Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Pasaules Top10 sprinterim un PČ medaļniekam neatrodas vieta Krievijas izlasē uz OS

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pasaules Top10 sprinterim un PČ medaļniekam neatrodas vieta Krievijas izlasē uz OS
Gļebs Retivihs. Foto: Fischersports.

Pēdējo divu pasaules čempionātu medaļniekam un šīs sezonas Pasaules kausa kopvērtējumā sprintā desmitniekā esošajam Gļebam Retiviham, par kuru augstāk ir tikai viens no Krievijas komandas, nav atradusies vieta savas valsts izlasē dalībai Olimpiskajā spēlēs.

Viens no vadošajiem Krievijas izlases sprinteriem Gļebs Retivihs, kurš šobrīd Pasaules kausa sprinta kopvērtējumā ir 9.vietā, nav iekļauts komandā dalībai Olimpiskajās spēlēs Ķīnā, ko apstiprina Krievijas Slēpošanas federācijas prezidente Jeļena Vjalbe. Viņš pagājušā gadā pasaules čempionātā komandu sprintā ar Aleksandru Boļšunovu izcīnīja trešo vietu, bet 2019.gadā Austrijā pie medaļas tika gan individuālajā, gan komandu sprintā.

Sešas reizes Pasaules kausa posmos trijniekā tikušais krievu sprinteris šajā sezonā nav “spīdējis” ar ļoti labiem rezultātiem un tikai vienreiz ir ticis finālā, ieņemot sesto vietu Drēzdenes sprintā esot vienīgajam finālistam no Krievijas. Pārējos posmos viņš ir bijis vai nu pusfinālā vai netālu aiz pusfināla robežas, bet nekad sliktāk par trešo vietu savā komandā. Tas it kā dotu samērā stabilu vietu izlasē, jo sprintā var uzlikt četrus dalībniekus, taču spēcīgajā Krievijas izlasē situācija nav tik vienkārša, jo kvotas lielvalstīm salīdzinoši ir maz (var pieteikt tikai astoņus vīriešus un astoņas sievietes – aut.piez.), bet uz tām pretendē tik daudz līdzvērtīgu pasaules līmeņa slēpotāju. Tikmēr vairākas mazās slēpošanas valstis Olimpiskajās spēlēs būs pārstāvētas ar ļoti vāja līmeņa slēpotājiem un slēpotājām.

“Retivihs sezonas laikā ar saviem rezultātiem liecināja, ka viņu kā izteikto sprinteri būs ārkārtīgi sarežģīti iekļaut komandā dalībai Olimpiskajās spēlēs. Kritēriji, lai tiktu uz Olimpiskajām spēlēm ir ļoti grūti,” stāsta Vjalbe.

Lai arī, no vienas puses, tas šķiet savādi, tomēr, no otras puses, ņemot vērā sarežģīto situāciju lielvalstīm ar mazo kvotu skaitu, tas ir saprotami. Pēc sezonas laikā uzrādītajiem rezultātiem komandu sprintā klasikā krieviem visticamāk startēs Boļšunovs un Rukā teicamā stilā uzvarējušais Aleksandrs Terentjevs, kuriem individuālajā sprintā slidsolī pievienosies Davos sprintā aiz Johannesa Klēbo otro vietu izcīnījušais vispusīgais Sergejs Ustjugovs, kā arī tiks pielikts kāds no distančniekiem. Tā kā, ieskaitot stafeti, distancēs ir divas reizes vairāk startu (četri) nekā sprintā un krieviem ir ļoti daudz līdzvērtīgu pasaules elites slēpotāju, tad saprotams, ka vairāk vietu no astoņām pieļaujamām ir jāatvēl distancēs startējošajiem.

Izmantotie resursi:
Home - Langrenn

  -1 [+] [-]

, 2022-01-09 17:53, pirms 2 gadiem
Krievija kā valsts nemaz nedrīkst startēt OS!!! Vai autors domā ka mums tas baigi interesē.

  +1 [+] [-]

, 2022-01-09 18:33, pirms 2 gadiem
Interesē gan. Vācijai būs kautkas līdzīgs 2-cīņā. Tur ir daudz labu veču. Šodien vietu uz OS izcīnīja Ridzeks, kurš visu sezonu neko nerādīja. Domājams, par norvēģiem daudzās disciplīnās varētu būt tāds pats stāsts.

     [+] [-]

, 2022-01-09 18:43, pirms 2 gadiem
Var piekrist par to, ka Latvijai četras kvotas ir ļoti daudz (bes esmu par to tikai priecīgs), bet nepiekrītu, ka astoņas (!) lielvalstīm būtu maz.