Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Klasikas sprintā vienādas vietas Vīgantam un Krampei, kura krietni apsteidza Sabuli

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Klasikas sprintā vienādas vietas Vīgantam un Krampei, kura krietni apsteidza Sabuli
Pirmais trijnieks vīriešiem: (no kreisās) A.Terentjevs, S,Ustjugovs, F.Pellegrīno. Foto: Petri Ikavalko.

Šodien Somijas ziemeļu ciematā Muonio sākās ikgadējās sezonas iesākuma FIS sacensības distanču slēpošanā, kas pulcē vairākus pasaules vadošos slēpotājus. Pirmajā sacensību dienā 1,4km klasiskā stila sprintā labākie no mūsējiem bija madonietis Raimo Vīgants un rīdziniece Samanta Krampe, kuriem abiem 45.vietas.

Šogad Latvijas delegācija Muonio ir krietni plašāka, jo uz Somiju ir devušies pieci mūsu distanču slēpotāji un trīs biatlonisti. Kā jau ziņots iepriekš, pirmajās dienās nepiedalīsies vadošā Latvijas slēpotāja Patrīcija Eiduka un viņas brālis Edijs. Tikai svētdien brīvajā stilā ir paredzēts starts biatlonistam Aleksandram Patrijukam, Roberts Slotiņš bija pieteikts, bet nepiedalījās, tādēļ pirmajā dienā sprintā klasikā sacentās četri latvieši – Raimo Vīgants un Bruno Krampe vīriešu, bet Samanta Krampe un Annija Sabule sieviešu konkurencē.

Vīriešiem, kur uz starta izgāja 73 slēpotāji, dalībnieku vidū bija vairāki vadoši pasaules slēpotāji, ieskaitot tādus “grandus” kā 16 uzvaras pasaules kausa posmos izcīnījušo 2017.gada pasaules čempionu Federiko Pellegrīno (Itālija), šī gada pasaules vicečempionu sprintā Ēriku Valnesu (Norvēģija), 2017.gada pasaules vicečempionu sprintā un “Tour de ski” uzvarētāju Sergeju Ustjugovu, pēdējo divu pasaules čempionātu medaļnieku komandu sprintā Gļebu Retivihu.

Raimo Vīgants pēc FIS punktu reitinga bija 27., tāpēc iekļūšana trīsdesmitniekā jeb kvalificēšanās ceturtdaļfinālam nebija pavisam droša, bet iespējas nenoliedzami saglabājās. Madonietis 1,4km veica 3:09,66, kas deva 45.vietu un 166 FIS punktus, no līdera atpaliekot divdesmit sekundes, bet līdz izslēgšanas braucieniem jeb trīsdesmitniekam pietrūkstot nepilnām 4 sekundēm. Bruno Krampe bija par 22,3 sekundēm lēnāks nekā Vīgants un ierindojās 70.vietā. 42 sekunžu atpalikšana nokvalifikācijas uzvarētāja 18 gadus vecajam rīdziniekam ir labs rezultāts.

Kā raķete kvalifikācijā “nolidoja” norvēģis Valnes, kurš uzrādīja laiku 2:49,75 un tuvāko konkurentu Aleksandru Terentjevu no Krievijas apsteidza gandrīz par 7 (!) sekundēm.

Četrdesmitniekā iekļuva 5 igauņi, bet ceturtdaļfinālam kvalificējās trīs ziemeļu kaimiņu pārstāvji. Labākais igauņiem beigās bija Marko Kilps, kurš kvalifikācijā uzrādīja 10.laiku, bet kuram pavisam nedaudz pietrūka līdz pusfinālam, ieņemot 13.vietu.

Sieviešu konkurencē no titulētākajām dalībniecēm noteikt jāmin pasaules kausa posmos gan distancē, gan sprintā trijniekā tikusī un arī uzvarējusī Natālija Ņeprajeva, pasaules čempionātā sprintā klasikā šogad 7.vietu ieguvusī Ana Svendsena no Norvēģijas, kā arī savulaik vairākas reizes pasaules kausa posmos trijniekā tikusī somiete Anne Kilonena.

Sieviešu konkurencē, kur startēja 56 dalībnieces, mūsu pārstāves varēja pacīnīties par iekļūšanu piecdesmitniekā. Pārliecinoši labākā mūsējo vidū bija SS “Arkādija” slēpotāja Samanta Krampe, kura parādīja progresu un 1,4km veica 3:52,89, no līderes atpaliekot 31 sekundi un pilnīgi precīzi savam reitingam ieņemot 45.vietu (210 FIS punkti). Četrdesmitnieks bija 2,3 sekunžu attālumā, bet līdz trīsdesmitniekam pietrūka 9,5 sekunžu. 18 gadus vecā Samanta bija daudz tuvāk vadošajām slēpotājām FIS punktu izteiksmē nekā pasaules čempionātā Vācijā. Sešus gadus vecākā Annija Sabule, kurai kā biatlonistei klasikas sprints ir diezgan svešs, no Krampes atpalika 15 ar pusi sekundes un ierindojās 53.vietā.

Arī sieviešu konkurencē labāk veicās Igaunijai, piecām igaunietēm tiekot trīsdesmitniekā uz izslēgšanas braucieniem. No 2000.-2002.gadam dzimušās ziemeļu kaimiņienes, kā jau to varēja gaidīt, apstājās ceturtdaļfinālā un ierindojās tūdaļ aiz divdesmitnieka.

Vīriešiem simtdaļu cīņa par uzvaru finālā Ustjugovs par 0,01 sekundi apsteidza šī gada pārliecinošo U23 pasaules čempionu sprintā Terentjevu, trešajam finišējot Pellegrīno, bet bez godalgas 4.vietā apliekot Valnesam. Sievietēm uzvarēja vāciete Laura Gimlere, aiz sevis atstājot somieti Kilonenu un tautieti Viktoriju Karlu. Ņeprajeva finālā finišēja piektā.

  +1 [+] [-]

, 2021-11-12 18:01, pirms 2 gadiem
Kāpēc biatlonisti izdomāja piedalīties šajos mačos? Vai tad šajā nedēļas nogalē Norvēģijā nenotiek biatlona sezonas atklāšana?

     [+] [-]

, 2021-11-12 18:21, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Kāpēc biatlonisti izdomāja piedalīties šajos mačos? Vai tad šajā nedēļas nogalē Norvēģijā nenotiek biatlona sezonas atklāšana?
'Droši vien cer tikt slēpošanā uz Pekinu.

     [+] [-]

, 2021-11-12 18:38, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Kāpēc biatlonisti izdomāja piedalīties šajos mačos? Vai tad šajā nedēļas nogalē Norvēģijā nenotiek biatlona sezonas atklāšana?
Notiek :https://sesongstartskiskyting.no/
NRK rāda tiešraidē.

  +2 [+] [-]

, 2021-11-12 18:39, pirms 2 gadiem
jazepsL rakstīja: 'Droši vien cer tikt slēpošanā uz Pekinu.
Veči nē. Manuprāt, tur jau abas kvotas ir aizņemtas (Bikše un Vīgants), bet Sabule gan jau varētu pretendēt uz kādu no četrām vietām, kas pienākas Latvijas dāmām. Bet Sabulei taču arī svarīgi starti komandas interesēs biatlonā! Un vai būtu smuki atņemt jaunajām meitenēm olimpisko ceļazīmi?

Izrādās, ka Norvēģijas biatlona mačos pieteikumos nav neviena Latvijas pārstāvja...

  +1 [+] [-]

, 2021-11-12 18:40, pirms 2 gadiem
v-mann rakstīja: Notiek :https://sesongstartskiskyting.no/
NRK rāda tiešraidē.
Paldies!

Tikko arī pats saguglēju (lai arī ar grūtībām).

  +2 [+] [-]

, 2021-11-12 19:01, pirms 2 gadiem
Arī Zviedrijā ,Idrē notiek sezonas atklāšanas mači,ar mūsējo dalību,tiešraides SVT.

  +1 [+] [-]

, 2021-11-12 19:07, pirms 2 gadiem
Starta saraksti Idres sacensībām:
https://skidskytte.indta.se/api/v1/...

https://skidskytte.indta.se/api/v1/...

     [+] [-]

, 2021-11-12 20:25, pirms 2 gadiem
Ooo, paldies vēlreiz!

Idrē Briča treniņgrupa - Bendika, Buliņas un Mise.
Junioru trio (Balodis, Birkentāls, Matjuhins) vispār ir bijuši uz sniega...?

     [+] [-]

, 2021-11-12 20:40, pirms 2 gadiem
Autors jau varēja ielikt arī rezultātu saiti uzreiz. Protams var jau paši atrast, bet nu tomēr, ērtāk būtu. Īpaši jau ja biatlonā un citos veidos regulāri tabulas, vietas un saites liek.
Starp citu skatos, ka Patrīcijas komandas biedrenes, polietes ir 6. un 12.vietā kvalifikācijā (7. un 10.finālos). Kaut kur tur, teorētiski, starta gadījumā vajadzētu būt arī mūsējai.