Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

JKK/Blumberga-Bērziņa Tallinā paliek soli aiz pirmā trijnieka

Linda Mangale
Linda Mangale

JKK/Blumberga-Bērziņa Tallinā paliek soli aiz pirmā trijnieka
JKK/Blumberga-Bērziņa
No kreisās: Ieva Krusta, Santa Blumberga-Bērziņa, Evelīna Barone, Tīna Siliņa

Šodien, 28.augustā Tallinā, Igaunijā noslēdzās piektais “White Nights Trophy” kērlinga turnīrs, par kura uzvarētājiem kļuva mājinieku “Team Veltsman” komanda. Santas Blumbergas-Bērziņas vadītā Jelgavas kērlinga kluba komanda palika 4.vietā, bet Talsu kērlinga kluba juniori ar Kristapu Zasu priekšgalā ierindojās 7.vietā.

Abas mūsu komandas turnīru uzsāka ar zaudējumiem, lai gan junioriem ar pēdējā akmens tiesībām astotajā endā bija iespēja izraut uzvaru, tomēr viņu pretinieki “GT 2.0” punktu nozaga, izcīnot uzvaru ar 5:4.

Turpmākās spēles veiksmīgāk aizvadīja mūsu olimpiskā sieviešu izlase, kura tika pie divām pārliecinošām uzvarām, tādējādi pēdējā spēlē cīnoties par 2.vietu turnīrā. Izšķirošajā mačā cīņa izvērtās ļoti sīva līdz pat pēdējam endam, kurā mūsējās atradās vadībā ar 8:5. Diemžēl kļūdu virkne metienos deva iespēju Igaunijas sieviešu komandai “Team Turmann” ne tikai panākt ekstra endu, bet, izcīnot četrus punktus, izraut uzvaru. Otrā vieta mūsējām bija tik tuvu, tomēr zaudējums šajā spēlē atstāja Blumbergas-Bērziņas komandu aiz goda pjedestāla – 4.vietā.

Santas Blumbergas-Bērziņas komentārs pēc turnīra:
“Prieks atgriezties uz ledus. Koncentrējāmies uz ledus sajūtu noķeršanu un savstarpējo komunikāciju, jo kopš pēdējās spēles, ko aizvadījām kopā, ir pagājis kāds laiks.
Šis bija lielisks turnīrs, lai iesāktu sezonu un ar nepacietību gaidām, kad varēsim tikt uz Rīgas ledus, lai pieslīpētu tehnisko izpildījumu un iegūtu pārliecību par saviem metieniem.”

Juniori savu pirmo uzvaru izcīnīja turnīra trešajā spēlē pret Igaunijas ratiņkērlinga komandu ar 6:2, bet sacensību pēdējā cīņā atkal piedzīvots zaudējums. Līdz ar to viena uzvara četrās spēlēs juniorus astoņu komandu konkurencē ierindoja 7.vietā.

TKK/Zass trenera Raimonda Vaivoda komentārs pēc turnīra:
“Tipiski jaunām junioru komandām neiztikām bez lieliem kāpumiem un kritumiem izpildījumā. Galvenās problēmas puišiem sagādāja mainīgais ledus ātrums, kā arī regulārais brāķis metienu līnijās un spēkos.
Neraugoties uz lielo puišu centību, atsevišķos spēļu endos tā arī neizdevās panākt pozitīvu lūzumu, kas dotu iespēju spēles ritējumu pagriezt sev vēlamā gultnē.
Lai arī komandai neizdevās sasniegt pirms turnīra nospraustos mērķus, ir gūti vērtīgi secinājumi par to kas pieliekams treniņprocesā un nākamajās sacensībās.”

“White Nights Trophy 2021” pirmās trīs vietas izcīnīja mājinieku komandas, attiecīgi “Team Veltsman” pirmajā, “GT 2.0” otrajā un “Team Turmann” trešajā vietā.

Visu spēļu rezultāti: https://tournaments.curlingtallinn....
Kopvērtējums: https://tournaments.curlingtallinn....

JKK/Blumberga-Bērziņa spēļu rezultāti:

6:12 – “Team Veltsman” (Igaunija)
12:4 – “Estonian Wheelchair Curling Team” (Igaunija)
11:2 – “TM Eesti” (Igaunija)
8:9 – “Team Turmann” (Igaunija)

TKK/Zass spēļu rezultāti:

4:5 – “GT 2.0” (Igaunija)
2:15 – “TM Eesti” (Igaunija)
6:2 – “Estonian Wheelchair Curling Team” (Igaunija)
5:7 – “GT 1.0” (Igaunija)