Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Deveikus: "Selver" izskatās neslikti

Jānis Celmiņš

Deveikus: "Selver" izskatās neslikti
Jurijs Deveikus un "Biolars/Olaine - Ozolnieki" komandas volejbolisti
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

"Labu spēli rādām tāpēc, ka mums komandā ir palikuši tikai tie spēlētāji, kuri grib spēlēt volejbolu," "Biolars / Olaine - Ozolnieki" komandas veiksmīgo sniegumu pēdējos mačos komentē tās treneris Jurijs Deveikus.

Rīt Igaunijas pilsētā Pērnavā startēs "Schenker" volejbola līgas piektās sezonas "Final Four" turnīrs. Rīt turnīrā paredzētas abas pusfināla cīņas. Pirmajā no tām laukumā dosies Tallinas "Selver" un "Biolars/Olaine - Ozolnieki", bet otrajā par vietu finālā cīnīsies VK "Lāse-R / Rīga" un "Tartu Pere leib" volejbolisti.

"Mums komandā ir palikuši tikai tie spēlētāji, kuri grib spēlēt volejbolu. Viņiem ir svarīga ne tikai nauda, bet arī volejbols un ļoti priecājos, ka mēs spēlēsim "Schenker" līgas "Final Four". Protams, ka būs grūti, bet domāju, ka mēs varam spēlēt arī finālā," apņēmību pirms izšķirošajām cīņām neslēpj "Biolars / Olaine - Ozolnieki" komandas galvenais treneris Jurijs Deveikus.

"Vakar bija brīvdiena. Šovakar vakarā treniņš Rīgā, pēc tam braucam uz Pērnavu un tur treniņš sestdien no rīta. Visi spēlētāji, kas ir sastāvā, ir veseli un domāju, ka viss būs labi, interesanti," plānus kā komanda gatavosies pēdējām divām šīs sezonas spēlēm "Schenker" līgā atklāj treneris.

Vaicāts kā treneris motivējis spēlētājus pirms otrās spēles ar "Parnu" komandu Deveikus atbild lietišķi. "Bija laba saruna ar spēlētājiem, bet spēlētāji paši saprot, kas ir nepieciešams, lai būtu labs rezultāts. Žēl, ka zaudējām Pērnavai ar 0-3, bet puiši spēlē ļoti labi. Ko var, to dara! Ja hokeja vārtsargs spēlē ļoti labi, tad spēlētāji sit vārtos pa labi, pa kreisi. Tāda pati situācija ir arī volejbolā, kad viena komanda spēlē ļoti labi – labs bloks, laba aizsardzība, tad pretinieki meklē citu variantu, kā iegūt punktus."

Deveikus uzskata, ka Tallinas "Selver" būs šī "Final Four" turnīra favorīte. "Domāju, ka "Selver" komanda izskatās mazliet stiprāka nekā pārējās komandas, jo cēlājs ir no Latvijas izlases, libero ir no Latvijas izlases, diagonāles spēlētājs no Igaunijas izlases, spēlētājs, kas spēlē ceturtajā zonā, arī no Igaunijas izlases. Viņiem četri, pieci spēlētāji ir no valstu izlasēm. Bet kāds būs rezultāts, to redzēsim."

"Final Four" turnīra spēļu grafiks:

Pusfināls: 20. marts, plkst. 16.15 Tallinas "Selver" - "Biolars/Olaine - Ozolnieki"
Pusfināls: 20. marts, plkst. 18.45 VK "Lāse-R / Rīga" un "Tartu Pere leib"
Spēle par trešo vietu: 21. marts, plkst. 13.30
Spēle par pirmo vietu: 21. marts, plkst. 16.15

Raksts tapis sadarbībā ar Lilitu Mitrofanovu (Latvijas Volejbola federācija).