Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Vilde: "Viss ir likumsakarīgi"

Jānis Celmiņš

Vilde: "Viss ir likumsakarīgi"
Raimonds Vilde
Foto: Renārs Buivids

""Selver" komanda bija galvas tiesu pārāka, īpaši finālā. Man gan liekas, ka mēs būtu izrādījuši cienīgāku pretestību, bet pēc kara jau visi ir gudri," pēc izcīnītās trešās vietas "Schenker" volejbola līgas piektajā sezonā, intervijā portālam Sportacentrs.com atzina VK "Lāse-R / Rīga" un Latvijas izlases galvenais treneris Raimonds Vilde.

Saņēmis apsveikumus par izcīnīto trešo vietu "Schenker" volejbola līgas jubilejas piektajā sezonā Raimonds Vilde atklāja, ka neskatoties ne uz ko komanda tomēr vēlējusies uzspēlēt arī līgas finālā. "Paldies! Neskatoties ne uz ko, gribējās nostartēt nedaudz labāk. Prieks par uzvaru mačā par bronzu. Patīkami, ka grūtā spēlē tomēr pratām parādīt raksturu. Šādas spēles vienmēr sniedz lielāku gandarījumu. Pēc sāpīga zaudējuma pusfinālā mācējām saņemties un uzvarējām. Maču pret Tartu iesākām labi (pirmajā setā uzvara ar 25:18) un tas acīmredzot spēlētājus nedaudz iemidzināja. Mača turpinājumā sajutām spiedienu, sākām nervozēt un pieļāvām kļūdas vienkāršās situācijās. Mugura sāpēja Tomijam (Tomasam Kalniņam), sīki savainojumi ir arī citiem un tas liedza parādīt labāku sniegumu. Šobrīd ar plašāku analīzi nevēlos aizrauties, beigsies Latvijas čempionāts, tad varēsim parunāt arī sīkāk. Jāsaka, ka Tartu komanda spēlēja labi."

Vai neiegrieza lielā pauze starp līgas regulārā čempionāta otrā posma spēlēm un "Final Four"?
Jā, iespējams. Ja Tartu klubam bija diezgan saspringts "play-off" spēļu grafiks, tad mēs šajā laikā palikām bez spēlēm. Īsti nebija variantu arī ar ko uzspēlēt kādu pārbaudes maču. Bija doma ar Daugavpili, bet pēdējā brīdī viss pajuka.

Tartu komanda šosezon palika neapspēlēta…
Tā sanāca jā. Pirmajā spēlē mums nācās iztikt bez Caica, otrajā – neveiksmīgi nospēlējām galotnes. Šīs spēles viņiem noteikti deva lielāku pārliecību. Arī mēs nespējām parādīt savu labāko spēli, mazliet "pieplīsām". Komandai kopumā joprojām trūkst stabilitātes, acīmredzot nepieciešams laiks. Šis laikam ir mūsu meistarības rādītājs. Grūti spēlēt, ja nav iespējams dot kaut brīdi atvilkt elpu kādam no pamatsastāva večiem. Mačā pret Ozolniekiem gan iespēja radās un Šimkuss spēlē ienāca ļoti labi, cepuri nost. Puisis pelnījis uzslavas!

Vai sezonas laikā nebijāt gaidījis lielāku pienesumu no "jaunajiem"?
No vienas puses jā, no otras nē. Ja paskatās režīmu kādā viņi strādā, neko vairāk nevaram prasīt. Mācības, slimošanas, jauniešu mači – režīms visai nevienmērīgs, bet individuāli strādāt paši vēl nemāk.

Sezonas laikā kā komanda tomēr krietni pielikāt…
Protams, tas ir tas, k prognozēju jau pirms sezonas. Pamata veiksmīgam sezonas startam nebija. Vasarā bāze nebija ielikta pilnīgi nekāda un sezonu iesākām, praktiski, bez treniņiem. Tas viss ir objektīvi. Ja skatās no sezonas sākuma skatu punkta, tad cerība iekļūt "Final Four" mums bija ļoti minimālas, taču jau sezonas vidū komanda rādīja pavisam citu sniegumu.

Vai "Selver" komanda arī šosezon uzvarēja pamatoti?
Noteikti. Komentāri te ir lieki, "Selver" komanda bija galvas tiesu pārāka, īpaši finālā. Man gan liekas, ka mēs būtu izrādījuši cienīgāku pretestību, bet pēc kara jau visi ir gudri (smejas). Lielisku finālspēli aizvadīja Deniss Petrovs un pelnīti saņēma labākā cēlāja balvu. Uzskatu, ka pateicoties tieši Petrovam starp labākajiem finālā bija arī Meresārs. Biju gaidījis ko vairāk no Pērnavas kluba. Sezonas vidū viņiem viss pajuka, bet pēc rādītās spēles viņiem bija jābūt vismaz labāko četriniekā. Tartu tieši pretēji – iesāka lēnīgi, bet uz sezonas otro pusi jau bija pavisam cita komanda.

Arī Ozolnieku komandas sniegums uz sezonas beigām krietni uzlabojies…
Jā! Komanda viņiem ir pietiekami laba. Jamrovskis un Vilmanis ir nedaudz atpūtušies un šobrīd spēlē pavisam citu spēli. Ozolnieki ir Ozolnieki! Latvijas čempionātā garlaicīgi nebūs, pēdējā spēle jau to pierādīja.

Vai Pērnavā izdevās aprunāties arī ar Denisu Petrovu un Austri Štālu par spēlēšanu izlasē?
Jā, abi ir ar dzīvi apmierināti un gatavi spēlēt izlasē. Ar viņiem nopietni rēķinos. Par Petrovu jau teicu, arī Štāls aizvadīja labas spēles. Domāju, ka šajās pozīcijās izlases kontekstā nav ko satraukties.

  +2 [+] [-]

, 2010-03-23 14:46, pirms 15 gadiem
Vairāk jau par ozīšiem prieks ka atguvušies

  -1 [+] [-]

, 2010-03-23 15:21, pirms 15 gadiem
Njaaa.... BILDE jau briesmiiga!

     [+] [-]

, 2010-03-23 16:16, pirms 15 gadiem
Oži labakie ! un vienmer ir bijushi kaneka saceejie