Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Ar Baltijas kausa pirmo posmu Lietuvā sāksies LSF rīkoto sacensību sezona kalnu slēpošanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ar Baltijas kausa pirmo posmu Lietuvā sāksies LSF rīkoto sacensību sezona kalnu slēpošanā
Foto: Latvijas Slēpošanas federācija/ski.lv/Emīls Lukšo.

Rīt Lietuvas dienvidu pilsētā Druskininkos atrodošajā slēgtajā kalnu slēpošanas hallē “Snow arena” ar pirmo posmu prestižajam Baltijas kausam, kas būs arī FIS statusā, sāksies Latvijas Slēpošanas federācijas (LSF) rīkoto sacensību sezona kalnu slēpošanā, informē LSF prezidents Dinārs Doršs.

Ja vairākus gadus bija pierasts pie trim Baltijas kausa posmiem, tad pēc ierobežojumiem un aizliegumiem 2020. un 2021.gada pirmajā pusē, kad faktiski neko nevarēja uzrīkot un plāns par četru posmu rīkošanu izpalika, tad pagājušajā sezonā LSF noorganizēja rekordskaitu posmu Baltijas kausā kalnu slēpošanā, proti, 2021./2022.gada sezonā notika pieci posmi. Ierastajām norises vietām Lietuvā, Latvijā un Somijā, klāt nāca Igaunija un arī kalnu slēpošanas lielvalsts – Itālija.

Arī šajā sezonā vairāku valstu kalnu slēpotāju iecienītais un augsti novērtētais Baltijas kauss notiks tajās pašās piecās valstīs, taču šosezon ir plānots jauns rekords, proti, būs par vienu posmu vairāk. Tas nozīmē, ka 2022./2023.gada sezonā ir paredzēti seši posmi. Latvija būs tā, kura uzņems divus posmus. Nenotiks vairs līdzšinējie Latvijas kausa posmi, bet tie būs apvienoti vienās sacensībās, kas ir paredzētas kā otrs mūsu valstī notiekošais Baltijas kausa posms.

Kā norāda Dinārs Doršs, mērķis ir piedāvāt mūsu sportistiem sacensību ciklu, kas ietver kvalitatīvas sacensības ar labu konkurenci ne tikai starp Latvijas, bet visa reģiona sportistiem, kas būtiski paplašina mērogu un arī sportisko kvalitāti. “Saprotot, ka ar Latvijā esošajām nogāzēm šā mērķa sasniegšanai būs par maz, esam savu pasākumu ģeogrāfiju pamatīgi paplašinājuši, kas, protams, ļauj kļūt mums atpazīstamiem arī kā federācijai. Kaut kā ir sakritis tā, ka esam spējuši izveidot spēcīgu komandu, kas, šķiet, ir tā galvenā atslēga šim redzamajam rezultātam,” norāda LSF prezidents.

Dinārs Doršs atzīst, ka LSF darbu sacensību rīkošanā novērtē vairākās vietās ārzemēs. “Jūtam, ka mūs novērtē visās vietās, kur esam kaut ko organizējuši. Kaut katrs pasākums parasti sākas ar zināmam raizēm, beigas līdz šim ir bijušas ar gandarījuma sajūtu, un par šo es varu būt pateicīgs visai LSF komandai. Šajā brīdī vienīgais, ko vēl varu piebilst, ir tas, ka mēs esam gatavi sākt jauno sacensību sezonu, un novēlam saviem dalībniekiem drošus, godīgus un veiksmīgus startus,” ar pozitīviem vēlējumiem savu stāstu par gaidāmo sezonu ar daudzajiem Baltijas kausa posmiem pabeidz Drošs.

Tāpat kā iepriekš Baltijas kausa sezona kalnu slēpošanā arī šoreiz sāksies novembrī “Snow arena” hallē Lietuvas dienvidu kūrortpilsētā Druskininkos, kur treniņus pirms sezonas aizvada arī Pasaules kausa ieguvēja un nu jau arī olimpiskā čempione Petra Vlhova. Tad decembra mēnesis būs brīvs, un faktiski divus mēnešus pēc pirmā otrais posms notiks janvāra vidū Pocā di Fassā Itālijā. Noslogotākais būs februāris, kad paredzēti trīs posmi – mēneša pirmajos datumos Siguldā, tad mēneša vidū Otepē Igaunijā, bet februāra izskaņā atkal Siguldā. Baltijas kausa sezona kā allaž noslēgsies martā Somijā, kad Somijas ziemeļu ciematiņš Pihe marta otrajā pusē uzņems noslēdzošo sesto posmu.

Pirmajā posmā, kas sāksies jau rīt, paredzētas piecas sacensību dienas, pieaugušajiem un junioriem sacenšoties slalomā un paralēlajā slalomā, bet jaunieši un Master grupas pārstāvji ”Snow arena” noskaidros labākos slalomā, superslalomā un paralēlajā slalomā. Pieaugušie un juniori sacentīsies FIS Entry league (ENL) (kalnu slēpošanas trase slēgtajā “Snow arena” neļauj augstāka līmeņa sacensību rīkošanu par FIS ENL – aut.piez.).

No vadošajiem Latvijas kalnu slēpotājiem pirmajā posmā piedalīsies Latvijas izlases dalībnieki – Liene Bondare, Roberts Kupčs un Jurģis Zvejnieks. Bez Latvijas kalnu slēpotājiem startēšanai Baltijas kausā Druskininos ir pieteikušies sportisti no Lietuvas, Igaunijas un Somijas.

Izmantotie resursi:
Latvijas Slēpošanas federācija | infoski.lv