Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Baltijas kausa 5.posmā Somijā sadalītas godalgas milzu slalomā jauniešiem un Master

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Baltijas kausa 5.posmā Somijā sadalītas godalgas milzu slalomā jauniešiem un Master
Foto: Emīls Lukšo/ski.lv

Pēc otrdienas supergiganta un Alpu kombinācijas trešdien Somijas ziemeļu ciematā Pihē notiekošajā piektajā posmā prestižajā Baltijas kausā kalnu slēpošanā, ko rīko Latvijas Slēpošanas federācija, tika sadalītas godalgas valsts čempionātā trim jauniešu grupām un Master grupai milzu slalomā.

Milzu slalomā dalībnieki veica ierastos divus braucienus, uzrādītos laikus summējot. Latvijas pārstāvjiem vēlreiz konkurenci sastādīja Somijas, Lietuvas un Igaunijas kalnu slēpotāji. Interesanti, ka triju valstu pārstāvji – Somijas, Latvijas, Igaunijas – izcīnīja uzvaras gan meitenēm, gan arī puišiem.

Puišiem U16 grupā no vairāk kā 20 dalībniekiem visu goda pjedestālu aizņēma igauņi ar brāļiem Mesilām un Rītsalu. Atkal labākais no latviešiem bija Emīls Indriksons, kuram šoreiz trijniekā neizdevās tikt dēļ ne tik sekmīgā 1.brauciena, bet otrajā viņš bija savā elementā un uzrādīja 2.laiku, pakāpjoties uz 4.vietu. Vienmērīgu sniegumu rādīja 5.vietas kopējā ieskaitē un sudraba valsts čempionātā ieguvējs Dāvis Valdovskis. Ārkārtīgi līdzīgajā cīņā par sešinieku un bronzu Latvijas čempionātā Ralfs Bergmanis par dažām sekundes simtdaļām apsteidza Krišu mazo un Kārli Valinku. Meitenēm trijnieks bija identisks Alpu kombinācijai, pirmo un trešo vietu izcīnot māsām Saļņikovām – Frīdai un Elzai – un pa vidu otrajā vietā palaižot spēcīgo lietuvieti Liepu Karlonaiti. Aiz trijnieka ceturtajā vietā 13 dalībnieču vidū ierindojās bronzas medaļas ieguvēja valsts čempionātā Loreta Reitere.

Ja Frīda Saļnikova ieguva vienīgo Latvijas uzvaru jauniešu meiteņu vidū, tad to pašu paveica Nils Neo Trapāns puišu konkurencē, esot labākajam U14 grupā un otrajā vietā atstājot pirmās dienas abu disciplīnu uzvarētāju Ēriku Bergstrēmu no Igaunijas. Trijnieku noslēdza Gustavs Gritāns, bet aiz 4.vietu ieguvušā lietuvieša Stumpfa 5.vietā ierindojās trešais labākais mūsējo vidū Arno Pušņins. Pēc pirmā brauciena Arno trešdaļu sekundi atradās Valters Bērziņš, otrajā braucienā viņš tika diskvalificēts. Meitenēm turpināja dominēt igauniete Nora Roneta. Savukārt trīs labāko Latvijas meiteņu vidū trijnieks sadalījās šādi – Estere Jansone (2.vieta), Annija Biezā (3.vieta) un Heidija Ciagune (5.vieta). Līdz ar to pēc divām bronzām pirmajā dienā Estere Jansone nopelnīja pirmo zeltu.

U12 grupā puišiem 20 dalībnieku vidū pirmās divas vietas aizņēma somi, bet trijnieku noslēdza igaunis. Tādējādi tāpat kā vecākajam brālim Emīlam Indriksonam arī Kristianam, kurš atkal bija labākais no mūsējiem, nācās pirmo reizi palikt ārpus trijnieka. Un tieši tāpat kā Emīls arī Kristians pēc pirmā brauciena bija piektais, bet otrajā uzrādīja otro laiku. Ļoti līdzīga cīņa notika par sesto vietu un sudrabu Latvijas čempionātā, Patrikam Ciagunam par 0,2 sekundēm apsteidzot Roniju Doršu. Arī meitenēm pirmās divas vietas aizņēma somietes, kuras šķīra tikai 0,02 sekundes, bet trijnieks atšķirībā no puišiem nepalika bez Latvijas, jo trešo vietu ieguva Nikola Grīnberga. Tikmēr trešajā vietā pēc pirmā brauciena atradusies Daniela Anna Livčāne, kura uzvarēja pirmajā dienā abās disciplīnās, pēc otrā brauciena noslēdīja uz ceturto vietu, par trim sekundes simtdaļām apsteidzot igaunieti un esot otrajai labākai latvietei. Tāpat kā kombinācijā sešinieku 20 dalībnieču vidū noslēdza un bronzas medaļu ieguva Emīlija Kliesta.

Master grupā pie trešās uzvaras tika Kristaps Bergmanis, kurš atkal līdzīgi cīnījās ar Andreju Mihailovu. Padsmit sekundes aiz abiem līderiem līdzīgā cīņā par trešo vietu Andris Muižnieks apsteidza Gintu Gritānu. Sievietēm otrajā braucienā nefinišēja līdere un supergiganta uzvarētāja Laura Baumane, līdz ar to pēc divām otrajā vietām beidzot pie uzvaras tika Ieva Lagzdiņa. Pirmajā startā Pihē otro vietu ieguva Sanita Kubliņa. Lai arī pirmajā divām viņa zaudēja ļoti daudz, tomēr nobraukšana līdz beigām ar trešo vietu atmaksājās Agnesei Morei, jo pirmajā trasē nebija finišējusi Jeļena Broāne.