Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Sieviešu kērlinga izlase nonāk uzvaras attālumā no OS kvalifikācijas turnīra

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Sieviešu kērlinga izlase nonāk uzvaras attālumā no OS kvalifikācijas turnīra
Foto: Latvijas Kērlinga asociācija

LETA. Latvijas sieviešu kērlinga izlase ceturtdien Turcijā uzvarēja arī ceturtajā Pekinas olimpisko spēļu (OS) priekškvalifikācijas turnīra mačā, ar 12:4 pārspējot Kazahstanu un nonākot viena panākuma attālumā no vietas kvalifikācijas turnīrā.

Latvietes ar rezultātu 12:4 pārspēja Kazahstānu.

Pirmo endu ar 2:0 uzvarēja pretinieces, bet nākamajā latvietēm tuvāk centram bija četri akmeņi - 4:2. Vēl viens punkts trešajā endā ļāva panākt 5:2, bet turpmākajos divos Kazahstānas kērlingistes guva pa punktam un samazināja latviešu pārsvaru līdz minimumam. Sestajā endā Latvija pievienoja četrus punktus un septītajā divus, panākot pārsvaru, no kura pretiniecēm tikpat kā vairs nebija iespējams atspēlēties - 11:4. Vēl viens punkts astotajā endā ļāva dueli noslēgt priekšlaicīgi ar rezultātu 12:4.

Par ceļazīmi uz olimpisko spēļu kvalfikācijas turnīru Latvija spēkosies ar Slovākiju.

Pirmajā turnīra spēlē latvietes ar rezultātu 12:3 sagrāva Slovēnijas izlasi, otrajā ar 7:3 guva virsroku pār Spāniju, bet trešajā ar 6:2 uzvarēja Ungārijas valstsvienību.

Par vietu kvalifikācijas turnīrā, kas decembrī norisināsies Nīderlandes pilsētā Leivārdenā, sacenšas desmit sieviešu izlases.

Cīņas norisinās divās grupās, kur katrā ir pa piecām komandām. Grupu uzvarētājas sacentīsies savā starpā. Tā tiks noskaidrota pirmā ceļazīme uz olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru. Otro vietu ieguvēju savstarpējās cīņas uzvarētājs pēc tam tiksies ar grupu pirmo vietu spēles zaudētāju. Šajā spēlē tiks noskaidrota otrās ceļazīmes ieguvēja.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Latvijas duets nodrošināja vietu olimpisko spēļu kvalifikācijā jaukto pāru sacensībās. Tikmēr vīriešu izlasei neizdevās pārvarēt priekškvalifikācijas barjeru.

Latvijas sieviešu izlases sastāvs: Santa Blumberga-Bērziņa (skips), Evelīna Barone, Ieva Krusta, Ieva Rudzīte, Tīna Siliņa, treneris Ritvars Gulbis, trenera asistents Roberts Krusts.

Izmantotie resursi:
LETA