Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Sākusies gatavošanās vērienīgajam Baltijas kausam kalnu slēpošanā Itālijā (video)

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Sākusies gatavošanās vērienīgajam Baltijas kausam kalnu slēpošanā Itālijā (video)
Baltijas kauss Itālijā 2021.gada martā. Foto: Emīls Lukšo/LSF.

Janvāra otrajā pusē Itālijā norisināsies vērienīgais Latvijas Slēpošanas federācijas rīkotais Baltijas kauss kalnu slēpošanā, kas būs arī Latvijas čempionāts. Līdz ar to šobrīd ir sākušies sagatavošanās darbi šim notikumam.

Vēl daži starti šogad ir palikuši, bet Latvijas un daudzu citu valstu kalnu slēpotāji jau gaida lielo notikumu – Baltijas kausu kalnu slēpošanā, kas no 19. līdz 27.janvārim norisināsies Pocā di Fassā (Itālija) un ko rīko LSF. Tas būs šīs sezonas otrais posms, jo pirmais novembra vidū tika aizvadīts Lietuvā “Snow arena”.

Šogad martā LSF rīkotais Baltijas kauss Itālijā notika pirmo reizi un bija ļoti sekmīgas sacensības, kurās FIS grupās startēja ap 150 kalnu slēpotājiem no 30 valstīm, kas bija jauns rekords un neiedomājams skaits Baltijas kausam kalnu slēpošanā. Arī šogad šajās sacensībās plāno startēt visi labākie Latvijas kalnu slēpotāji.

Šobrīd ir sākusies gatavošanās, lai arī 2022.gadā Baltijas kausa posmu Itālijā varētu noorganizēt kā iepriekš augstā līmenī. Baltijas kausa posmā Itālijā ir paredzētas sešas sacensību dienas. Pirmajās trīs dalībnieki sacentīsies milzu slalomā, bet pēc trim brīvdienām noslēdzošajās trīs dienās ir paredzēts slaloms. Šī posma ietvaros notiks arī Latvijas čempionāts, sadalot medaļu komplektus milzu slalomā un slalomā.