Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Ar jauniešu un Master grupas paralēlo slalomu noslēdzies Baltijas kausa 4.posms

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ar jauniešu un Master grupas paralēlo slalomu noslēdzies Baltijas kausa 4.posms
Foto: ski.lv

Pēc junioriem un pieaugušo grupas dalībniekiem, kuri ceturtdien sacentās FIS ENL slalomā un piektdien noskaidroja labākos paralēlajā slalomā, sestdien ar sacensībām milzu slalomā Baltijas kausa 4.posmā, ko Siguldas pilsētas trasē rīko Latvijas Slēpošanas federācija, iesaistījās arī trīs jauniešu grupas (U12, U14, U16) un Master pārstāvji. Svētdien viņi sacentās paralēlajā slalomā.

Līdzīgi kā Baltijas kausa 3.posmā februāra sākumā Igaunijā arī Siguldā lielajā konkurencē U12 grupā puišiem uzvara milzu slalomā tika mūsu ziemeļu kaimiņiem. Par to parūpējās Andre Sarri, kurš 35 dalībnieku vidū spraigā cīņā par uzvaru un godalgotajām vietām apsteidza Patriku Ciagunu un Kristiānu Indriksonu, kurš bija izvirzījies vadībā pēc pirmā brauciena. U14 grupā uzvarēja Nils Neo Trapāns, aiz sevis atstājot igauni Ēriku Bergstromu un lietuvieti Gintarasu Strumfu. Nila Neo ierastais konkurents Gustavs Gritāns pēc otrā brauciena noslīdēja uz 4.vietu. Otru uzvaru Igaunijai sarūpēja renets Rītsalu, kurš bija ātrākais U16 grupā. Ļoti līdzīgajā cīņā par atlikušajām divām godalgām trīs Latvijas pārstāvju vidū otro un trešo vietu ieguva Dāvis Valdovskis un Rūdolfs Beķeris. Interesanti, ka abos braucienos trešo laiku uzrādījušais Kristaps Morozovs palika ārpus trijnieka 4.vietā, tiesa, līdz godalgai pietrūkstot nieka 0,01 sekundei.

Master grupā 15 dalībnieku konkurencē pirmais trijnieks bija nostabilizējies katrs pārliecinoši savā vietā. Kārtējo uzvaru izcīnīja Pauls Stēga, kurš aiz sevis atstāja Kristapu Bergmani un Jāni Āboltiņu. Pirmajā trasē nefinišēja godalgu pretendenti Dainis Krauja un Mārtiņš Knostenbergs.

U12 grupā meitenēm sestdien pirmo vietu ieguva Daniela Anna Livčāne. Otrā vieta tika lietuvietei Liepai Čekanavičūtei, bet ar vienādu laiku 3.vietu 18 dalībnieču vidū sadalīja Alesija Terlanova un Nikola Grīnberga. Ja puišiem Latvijas pārstāvjus izkonkurēja igauņi, tad meitenēm sīvāko pretestība nāca no lietuvietēm. U14 grupā uzvaru svinēja Neringa Stepanauskaite, bet ļoti līdzīgajā trīs Latvijas meiteņu vidū no otrās līdz ceturtajai vietai 18 dalībnieču vidū ierindojās Heidija Ciagune, Estere Jansone un Justīne Baumane. U16 grupā pie otrās uzvaras dienvidu kaimiņienēm neļāva tikt Frīda Saļņikova, kura apsteidza ļoti sīvu pretestību izrādošo Liepu Karlonaiti. Tikmēr Frīdas māsa Elza otrajā braucienā spēja apsteigt igaunieti un sarūpēt Latvijai un Saļņikovu ģimenei divas godalgotas vietas. Master grupā sievietēm 8 dalībnieču vidū nepārspēta palika Ieva Lagzdiņa, kura aiz sevis atstāja Andu Vāveri Sproģi un Sanitu Kubliņu.

Svētdien paralēlajā slalomā vispirms notika kvalifikācija, pēc kuras astoņi labākie tika izslēgšanas kārtās jeb ceturtdaļfinālā. U12 grupā puišiem finālā Kristiāns Indriksons pārspēja Patriku Ciagunu, kurš pusfinālā par 0,01 sekundi pēc abu trašu veikšanas apsteidza lietuvieti Martinu Seppu. U14 grupā sanāca kaimiņu fināls, kur lietuvietis Strumfs pārspēja igauni Bergstrēmu. Mazajā finālā abu labāko latviešu starpā Gustavs Gritāns bija labāks par Arno Pušņinu. U16 grupā veiksme uzsmaidīja Paulim Pēterim Prancānam, kuram pusfināla un fināla pretinieki (attiecīgi Indriksons un Beķeris) krita un nefinišēja. Otro vietu ieguva Rūdolfs Beķeris, bet mazajā finālā pēc neveiksmes pusfinālā reabilitējās kvalifikācijas uzvarētājs Emīls Indriksons, pārspējot igauni Rītsalu.

Master finālā Pauls Stēga pārspēja kvalifikācijas uzvarētāju Daini Krauju, svinot vēl vienu uzvaru. Cīņā par trešo vietu Kristaps Bergmanis bija pārāks par Jāni Āboltiņu.

Meitenēm visas kārtas pārliecinoši aizvadīja kvalifikācijā ātrākā Daniela Anna Livčāne, svinot uzvaru un finālā uzveicot Nikolu Grīnbergu. U14 grupā, pārspējot finālā milzu slaloma uzvarētāju Neringu Stepanauskaiti, pirmo vietu ieguva Elza Zelča, kura kvalifikācijā bija tikai sestā, bet ceturtdaļfinālā un pusfinālā pārspēja trešo un otro numuru Esteri Jansoni un Anniju Biezo. U16 grupā nesanāca māsu Saļnikovu fināls, jo pusfinālā otro laiku kvalifikācijā uzrādījusī Elza knapi, bet tomēr piekāpās lietuvietei Karlonaitei. Taču finālā Frīda revanšējās lietuvietei par “pāridarījumu” māsai. Cīņā par trešo vietu Elza bija labāka par igaunieti Emmu Tammemegi.

Master grupā sievietēm kvalifikācijā labāko laiku uzrādīja Anna Sproģe Vāvere, bet finālā viņai sanāca kļūdīties un piekāpties Ievai Lagzdiņai. Mazajā finālā par 3.vietu Denisa Druka Jaunzeme, kura pusfinālā krita, pārspēja Sanitu Kubliņu.