Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Bez Kolonjas vēl diviem Šveices izlases slēpotājiem šī būs pēdējā sezona

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Bez Kolonjas vēl diviem Šveices izlases slēpotājiem šī būs pēdējā sezona
Loriena van der Grāfa. Foto: oto: Modica/NordicFocus

Šajā nedēļā ar vēl vienu paziņojumu saistībā ar gaidāmo slēpotāju karjeras beigšanu klajā nākusi Šveices distanču slēpošanas izlase. Bez titulētā Dario Kolonjas šī būs pēdējā sezona arī pasaules čempionāta medaļniecei Lorienai van der Grāfai un vairākkārtējam pasaules kausa posmu finālistam sprintā Jovianam Hedigeram

# Jau ziņojām par visu laiku izcilākā Šveices distanču slēpotāja Dario Kolonjas plāniem pēc šīs sezonas beigt karjeru, taču bez četrkārtējā olimpiskā čempiona savu pēdējo sezonu uzsāks vēl divi citi panākumus guvušie Šveices izlases dalībnieki.

# Pasaules kausa posmos piecas reizes trijniekā tikusī Loriena van der Grāfa par karjeras beigšanu bija domājusi jau iepriekš, taču izcīnītas divas uzvara 2017.gada decembrī un 2018.gada janvārī šveicietei deva motivāciju turpināt.

# Šogad viņa kopā ar komandas biedreni Nadīnu Fendrihu izcīnīja otro vietu pasaules čempionātā komandu sprintā. Olimpiskajās spēlēs viņai ir 4.vieta komandu sprintā.

# Kopā ar van der Grāfu karjeru pēc šīs sezonas beigs vēl viens Šveices sprinteris Jovians Hedigers.

# Kaut arī Hedigeram nav tik augstu panākumu kā van der Grāfai, tomēr arī viņš ir guvis samērā atzīstamus panākumus. Šveicietis divas reizes ieguvis 9.vietu pasaules čempionātos komandu sprintā, kā arī četras reizes ticis pasaules kausa posmos sprintā fināla sešiniekā, labāko rezultātu – 4.vieta – sasniedzot 2015.gadadecembrī Toblahā (Itālija).