Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

LČ 2.posmā klasiskā stila distancē trijniekā latvieši, islandieši un igauniete

Ivars Bācis
Ivars Bācis

LČ 2.posmā klasiskā stila distancē trijniekā latvieši, islandieši un igauniete
Elza Bleidele. Foto: A.Veckalniņš/ski.lv

Šajā nedēļas nogalē Cēsu Olimpiskajā centrā Priekuļos norisinājās Latvijas čempionāta otrais posms distanču slēpošanā, kas bija arī Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensības junioriem un pieaugušajiem. Sestdien līdzīgā cīņā ar islandieti 10,5km klasikā pirmo vietu 25 dalībnieku konkurencē ieguva madonietis Indulis Bikše, bet sievietēm 6,3km distancē 12 dalībnieču vidū pārliecinoši uzvarēja igauniete Hanna Brita Kāsika, bet labākā no Latvijas ar iegūto otro vietu bija Elza Bleidele no Cēsu pilsētas sporta skolas (CPSS).

Pirmajā dienā slēpotāji sacentās īsajā distancē klasiskajā stilā, vīriešiem veicot 2,1km apli piecas reizes jeb kopumā 10,5km. Jau pēc pirmā apļa 19 sekunžu pārsvaru ieguva Bikše un, kaut arī Alberts Jonsons trešajā un ceturtajā aplī dažas sekundes bija pienācis tuvāk, madonietis svinēja uzvaru pār islandieti ar 20 sekunžu pārsvaru un tika pie pirmās uzvaras šogad. Pēc pirmajiem diviem apļiem trešajā vietā turējās labākais no junioriem Lauris Kaparkalējs, bet distances vidusdaļā madonieti apsteidza pieredzējušais talsinieks Gints Lūsis, kurš tad arī noslēdza pirmo trijnieku FIS un ieguva valsts čempionāta sudrabu.

Pirmie divi juniori – Kaparkalējs un siguldietis Sandijs Suhanovs, kurus šķīra 47 sekundes, ierindojās 4. un 5.vietā. Suhanovam, kurš janvārī Madonā abas reizes bija ceturtais V20 grupā, tā bija pirmā medaļa šogad. Priekuļos nestartēja ar Kaparkalēju janvārī līdzvērtīgi cīnījušais Edijs Eiduks. Sešinieku noslēdza talsinieks Juris Damškalns, kuram bronza pieaugušo konkurencē. Netālu aiz sešinieka finišēja rīdzinieks Bruno Krampe, kurš apsteidza pirms piecām nedēļām Madonā abas dienas bronzas medaļas ieguvušo siguldieti Raineru Paegli, tiekot pie pirmās medaļas šogad. Devīto laiku uzrādīja orientierists Gustavs Staņa, kurš bija labākais V18 grupā.

Sievietēm 6,3km (3x2,km) distancē pārākumu nodemonstrēja igauniete Hanna Brita Kāsika, kura pirms dažiem gadiem pasaules junioru čempionātā sprintā tika trīsdesmitniekā. Par otro vietu līdzīgi cīnījās Elza Bleidele un Gigja Bjornsdotira. Cēsiniece pēc pirmā apļa bija divas sekundes priekšā, bet turpinājumā savu pārsvaru palielināja līdz 13 sekundēm, ieņemot otro vietu (+1:54) un esot labākajai latviešu meiteņu vidū. Trijnieku noslēdza islandiete, bet ar ceturto rezultātu atzīmējās otra labākā Latvijas pārstāve Adriana Šuminska (Krāslava), kura no uzvarētājas atpalika precīzi trīs minūtes. Bronzu valsts čempionātā ar iegūto 5.vietu kopējā ieskaitē nopelnīja madoniete Katrīna Bērziņa, bet sešinieku noslēdza Ieva Vaļska (CPSS).

  +2 [+] [-]

, 2022-02-20 20:55, pirms 2 gadiem
Slēpošanas mājas lapā abu dienu rezultāti:

https://www.infoski.lv/distancu-sle...

     [+] [-]

, 2022-02-21 14:24, pirms 2 gadiem
LSF atkal izcēlusies ar atlases nolikumu uz PČ junioriem, kur rakstīts:

Papildus atlases kontroltreniņā vērtē 3 labākās sacensības - uzvar sportists, kas 3 kontroltreniņu kopsummā izcīnījis mazākos punktus.
Dalība Pasaules Junioru Čempionātā par saviem līdzekļiem tiek piedāvāta sportistiem junioru kategorijā, kas papildus atlases kontroltreniņa kopvērtējumā ir ierindojušies 2., 3. un 4. vietā, nezaudējot 2. vietai vairāk par 20% no punktu summas.
- Kā 2.vieta var nezaudēt 2. vietai vairāk par 20%? Turklāt atlases rezultātos tā arī rēķināts- 2. vieta atpaliek par 0%, kautgan nolikumā teikts, ka uz PČ brauc 1meitene un otrā pirmajai jau zaudē 28%.Līdz ar to arī pārējie % sanāk rēķinati pret 2.vietu nevis pirmo.
- Nolikumā paredzētas 4 atlases sacensības, bet rezultātā bija tikai 2.