Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Godžija kļūdās otrajā braucienā un atdod Šifrinai vadību Pasaules kausā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Godžija kļūdās otrajā braucienā un atdod Šifrinai vadību Pasaules kausā
Mikaela Šifrina. Foto: Mathias Mandl.

Kuršavēlā (Francija) notiekošajā pasaules kausa posmā kalnu slēpošanā sievietēm milzu slalomā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Mikaela Šifrina no ASV, atgriežoties vadībā arī Pasaules kausa kopvērtējumā, jo 10.vietā pēc pirmā brauciena esošā Sofija Godžija otrajā braucienā pēc lieliskas pirmās puses pieļāva kļūdu un izstājās, kaut arī bija labas iespējas iekļūt sešiniekā un noturēt vadību PK kopvērtējumā.

Pēc divām trešajām vietām supergigantā decembra pirmajā pusē Sanktmoricā Mikaela Šifrina atkal kāpa uz pjedestāla, tikai šoreiz uz augstākā pakāpiena par uzvaru milzu slalomā. Šis bija sezonas otrais milzu slaloms, un pirmajā Zeldenā oktobra beigās amerikāniete bija nepārspēta. Viņa bija pārliecinošā vadībā pēc pirmā brauciena, un līderpozīcijas noturēja. Līdz ar to kopumā šajā sezonā Šifrinai tā bija trešā uzvara, bet karjerā jau 72, tieši par desmit atpaliekot no savas tautietes Lindsijas Vonas.

Cīņā par otro vietu zviedriete Sāra Hektora, kura uzrādīja ātrāko laiku otrajā braucienā, un šveiciete Mišela Gisina apmainījās vietām, pēc otrā brauciena otrajā vietā izvirzoties zviedrietei. Starp citu iepriekšējā reize trijniekā Hektorai bija tieši pirms gada Kuršavelā milzu slalomā, kur viņa piekāpās itālietei Martai Bassino, kura šodien izstājās pirmajā braucienā. Tikmēr Gisinai šī arī bija sezonas pirmā godalga.

Pēc trīs nedēļu pārtraukuma, izlaidusi septiņus startus ātrumdisciplīnās, sacensību apritē ar 4.vietu atgriezās slovākiete Petra Vlhova. Tikmēr jau kārtējo startu izlaida pasaules čempione šajā disciplīnā Lara Guta-Behrami (Šveice). Bez šveicietes no vadošajām milzu slaloma speciālistēm nestartēja arī jaunzēlandiete Alise Robinsone un austriete Katarina Līnsbergere.

Pasaules kausa posms kalnu slēpošanā, milzu slaloms sievietēm, Kuršavēla (Francija), 62 dalībnieces

V.SportisteValstsRezultāts
1.Mikaēla ŠifrinaASV2:15.35
2.Sāra HektoraZviedrija+0.86
3.Mišela GisinaŠveice+1.08
4.Petra VlhovaSlovākija+1.44
5.Tessa VorlejaFrancija+1.86
6.Marina Gosienica-DanielaPolija+2.44

Pasaules kausa kopvērtējums sievietēm

V.SportisteValstsPunkti
1.Mikaela ŠifrinaASV670
2.Sofija GodžijaItālija635
3.Petra VlhovaSlovākija390
4.Federika BrinjoneItālija342
5.Brīzija DžonsoneASV322
6.Lara Guta BehramiŠveice298

  +1 [+] [-]

, 2021-12-21 18:34, pirms 3 gadiem
Bija jau jāuzzin žurnālistam, ka Larai korona.
Godžai sāpīgs feils. Viņa par lielo globusu vienīgā konkurente Mikaēlai.

     [+] [-]

, 2021-12-22 10:14, pirms 3 gadiem
nicks rakstīja: Bija jau jāuzzin žurnālistam, ka Larai korona.
"Bez šveicietes no vadošajām milzu slaloma speciālistēm nestartēja arī jaunzēlandiete Alise Robinsone un austriete Katarina Līnsbergere"(c) - šīm arī esot tas vīruss....bet par Laru interesanti, ka viņa ir antivakseris, kuru piespieda vakcinēties pirms ASV un Kanādas tūres...bet re - vīrusu noķēra...labi, ka vakcinēta, jo simptomu nav, tāpat bez simptomiem esot Lindsbergere.