Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Jelgavas komanda Rudzīte/Zentelis kļūst par Latvijas jaukto pāru čempioniem

Linda Mangale
Linda Mangale

Jelgavas komanda Rudzīte/Zentelis kļūst par Latvijas jaukto pāru čempioniem
JKK/Ieva Rudzīte – Artis Zentelis
Foto: Ansis Ventiņš

Šodien, 25.aprīlī ar aizraujošu fināla spēli Kērlinga hallē, Rīgā noslēdzās piecas dienas ilgušais Latvijas kērlinga čempionāts jauktajiem pāriem. Par čempioniem 11 komandu konkurencē kļuva Ieva Rudzīte/Artis Zentelis, kas finālā ar 5:3 pārspēja Daces Regžas/Anša Regžas Sporta kluba “OB” komandu.

Čempionāts norisinājās Covid-19 drošos apstākļos un aizritēja bez starpgadījumiem. Komandas vispirms izspēlēja apļa turnīra kārtu divās grupās, pa piecās un pa sešām komandām. Pēc pamatturnīra abu grupu līderi automātiski kvalificējās pusfinālam, bet ceturtdaļfinālā starp grupu otrajām un trešajām vietām tika noskaidroti vēl divi pusfināla pāri.

Par abu grupu līderiem, ar vienu zaudējumu, pusfinālam kvalificējās “A41” kluba komandas Evelīna Barone/Ritvars Gulbis un Līga Avena/Aivars Avotiņš. Savukārt ceturtdaļfinālā tikās JKK/Daina Barone – Arnis Veidemanis ar Regžu/Regžu un Rudzīte/Zentelis ar SK OB/Evitu Regžu – Renāru Freidensonu. Abos ceturtdaļfinālos favorīti jau bija redzami pirmajā spēles pusē. Rudzīte/Zentelis pārspēja Regžu/Freidensonu ar 9:4, bet Regža/Regža ar 8:5 uzveica 2020.gada čempionus Baroni/Veidemani.

Pusfinālā starp Baroni/Gulbi un Rudzīti/Zenteli, apakšgrupu favorīti spēles sākumā trīs endos nespēja realizēt pēdējā akmens tiesības, kas ļāva Rudzītei/Zentelim šos endus nozagt, un pēc pieciem endiem atrasties vadībā ar 4:2. Lai arī pēc sestā enda tiek panākts neizšķirts, tomēr pēdējie divi endi atkal pieder Rudzītei/Zentelim, uzvarot spēli ar 6:4, kas ieved viņus finālā.

Otrā pusfināla spēlē Regža/Regža dominēja spēles vidusdaļā, nozogot četrus punktus, kas viņiem pēc pieciem endiem deva pārsvaru 7:2 pār Avenu/Avotiņu. Regžai/Regžam izdevās iekrāto noturēt un ar uzvaru 8:4 nodrošināt sev finālu.

Finālā, lai arī Regžai/Regžam bija pēdējā akmens tiesības pirmajā endā, tomēr to viņi nespēja realizēt trīs endus pēc kārtas, ļaujot Rudzītei/Zentelim izvirzīties vadībā ar 3:0. Tupinājumā komandas apmainījās viena punkta guvumā, kad septītajā endā beidzot Regža/Regža nozog punktu un pietuvinās līdz -1 (3:4). Astotajā endā Regžas/Regžas komandas pāris pa stipru uzmesti metieni ļauj pretiniekiem ar pēdējo akmeni paņemt punktu, kas Rudzītei/Zentelim ar 6:4 nodrošina Latvijas čempionu titulu.

Arta Zenteļa komentārs pēc aizvadītā čempionāta:
“Šī sezona sanākusi diezgan saraustīta Covid-19 ierobežojumu dēļ, tādēļ liela nozīme bija iepriekšējās sezonās uzkrātajai pieredzei. Kā jau tas kērlingā ierasts, daži metieni var izšķirt spēļu likteni. Savā apakšgrupā ieņēmām tikai trešo vietu, bet izslēgšanas spēlēs šoreiz viss
izvērsās mums veiksmīgi.
Noteikti vēlos uzteikt arī pretinieku sniegumu, kas lika spēlēt ar pilnu atdevi. Tāpat priecē tas, ka jaukto pāru čempionātā ir parādījušās jaunas sejas un kopējais līmenis bija ļoti augsts.”

Spēle par 3.vietu pamatturnīra favorītu starpā izvērtās spraiga līdz pat pēdējam endam. Lai arī pēc septītā endā Barone/Gulbis atradās vadībā ar 5:3, tomēr ar pēdējā akmens tiesībām astotajā endā Avenai/Avotiņam bija iespēja izlīdzināt spēli vai pat uzvarēt. Diemžēl viņu pretinieki nospēlēja veiksmīgāk, nozogot divus punktus un uzvarot ar 7:3. Jaunizveidotā komanda Barone/Gulbis noslēdza čempionātu 3.vietā.

Latvijas čempionāta uzvarētājs – Rudzīte/Zentelis izcīnīja ne tikai titulu, bet tiesības pārstāvēt Latviju 2021./2022.gada sezonas Pasaules Kērlinga federācijas rīkotajās sacensībās, izņemot olimpiskās spēles un to kvalifikācijas turnīrus.

Visu spēļu rezultāti: Curling.Lv
Pusfināla un fināla atkārtojums: https://www.youtube.com/channel/UC5...

Izšķirošo spēļu rezultāti:

9:4 Rudzīte/Zentelis – Regža/Freidensons /ceturtdaļfināls/
8:5 Regža/Regža – Barone/Veidemanis /ceturtdaļfināls/
8:4 Regža/Regža – Avena/Avotiņš /pusfināls/
6:4 Rudzīte/Zentelis – Barone/Gulbis /pusfināls/
7:3 Barone/Gulbis – Avena/Avotiņš /spēle par 3.vietu/
5:3 Rudzīte/Zentelis – Regža/Regža /fināls/

Kopvērtējums:

1. JKK/Ieva Rudzīte – Artis Zentelis
2. SK OB/Dace Regža – Ansis Regža
3. A41/Evelīna Barone – Ritvars Gulbis
4. A41/Līga Avena – Aivars Avotiņš
5. SK OB/Evita Regža – Renārs Freidensons
6. JKK/Daina Barone – Arnis Veidemanis
7. VKK/Santa Blumberga-Bērziņa – Reinis Jučers
8. A41/Sabīne Jeske – Rihards Jeske
9. JKK/Iluta Linde – Jānis Rudzītis
10. KKR/Sanita Saulgrieze – Jānis Rēdlihs
11. SK OB/Solvita Pālena-Rozentāle – Juris Rozentāls

Kērlinga klubu atšifrējums:

JKK – Jelgavas kērlinga klubs
KKR – Kērlinga klubs Rīga
SK OB – Sporta klubs „OB”
VKK – Ventspils kērlinga klubs

Sacensības norisinās ar Latvijas Sporta federāciju padomes, Izglītības un zinātnes ministrijas atbalstu.