Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Latvijas kērlingistēm pēc zaudējuma Vācijai vakarā svarīga spēle ar Skotiju

Linda Mangale
Linda Mangale

Latvijas kērlingistēm pēc zaudējuma Vācijai vakarā svarīga spēle ar Skotiju
Evelīna Barone
Foto: WCF/Steve Seixeiro

Nīderlandes pilsētā Leuvardēnā šodien, 15. decembrī, Latvijas sieviešu kērlinga izlasei atlikušas pēdējās divas pamatturnīra spēles olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā. Rīta sesijā viņām pretim stājās Vācija. Tikai spēles pēdējā endā Vācijas viens punkts (8:7) liek piedzīvot Latvijas izlasei trešo zaudējumu šajā turnīrā.

Spēles pirmajos divos endos komandas apmainījās viena punkta guvumos. Vācija savu punktu papildināja ar diviem nozagtiem trešajā un vēl diviem piektajā endā, nonākot vadībā ar 5:2. Lielais pārtraukums mūsu meitenēm nāca par labu, jo jau sestajā endā gūtie trīs punkti ļāva rezultātu izlīdzināt 5:5. Lai arī vācietes astotajā nozog punktu (7:5), tomēr mūsu meitenēm izdodas vēlreiz panākt neizšķirtu pirms pēdējā enda (7:7). Pateicoties pēdējā metiena tiesībām 10. endā, Vācija paņem vienu, kas arī ir uzvaras nesošais punkts.

Latvijas sieviešu izlases trenera Ritvara Gulbja komentārs pēc spēles ar Vāciju:
“Vācija noteikti bija uzveicams pretinieks. Tomēr pašu izpildījums un lēmumu pieņemšana bija mūsu izlases galvenais pretinieks šajā spēlē. Vācija nospēlēja pietiekoši kvalitatīvi, savukārt mēs savas iespējas neizmantojām.”

Līdz ar to mūsu izlase nonākusi uz sliekšņa būt vai nebūt spēlēs par ceļazīmēm uz olimpiskajām spēlēm. Vakarā viņām pretim stāsies Skotija, kas šo turnīru uzsāka nepārliecinoši, tomēr pēdējās trīs spēlēs ir guvušas panākumus un šobrīd ierindojas 3. vietā kopvērtējumā. Ja netiek uzvarēta Skotija, tad jācer, ka Itālija šovakar pārspēs Vāciju, bet rīt piekāpsies Skotijai, lai Latvija nodrošinātu 4.vietu kopvērtējumā. Tas dotu iespēju piedalīties cīņā par pēdējo ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm Pekinā.

Pēc šīs spēļu kārtas zināms, ka Japāna un Koreja jau nodrošinājusi vietu izšķirošajās spēlēs, varbūt pat kāda no tām izcīnīs 1. vietu kopvērtējumā un automātiski kvalificēsies Pekinai.

Komandas vispirms izspēlēs apļa turnīru. Pirmo ceļazīmi uz Pekinu izcīnīs kopvērtējuma 1. vietas ieguvējas pēc pamatturnīra beigām. Otrās un trešās vietas mača uzvarētājas iegūs otro ceļazīmi. Savukārt šīs spēles zaudētājām būs vēl viena iespēja izcīnīt ceļazīmi, sacenšoties ar pamatturnīra ceturto labāko komandu. Uzvarētājas kā pēdējās kvalificēsies 2022. gada Pekinas ziemas olimpiskajām spēlēm.

Spēles tiešraidē var skatīties jaunā Pasaules kērlinga federācijas tiešraižu platformā – “Recast”.

Latvijas sieviešu izlases sastāvs: Santa Blumberga-Bērziņa (skips), Evelīna Barone, Ieva Krusta, Ieva Rudzīte, Tīna Siliņa, treneris Ritvars Gulbis, trenera asistents Roberts Krusts.

Latvijas izlases spēļu grafiks (pēc Latvijas laika) un rezultāti:

4:10 – Koreja
8:4 – Itālija
8:6 – Igaunija
8:7 – Turcija
9:6 – Čehija
1:9 – Japāna (pieejams atkārtojums)
7:8 – Vācija
/15.12./ 20:00 – Skotija

Kopvērtējums:

1. Japāna 6-5-1 Q
2. Koreja 7-5-2 Q
3. Skotija 6-4-2
4. Latvija 7-4-3
5. Itālija 6-3-3
6. Turcija 6-2-4
6. Igaunija 6-2-4
6. Vācija 6-2-4
9. Čehija 6-1-5

Latvijas sieviešu izlases dalību olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā atbalsta Izglītības un zinātnes ministrija, Latvijas Komandu sporta spēļu asociācija.

Online rezultāti: https://worldcurling.org/events/oqe...
Tiešraides: https://the.recast.app/user/5pYk0

  -1 [+] [-]

, 2021-12-15 15:41, pirms 2 gadiem
Ja jau tik vāji spēlē, tad ....kāda jēga braukt uz OS. Lai cīnoties par pēdējo vietu?

     [+] [-]

, 2021-12-15 17:19, pirms 2 gadiem
Labāk pēdējā vieta OS nekā pirmā vieta aiz tās.

Regbist, cik zinu tad regbijs nav bijis pat tuvu tam, lai kvalificētos OS.

     [+] [-]

, 2021-12-15 22:59, pirms 2 gadiem
Kas ar vakara spēli, kādi rezultāti?

     [+] [-]

, 2021-12-15 23:07, pirms 2 gadiem
Brex rakstīja: Kas ar vakara spēli, kādi rezultāti?
Zaudēja Skotijai. Tagad jācer, ka rīt Skotija arī Itāliju uzvarēs, lai neizstātos no cīņas par OS.