jāņa Lazdāna rīkotais tradicionālais tautas slēpojums “Sigulda 2022”, kas šogad uz starta pulcēja teju 110 mazus un lielus slēpotājus no visas Latvijas. Slēpojums 2020.gadā nenotika sniega trūkuma dēļ, bet pērn sacensību rīkošana bija aizliegta.

Dalībnieki piedalījās vairākās vecuma grupās, veicot dažāda garuma distanci brīvajā stilā ar kopējo startu. Vīriešu elites grupas 15 km distancē pārliecinošu uzvaru izcīnīja madonietis Lauris Kaparkalējs, kurš pagājušajā gadā startēja pasaules čempionātā Vācijā un pasaules junioru čempionātā Somijā. Otro un trešo vietu izcīnīja Siguldas Sporta skolas audzēkņi – šogad divas bronzas medaļas junioros izcīnījušais Rainers Paeglis un 4.vietas ieguvējs Sandijs Suhānovs. Sievietēm garākā distance bija 12km, kur ātrāko laiku uzrādīja daugavpiliete Zlata Pancerko.

Savukārt vīriešiem 12km nepārspēts palika madonietis Ilvars Bisenieks, aiz sevis atstājot pieredzējušo talsinieku Mareku Birkenetālu un savu kādreizējo komandas biedru Reini Krīgeru. 9km distancē uzvaras svinēja Edgars Frīdvalds un Patrīcija Buša, bet 6km ātrākie bija LČ medaļnieki savā vecuma grupā Brunio Bilans un Keita Marcinkēviča no Siguldas.

Savukārt, mazāko bērnu grupu dalībnieki piedalījās Floras bērnu sacensībās, kurā startēja 2011. gada dzimušie un jaunāki, slēpojot 400 m distanci.