Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Šodien "Schenker" līgas pusfināli

Jānis Celmiņš

Šodien "Schenker" līgas pusfināli
Vai "Lāse-R / Rīga" volejbolisti šodien varēs priecāties?
Foto: Renārs Buivids

Ar divām pusfināla spēlēm šodien Igaunijas pilsētā Pērnavā sāksies "Schenker" volejbola līgas "Final Four" turnīrs. Pirmajā no tām pulksten 16.15 laukumā dosies Tallinas "Selver" un "Biolars/Olaine - Ozolnieki", bet otrajā pulksten 18.45 par vietu finālā cīnīsies VK "Lāse-R / Rīga" un "Tartu Pere leib" volejbolisti.

"Final Four" atkal divi Latvijas un divi Igaunijas klubi

Tāpat kā aizvadītajā sezonā, arī šosezon – "Schenker" līgas jubilejas piektajā "Final Four" turnīrā iekļuvušas divas Igaunijas un divas Latvijas komandas. Ja aizvadītajā sezonā pusfinālos cīnījās Ozolnieku – Tartu un Rīgas – Tallinas komandas, tad šosezon pāri ir pamainījušies. Jurija Deveikusa vadītajai "Biolars/Olaine - Ozolnieki" komandai pretī stāsies Tallinas "Selver" komanda, bet Raimonds Vilde un VK "Lāse-R / Rīga" pusfinālā spēkus samēros ar "Tartu Pere leib" vienību.

Ozīši finālčetriniekā caur adatas aci

Ozolnieku komanda līgas "Final Four" iekļuva kā caur adatas aci. Ceturtdaļfināla pirmajā spēlē Pērnavā "ozīši" piedzīvoja zaudējumu (0:3) pret vietējo "Parnu" komandu un likās, ka finālčetrinieks šosezon Ozolnieku komandai paliks neaizsniegts, taču Jurija Deveikusa vadīti "Biolars/Olaine - Ozolnieki" paveica gandrīz neiespējamo. Atbildes spēlē vispirms apspēlēja "Parnu" komandu ar 3:0, bet pēc tam ar graujošu 25:13 rezultātu uzvarēja arī tā sauktajā zelta setā. Līdz ar to regulārā čempionāta uzvarētāji tika atstāti ārpus "Final Four".

"Mums komandā ir palikuši tikai tie spēlētāji, kuri grib spēlēt volejbolu. Viņiem ir svarīga ne tikai nauda, bet arī volejbols un ļoti priecājos, ka mēs spēlēsim "Schenker" līgas "Final Four". Protams, ka būs grūti, bet domāju, ka mēs varam spēlēt arī finālā," apņēmību pirms izšķirošajām cīņām neslēpj "Biolars / Olaine - Ozolnieki" komandas galvenais treneris Jurijs Deveikus.

Komandas pamat kodols ir tiešām labs, taču daudz izšķirs tieši servju uzņemšana un šajā spēles elementā "ozīšiem" šosezon problēmu nav trūcis. Vai komanda spēs tikt galā ar vairākiem Latvijas (Štāls un Petrovs) un Igaunijas izlases spēlētājiem, redzēsim jau šodien. Skaidrs, ka pēdējā spēle pret "Parnu" vienību Ozolnieku vienībai devusi vēl nebijušu iedvesmu, jāatceras gan, ka pusfināla pretiniekos ir "Schenker" līgas pēdējo gadu čempioni… Igauņi ir labā omā, jo pirms izšķirošajiem notikumiem "Schenker" līgā spēlētājiem tika sarūpēts kopīgs pasākums – sacensības ar "zapiņiem". (video: audentes.eu ). Latvijas izlases libero Austris Štāls nosacītajā sacensībās ierindojās sestajā vietā.

Komandas šosezon savā starpā tikušās divas reizes un abas reizes ar 3:1 uzvarējuši "Selver" volejbolisti.

"Lāse-R / Rīga" ar vien pārliecinošāk

Jau pirms šīs sezonas "Lāse-R / Rīga" galvenais treneris Raimonds Vilde paredzēja, ka sezonas sākums nebūs viegls, bet ar katru spēli Rīgas komanda spēs rādīt ar vien labāku sniegumu. Kā šodien redzam Vildes vārdi piepildījušies par visiem simts procentiem. Regulāro čempionātu rīdzinieki neuzsāka pārāk sekmīgi, pirmajās četrās spēlēs tiekot tikai pie četriem punktiem. Turpinājumā klubs spēlēja arvien sekmīgāk un spēja iekļūt labāko četriniekā. Otrajā posmā cīnoties ar 1.-4.vietu izcīnījušajām komandām, VK "Lāse-R/Rīga" jau uzvarēja piecos no sešiem aizvadītajiem mačiem, automātiski iekļūstot finālčetrinieka turnīrā.

"Minimālais rezultāts ir izpildīts, fināla četrinieks ir sasniegts un, protams, mēs skatāmies uz priekšu - gribam būt finālā. Te neuzvaramu komandu nav," īsi pirms turnīra atzīst VK "Lāse-R / Rīga" galvenais treneris Raimonds Vilde. Ja lieliskajam septītniekam (Caics, Kalniņš, Kudrjašovs, Vanags, Celitāns, Vāvers un Pļaviņš) ar veselību viss ir kārtībā, tad tas var paveikt lielas lietas. "Ir šādās tādas traumas, bet puslīdz viss ir kārtībā," šie Vildes vārdi vēl vairāk liek cerēt, ka Rīgas komanda var paveikt lielas lietas. Mačam līdzi sekot varēs šeit - skduo.ee: LIVESCORE: -

Ir gan viens "BET" – rīdzinieki Tartu klubu šosezon nav apspēlējuši. Viesos zaudējums ar 2:3, savā laukumā ar 0:3. Redzot maču Rīgā šo rindu autoru gan ne brīdi nepameta pārliecība, ka šis pretinieks ir apspēlējams.

Pateicoties Latvijas Volejbola federācijas rīkotajam fanu braucienam uz Pērnavu var prognozēt, ka mūsu klubus Igaunijā atbalstīs paprāvs pulciņš volejbola draugu. Tiem, kuri paliks mājās un vēsajā 20. marta vakarā būs pie TV ekrāniem, pirmo pusfināla cīņu varēs noskatīties LTV7 kanālā – ierakstā pulksten 18.25.

Vai kādam no Latvijas klubiem izdosies iekļūt "Schenker" līgas finālā"?

  • 27

  • 85

  • 18


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2010-03-20 10:13, pirms 15 gadiem
kam shitais p(i)s.....

     [+] [-]

, 2010-03-20 12:06, pirms 15 gadiem
Ne tikai lieliskais septītnieks, bet arī Vanags, Velitāns, Vāvers - trīskāršais "V"

     [+] [-]

, 2010-03-20 12:12, pirms 15 gadiem
lai veicas mūsu abiem klubiem, jūs to varat, parādiet Igauņiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-03-20 13:32, pirms 15 gadiem
Letiņu dērbiju finālā

  -1 [+] [-]

, 2010-03-20 15:52, pirms 15 gadiem
LTV7 šīs abas spēles rādīs arī tiešraidē inetrnetā ltv7.lv 20.martā 18:25 un 21.martā 16:15.

     [+] [-]

, 2010-03-20 17:16, pirms 15 gadiem
Euu varbuut kads zina, kā var skatīties pirmo spēli tiešajā???

     [+] [-]

, 2010-03-20 17:51, pirms 15 gadiem
Šodien spēli starp Selver Tallinn un Biolars/Olaine-Ozolnieki LTV7 ēterā varēs redzēt 18:25 un arī internetā tajā pašā laikā :
http://www.ltv7.lv/video_streams/adobe-flash-player-(500kbps)/?onlyPlayer

     [+] [-]

, 2010-03-20 17:54, pirms 15 gadiem
a lika liels paldies, noteikti skatīšos!

     [+] [-]

, 2010-03-20 18:08, pirms 15 gadiem
nuu tad jaacer ka buus 1a un 3a vieta

galvanais lai nav atkal 3a un 4a!!!

     [+] [-]

, 2010-03-20 19:05, pirms 15 gadiem
kur var sekot lidzi neta iznemot raksta