Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Ātrumu disciplīnu speciālists Jansrūds: ''Plānoju pēc šīs sezonas beigt karjeru''

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ātrumu disciplīnu speciālists Jansrūds: ''Plānoju pēc šīs sezonas beigt karjeru''
Četils Jansruds. Foto: Guro L. Grønn/NRK

Olimpiskais un pasaules čempions kalnu slēpošanā Četils Jansrūds paziņojis, ka visticamāk nākamā sezona būs pēdējā, jo viņš plānojot nākamā gada martā beigt karjeru.

Pēc ilgās karjeras Jansrūdam plāns ir skaidrs, proti, Pasaules kausa posms Kvitfjellā (Norvēģija) nākamā gada martā būs viņam pēdējās augstākajā līmēnī.

"Droši vien ir saprātīgi, ka es aiziešu pensijā. Tagad ir ienākuši daudzi forši jauni puiši, tāpēc, manuprāt, “Attacking Vikings” kultūra ir labi iestrādāta. Jūtu lielu vēlmi šobrīd pēc nākamās sezonas beigt karjeru. Uzskatu, ka Kvitfjela ir īstā vieta, kur likt punktu,” NRK stāsta Jansrūds.

“Tā noteikti būs mana pēdējā olimpiskā sezona. Taču, ja sezona ritēs lieliski un es uzvarēšu kā vecajos labajos laikos, tad, iespējams, es varētu izlemt, ka jāpaņem vēl viens gads. Šobrīd varu teikt, ka Kvitfjela plānojas kā pēdējās sacensības,” skaidro 2014.gada olimpiskais čempions Supergigantā.

Pasaules kauss Kvitfjelā ir paredzēts 5. un 6. martā. Jansrūds tur ir izcīnījis septiņas no savām 23 uzvarām Pasaules kausa posmos.

Taču 36 gadus vecais kalnu slēpotājs neizslēdz iespēju arī pabeigt atlikušo sezonu, ja tajā brīdī cīnīsies par kādu no Pasaules kausa kristāla globusiem. Pēc Kvitfjelas paliek vēl divi posmi - Kranjska Gora un Pasaules kausa fināls Kuršavēlā/Meribelā.

Pagājušā sezona Jansrūdam neizdevās, kā bijis plānojis un kā bija kādreiz. Pasaules čempionātā tika piedzīvota lejupslīde rezultātu ziņā. Super-G viņš ierindojās 12. vietā, savukārt nobrauciena sacensībās titula aizstāvētājs palika 8. vietā. Sezonas kopvērtējumā nobraucienā norvēģis ierindojās 20. vietā, bet Supergigantā – 7.vietā.

Lēmums par beigšanu, iespējams, būs nedaudz vieglāks tagad, kad kalnu slēpotājs ir kļuvis par tēvu. Pagājušajā gadā Četilam Jansrūdam un dzīvesbiedrei Benediktai Izabelai Mortensenai piedzima meita Froija.

“Visu ziemu braukāt pa septītajām un astotajām vietām un neredzēt meitu un dzīvesbiedri nav nekas patīkams,” piebilst 2019.gada pasaules čempions nobraucienā.

Izmantotie resursi:
NRK.no – nyheter, tv og radio fra Norge og hele...