Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Jauktā pāra izlase Turcijā uzsāks ceļu uz Pekinas olimpiskajām spēlēm

Linda Mangale
Linda Mangale

Jauktā pāra izlase Turcijā uzsāks ceļu uz Pekinas olimpiskajām spēlēm
Daina Barone/Arnis Veidemanis
Foto: Ansis Ventiņš

Turcijas pilsētā Erzurumā no 5. līdz 15.oktobrim norisināsies olimpisko spēļu pirms-kvalifikācijas turnīri. Vispirms uz ledus dosies jaukto pāru izlases, kas no 5. līdz 8.oktobrim sacentīsies par trīs vietām olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā. Latviju sacensībās pārstāvēs Jelgavas kērlinga kluba komanda Daina Barone un Arnis Veidemanis.

Jaukto pāru turnīrā startēs 16 izlases, kas sadalītas trīs apakšgrupās – vienā grupā sešas un divās piecas komandas. Grupās tiks izspēlēts apļa turnīrs. Labākās trīs no katras grupas iekļūs play-off kārtā.

A grupa: Baltkrievija, Kirgizstāna, Latvija, Lietuva, Portugāle un Slovākija.
B grupa: Brazīlija, Kazahstāna, Nigērija, Slovēnija un Turcija.
C grupa: Austrija, Beļģija, Dānija, Meksika un Taivāna.

Katras grupas pirmās vietas ieguvēja automātiski iekļūs fināla cīņā par vietu olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā. Savukārt otrās un trešās vietas savstarpēji noskaidros pārējās trīs finālistes. Trīs fināla cīņu uzvarētājs nodrošinās dalību olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā jauktajiem pāriem, kas no 5. līdz 9.decembrim norisināsies Leuvardēnā, Nīderlandē.

Latvijas izlases spēļu grafiks:

/05.10./ 14:00 – Baltkrievija
/06.10./ 09:00 – Portugāle
/06.10./ 19:00 – Lietuva
/07.10./ 09:00 – Slovākija
/07.10./ 19:00 – Kirgistāna

Online rezultāti: https://worldcurling.org/events/pre...