Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Sieviešu izlase turpina uzvarēt OS priekškvalifikācijā, vīriešu izlase piedzīvo neveiksmi

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Sieviešu izlase turpina uzvarēt OS priekškvalifikācijā, vīriešu izlase piedzīvo neveiksmi
Foto: LSFP.

LETA. Latvijas sieviešu kērlinga izlase trešdien Turcijā uzvarēja arī trešajā Pekinas olimpisko spēļu (OS) priekškvalifikācijas turnīra mačā, kamēr vīriešu valstsvienība cieta otro zaudējumu.

Latvietes ar rezultātu 6:2 uzvarēja Ungārijas valstsvienību. Pirmajos divos endos abas komandas apmainījās ar punktiem, bet turpmākajos četros Latvija panāca 4:1. Ungārietes vienu punktu atguva, bet sestajā endā ar diviem akmeņiem tuvāk centram Latvija sev nokārtoja uzvaru.

Pirmajā turnīra spēlē pirmdien latvietes ar rezultātu 12:3 sagrāva Slovēnijas izlasi, bet otrajā ar 7:3 guva virsroku pār Spāniju. Latvijas sportistes ceturtdien spēkosies ar Kazahstānu.

Par vietu kvalifikācijas turnīrā, kas decembrī norisināsies Nīderlandes pilsētā Leivārdenā, sacenšas desmit sieviešu izlases.

Cīņas norisinās divās grupās, kur katrā ir pa piecām komandām. Grupu uzvarētājas sacentīsies savā starpā. Tā tiks noskaidrota pirmā ceļazīme uz olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru. Otro vietu ieguvēju savstarpējās cīņas uzvarētājs pēc tam tiksies ar grupu pirmo vietu spēles zaudētāju. Šajā spēlē tiks noskaidrota otrās ceļazīmes ieguvēja.

Tikmēr vīriešu izlase savā ceturtajā duelī ar 0:9 kapitulēja Igaunijai, cīņai noslēdzoties pēc septītā enda.

Pirmajā duelī Latvija ar rezultātu 8:4 guva virsroku pār Slovākiju, otrajā ar 8:5 pārspēja Rumāniju, bet trešajā ar 2:10 kapitulēja Somijai.

Ceturtdien Latvijai būs mačs ar Beļģiju.

17 vīriešu komandas sadalītas trīs grupās - divās grupās pa sešām vienā pa piecām komandām. Grupās tiks izspēlēts apļa turnīrs, pēc kura grupas tiks apvienotas, lai noteiktu sešas labākās pēc iegūtajiem rezultātiem. Pirmās un otrās vieta automātiski kvalificēsies fināla spēlei, savukārt trešā ar sesto un ceturtā ar piekto vietu cīnīsies par atlikušajām divām vietām finālā. Fināla spēles uzvarētāji nodrošinās savai valstij vietu olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Latvijas duets nodrošināja vietu olimpisko spēļu kvalifikācijā jaukto pāru sacensībās.

Latvijas sieviešu izlases sastāvs: Santa Blumberga-Bērziņa (skips), Evelīna Barone, Ieva Krusta, Ieva Rudzīte, Tīna Siliņa, treneris Ritvars Gulbis, trenera asistents Roberts Krusts.

Latvijas vīriešu izlases sastāvs: Krišs Vonda (skips), Jānis Vonda, Roberts Reinis Buncis, Didzis Pētersons, Ričards Vonda, trenere Anita Pētersone.

Izmantotie resursi:
LETA