Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Klēbo pārspējis Dēlī rekordu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Klēbo pārspējis Dēlī rekordu
J.H.Klēbo. Foto: Eurosport.

Pasaules labākais slēpotājs Johannes Hesflots Klēbo ar uzvaru “Tour de ski” kopvērtējumā ir pārspējis sava leģendārā tautieša un 90.to gadu pasaules labākā slēpotāja Bjorna Dēlī rekordu Pasaules kausa posmu uzvaru skaita ziņā.

Bjorns Dēlī savas karjeras laikā izcīnīja 46 uzvaras, ko pēc uzvaras šī gada priekšpēdējā posmā 15km klasikā ar masu startu atkārtoja Johanness Klēbo, kuram bija diezgan droša iespēja pārspēt savu leģendāro tautieti, jo bija jānotiek kam ārkārtējam, lai Klēbo neuzvarētu šī gada “Tour de ski” kopvērtējumā.

Līdz ar to ar vakar izcīnīto uzvaru kopvērtējumā viņš ne tikai tika pie tūres otrā titula, kļūstot par otro norvēģi, kam tas izdevies, bet arī pārspēja gandrīz 23 gadus turējušos Dēlī rekordu un ar 47 pirmajām vietām ir uzvarām bagātākais vīriešu distanču slēpotājs. Klēbo ir tikai 25 gadi, lai arī Dēlī nebija nekāds ļoti vecais, kad bija spiets pāragri beigt karjeru 31 gada vecumā. Sieviešu konkurencē visvairāk uzvaru ir Maritai Bjergenai, kura pirmo vietu ieguvsi 114 reizes.

Lai arī Johanness ir apsteidzis Bjornu, nevar teikt, ka viņš tāpēc būtu izcilāks. Jāņem vērā, pirmkārt, ka pēdējās divās desmitgadēs ir nesalīdzināmi vairāk posmu sezonā, nekā tas bija 80.to gadu beigās un deviņdesmitajos, lai arī šobrīd Klēbo PK ir mazāk startu nekā savulaik Dēlī. Otrkārt, Klēbo pie uzvarām PK posmos tiek skaitītas arī uzvaras vairākās minitūrēs vai “Tour de ski” kopvērtējumā, kas Dēlī laikos nebija.

  +1 [+] [-]

, 2022-01-05 20:28, pirms 3 gadiem
Neko viņš nav pārspējis piena puika. Agrāk nebija visādu īso sprintu un nto disciplīnu kas ir tagad. Tad bija kārtīgas distanču gonkas.
Stulbi kaut ko tādu vispār salīdzināt. Bet nu rakstniekiem jau ko jāraksta ir. Tad nu gudro viskautko.

  +2 [+] [-]

, 2022-01-05 20:35, pirms 3 gadiem
Mani vispār mulsina tās uzvaras tūrēs. Šķiet vakar PK posmā uzvarēja Rēte, bet Klebo saglabāja uzvaru kopvērtējumā. Tad par ko viņam vakardienas posma uzvara?

     [+] [-]

, 2022-01-05 20:37, pirms 3 gadiem
boleks rakstīja: Neko viņš nav pārspējis piena puika. Agrāk nebija visādu īso sprintu un nto disciplīnu kas ir tagad. Tad bija kārtīgas distanču gonkas.
Stulbi kaut ko tādu vispār salīdzināt. Bet nu rakstniekiem jau ko jāraksta ir. Tad nu gudro viskautko.
Ne jau autors skaita uzvaras

  +1 [+] [-]

, 2022-01-05 21:18, pirms 3 gadiem
kasagrande rakstīja: Ne jau autors skaita uzvaras
Arī viņš. Ir jau beigās piebildes obektivitātei, bet citādi klasisks programmēšanas veids. Pat ideāls. Lai neprotestē uzreiz, pieliek kaut ko itkā attaisnojošu un viss rullē. Lasītājs vēl kaut kur izlasīs, ka Klebo ir uzvarām bagātākais un viss, zemapziņā jau ir iesēdies vajadzīgais ziņojums. Kad kāds prasīs, vai pašam gribēsies atcerēties, prātā nāks šie virsraksti - Klebo uzvarām bagātākais. A tas, ko un kā viņš ir uzvarējis, nevienam vairs nav būtiski.

     [+] [-]

, 2022-01-08 12:40, pirms 3 gadiem
boleks rakstīja: Arī viņš. Ir jau beigās piebildes obektivitātei, bet citādi klasisks programmēšanas veids. Pat ideāls. Lai neprotestē uzreiz, pieliek kaut ko itkā attaisnojošu un viss rullē. Lasītājs vēl kaut kur izlasīs, ka Klebo ir uzvarām bagātākais un viss, zemapziņā jau ir iesēdies vajadzīgais ziņojums. Kad kāds prasīs, vai pašam gribēsies atcerēties, prātā nāks šie virsraksti - Klebo uzvarām bagātākais. A tas, ko un kā viņš ir uzvarējis, nevienam vairs nav būtiski.
Tieši tā arī iebaro jebkuru "vajadzīgo" informāciju! Un ne tikai SC...