Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Nākamajās divās nedēļas nogalēs PK posmi kalnu slēpošanā ir atcelti

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Nākamajās divās nedēļas nogalēs PK posmi kalnu slēpošanā ir atcelti
Organizatori līdz pēdējam centās nodrošināt trasi ar sniegu. Foto: Maxime Schmid/AP

Šajā nedēļās nogalē, 29. un 30.oktobrī, kā arī nākamajā nedēļas nogalē , 5. un 6.novembrī, Šveices un Itālijas robežas kalnu kūrortos Cermatā un Cervinjā paredzētie Pasaules kausa posmi ir atcelti.

Pagājušajā nedēļas nogalē sezonas atklāšanas sacensībās milzu slalomā Zeldenā (Austrija) sacentās tikai vīrieši, jo sievietēm sestdien sacensības slikto laika apstākļu dēļ tika atceltas. Jau pagājušās nedēļas beigās tapa zināms, ka 29. un 30.oktobrī paredzētais Pasaules kausa posms nobraucienā vīriešiem nenotiks nepietiekamā sniega dēļ.

Pēc vakardienas notikušās sniega kontroles tika pieņemts lēmums silto laikapstākļu dēļ atcelt arī turpat Cermatā/Cervinjā paredzētās sieviešu nobrauciena sacensības 5. un 6. novembrī.

Tika cerēts, ka temperatūra pazemināsies pietiekami, lai pabeigtu trases sagatavošanu, tomēr nesezonāli siltā temperatūra un spēcīgās lietusgāzes līdz pat vairāk nekā 3000 metriem virs jūras līmeņa nozīmēja, ka "Gran Becca" nav gatava sacensībām. Ledāja nogāze joprojām ir ideālā stāvoklī, bet apakšējā daļa ir pārāk mīksta un sportistu drošību sacensībās nevar garantēt.

Starptautiskā slēpošanas un snovborda federācija (FIS) pauž nožēlu par atcelšanu. "Cerējām kopā ar organizatoriem uz labākām ziņām līdz pašām beigām. Diemžēl sieviešu sacensību atcelšana ir neizbēgama. Mēs vēlamies pateikties organizatoriem par lielo apņēmību un novērtēt, ka tika pieliktas visas pūles, lai varētu aizvadīt sacīkstes uz "Gran Becca". Mēs turpinām ticēt šim unikālajam pārrobežu nobrauciena projektam," sacīja FIS ģenerālsekretārs Mišels Vions.

"Ja pēdējās septiņās dienās temperatūra būtu par 2 līdz 3 grādiem vēsāka, tad līdz pat finiša zonai būtu stipri snidzis, un mēs būtu varējuši saražot mākslīgo sniegu. Daba ir jāciena un jāpieņem. FIS neatlika nekas cits, kā atcelt sieviešu sacensības," skaidro organizatoru komitejas vadītājs Francs Žilēns.

Nākamās PK sacensības paredzētas Austrijā 12. un 13.novembrī, kad kalnu slēpotājiem Lehā būs jāsacenšas paralēlajā slalomā. Līdz ar to vismaz divas ar pusi nedēļas PK līdera godā atradīsies vienīgi titula aizstāvētājs Marko Odermats (Šveice). Pirmās ātrumsacensības līdz ar to norisināsies pēc mēneša novembra beigās Ziemeļamerikā.

Izmantotie resursi:
Homepage

  +3 [+] [-]

, 2022-10-26 11:46, pirms 2 gadiem
Būs ideāla sezona, bez gaismām un sniega ar daudz atceltiem posmiem. Jāvar izšaut bez kādas ieskriešanās. Šonedēļ abpus Alpiem +26 nevienā no ledājiem mīnus temperatūra. Levi varēs pāris slalomus izbraukt, bet tur bez lampām neiztikt
Pat tajos laikos, kad bija ziemas, PK sākās tikai novembra beigās. Ko viņi aptrakuši? Ir aprīlī braukts slēpot pa lēto un tukšās trasēs ar daudz laba sniega no rītiem un siltu sauli pēcpusdienā. PK jau piebeidz marta sākumā un mēģina startēt atvasarā.
Un Lech Zurs nebūs nekāda ziema pēc 2 nedēļām, tur vēl aitas ganās.

  +1 [+] [-]

, 2022-10-26 11:59, pirms 2 gadiem
nicks rakstīja: Būs ideāla sezona, bez gaismām un sniega ar daudz atceltiem posmiem. Jāvar izšaut bez kādas ieskriešanās. Šonedēļ abpus Alpiem +26 nevienā no ledājiem mīnus temperatūra. Levi varēs pāris slalomus izbraukt, bet tur bez lampām neiztikt
Pat tajos laikos, kad bija ziemas, PK sākās tikai novembra beigās. Ko viņi aptrakuši? Ir aprīlī braukts slēpot pa lēto un tukšās trasēs ar daudz laba sniega no rītiem un siltu sauli pēcpusdienā. PK jau piebeidz marta sākumā un mēģina startēt atvasarā.
Un Lech Zurs nebūs nekāda ziema pēc 2 nedēļām, tur vēl aitas ganās.
cik zinu, tad kalnu slēpšanas industrija lielā mērā turās uz mākslīgā sniega. Ar dabīgo pāšreizējiem standartiem nepietiek pat labā ziemā. Distančnieki Skandināvijā jau izlikuši deponēto sniegu, tur temperatūra ļauj.

  +2 [+] [-]

, 2022-10-26 12:43, pirms 2 gadiem
Tā ir taisnība. Bet vest no kautkurienes un pie dubļiem piestiprināt izklausās varen feina un lēta nodarbe. Un beigās tāpat atcelt posmu, jo sāk snigt dabīgais

  +1 [+] [-]

, 2022-10-26 12:49, pirms 2 gadiem
nicks rakstīja: Tā ir taisnība. Bet vest no kautkurienes un pie dubļiem piestiprināt izklausās varen feina un lēta nodarbe. Un beigās tāpat atcelt posmu, jo sāk snigt dabīgais
paradoksāli, bet taisnība. Nepārzinu kalnu trašu sagatavošanas lietas, bet šķiet, ka tur deponēšana nav pārāk izplatīta un to sniegu arī vajag daudz vairāk kā distanču trasēm.

  +4 [+] [-]

, 2022-10-26 15:11, pirms 2 gadiem
Nekas jau nav mainījies. Ilgu laiku pēc agrā posma Zeldenā nākamais bija Levi novembra vidū. Tikai pēdējos gados federācija te nāk klajā ar kaut kādām novitātēm. Laikam domā, ka ziema Eiropā pēkšņi ātrāk iesāksies. Posms Cermatā būtu interesants, bet ne jau oktobra beigās. Bet kur to ielikt? Kalendārs ir visai tradicionāls, decembrī un janvārī sacensības pamatā notiek vienās un tajās pašās trasēs, februārī olimpiskās spēles vai pasaules čempionāti, tagad vēl FIS spēles. Nav vietas jaunām trasēm. Tad jāpagarina sezona martā. Cermata jau nav vienīgā, kas gaida savu kārtu uz PK posmiem.

  +3 [+] [-]

, 2022-10-26 15:19, pirms 2 gadiem
Šosezon starp citu ir vēl interesantas novitātes. Pēc pasaules čempionāta vīrieši dodas uz ASV, kas pēdejos gados nav tā bijis. Bet sievietes tajā laikā dosies uz Norvēģiju, kur sacentīsies Kvitfjelā, kas līdz šim ir regulāri uzņēmusi vīriešu ātrumdisciplīnas. Nu nākamajā sezonā vīrieši pēc FIS spēlēm varētu nebraukt uz ASV, bet doties uz Cermatu. Paredzu gan, ka federācija atkal centīsies sarīkot posmu oktobra beigās.

  +2 [+] [-]

, 2022-10-26 15:25, pirms 2 gadiem
Visam pamatā nauda! Kurš vairāk maksā, tas pasūta mūziku un nav svarīga pārējā apkārtne (klimats-laika temperatūra, sniega biezums utml.,ka tik tūkstoši ierodas skatīties atcelto posmu!).

  +2 [+] [-]

, 2022-10-26 15:43, pirms 2 gadiem
perikls rakstīja: Nekas jau nav mainījies. Ilgu laiku pēc agrā posma Zeldenā nākamais bija Levi novembra vidū. Tikai pēdējos gados federācija te nāk klajā ar kaut kādām novitātēm. Laikam domā, ka ziema Eiropā pēkšņi ātrāk iesāksies. Posms Cermatā būtu interesants, bet ne jau oktobra beigās. Bet kur to ielikt? Kalendārs ir visai tradicionāls, decembrī un janvārī sacensības pamatā notiek vienās un tajās pašās trasēs, februārī olimpiskās spēles vai pasaules čempionāti, tagad vēl FIS spēles. Nav vietas jaunām trasēm. Tad jāpagarina sezona martā. Cermata jau nav vienīgā, kas gaida savu kārtu uz PK posmiem.
es noteikti pievienotos sezonas pagarinājumam martā, nevis oktobrī. Vismaz jāsagaida, kad kokiem lapas nokrīt. Ja nopietni, tad marts noteikti arī būtu ekonomiski izdevīgāk - sniegs pa ziemu sakrātos un arī tās pašas gaismas būs vairāk. Pārāk agrs sezonas sākums arī izdara lielu spiedienu uz sportistu sagatavošanos - izmisīgi meklē sniega nometnes utt.

  +1 [+] [-]

, 2022-10-26 16:29, pirms 2 gadiem
Jau ierasts, ka pēdējos gados PK tramplīnlēkšanā beidzas vēlāk, ja salīdzina ar slēpošanu, biatlonu, reni, divcīņu. Šosezon plānots, ka PK tramplīnlēkšanā pirmo reizi vēsturē noslēgsies aprīlī.

     [+] [-]

, 2022-10-26 17:51, pirms 2 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Jau ierasts, ka pēdējos gados PK tramplīnlēkšanā beidzas vēlāk, ja salīdzina ar slēpošanu, biatlonu, reni, divcīņu. Šosezon plānots, ka PK tramplīnlēkšanā pirmo reizi vēsturē noslēgsies aprīlī.
Kā zināms, šeit vairs sniegu nevajag, to picku nosēšanās laukumā var saražot. Tramplīni ir vinnētāji, vienmēr daudz skatītāju. Pēdējā laikā tā kā pa diedziņu, vējš nav traucējis un posmi nav atcelti.