Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Ar pasaules jaukto pāru čempionātu noslēgsies 2020./2021.gada kērlinga sezona

Linda Mangale
Linda Mangale

Ar pasaules jaukto pāru čempionātu noslēgsies 2020./2021.gada kērlinga sezona
Igaunijas izlase
Marija Tūrmane, Harijs Lills
Foto: WCF/Alina Pavlyuchik

Pasaules jaukto pāru čempionāts norisināsies no 17. līdz 23.maijam Skotijas pilsētā Aberdīnā, startējot 20 komandām Covid-19 drošā vidē.

Šis būs ceturtais un pēdējais 2020./2021.gada sezonas Pasaules kērlinga federācijas (PKF) rīkotais čempionāts. Līdz pat 2019.gadam šajā čempionātā ļāva piedalīties ikvienai PKF dalībvalstij, sasniedzot rekordlielu komandu skaitu – 48. Kopš 2020.gada un turpmāk nolemts, ka sacensībās startēs 20 spēcīgākās pasaules komandas.

Diemžēl pagājušā gada čempionāts Covid-19 pandēmijas dēļ Kelovnas pilsētā Kanādā nenotika. Līdz ar to valstis, kuras kvalificējās pērnā gada čempionātam, startēs šogad, pie tam šis būs 13 jaukto pāru čempionāts, kopš tā pirmsākumiem 2008.gadā.

Dalībnieku saraksts:
A grupa – Austrālija, Čehija, Itālija, Kanāda, Koreja, Krievijas Kērlinga federācija, Skotija, Spānija, Ungārija, Vācija
B grupa – Anglija, ASV, Igaunija, Japāna, Jaunzēlande, Ķīna, Norvēģija, Somija, Šveice, Zviedrija

Tā pat kā visus iepriekšējos gadus arī šogad pie favorītiem jāpieskaita Šveice, kas līdz šim šajā disciplīnā izcīnījusi septiņas zelta medaļas. Šogad Šveices izlasē 2017.gada pasaules čempioni un 2018.gada olimpisko spēļu vicečempioni Dženija Perē/Martins Rioss. Viņu grupā sīvākie konkurenti būs no Norvēģijas Kristīna Skasliena/Magnus Nedregotens, kas Phjočhanas spēlēs palika vienu vietu aiz šveiciešu pāra, kā arī 2019.gada čempionāta uzvarētājs Oskars Eriksons (pieckārtējais vīriešu komandu pasaules čempions), kurš šogad startēs pārī ar Almidu Devalu – pašreizējo junioru komandu čempioni.

No A grupas uz medaļām pretendē divkārtējie (2013., 2015.) jaukto pāru pasaules čempioni Dorotija Palancsa/Zolts Kiss, austrālieši Džila Tāli/Dīns Hjūits, kuri 2019.gada čempionātā pirmo reizi savu valsti ierindoja augtajā 4.vietā, kā arī Kanāda ar olimpisko čempionu Bredu Gušu un Keriju Einarsoni sastāvā. Viņiem šajā grupā konkurenci sastādīs mājinieki – pašreizējais pasaules vīriešu komandu vicečempions Brūss Mauats pārī ar Dženiferu Dodsu, kuri mēģinās savās mājās Skotijai izcīnīt pirmos medaļu jaukto pāru disciplīnā.

Komandas vispirms aizvadīs apļa turnīru savās grupās. Tikai pirmās trīs komandas no katras grupas turpinās cīņu par medaļām. Priekšrocība būs grupu līderiem, kuri automātiski kvalificēsies pusfinālam, bet A2 ar B3 un A3 ar B2 savā starpā noskaidros atlikušos divus pusfinālistus. Čempionāta fināls notiks 23.maijā plkst. 17:00 pēc Latvijas laika.

Spēļu un tiešraižu grafiks: https://worldcurling.org/events/wmd...
Online rezultāti: https://worldcurling.org/events/wmd...
Tiešraides: https://www.youtube.com/c/WorldCurl...