Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Vilde: "Neuzvaramu komandu nav"

Jānis Celmiņš

Vilde: "Neuzvaramu komandu nav"
Raimonds Vilde
Foto: Renārs Buivids

Rīt Igaunijas pilsētā Pērnavā startēs "Schenker" volejbola līgas piektās sezonas "Final Four" turnīrs. "Minimālais rezultāts ir izpildīts, fināla četrinieks ir sasniegts un, protams, mēs skatāmies uz priekšu - gribam būt finālā. Te neuzvaramu komandu nav," īsi pirms turnīra atzīst VK "Lāse-R / Rīga" galvenais treneris Raimonds Vilde.

Rīt turnīrā paredzētas abas pusfināla cīņas. Pirmajā no tām laukumā dosies Tallinas "Selver" un "Biolars/Olaine - Ozolnieki", bet otrajā par vietu finālā cīnīsies VK "Lāse-R / Rīga" un "Tartu Pere leib" volejbolisti.

"Nevarētu runāt par līmeņa celšanos, jo daudzi no pagājušā gada Schenker līgas komandu spēlētājiem, ne tikai no Latvijas, bet arī no Igaunijas klubiem spēlē ārzemēs, bet nu klāt ir nākuši jauni, īpaši ambiciozi, talantīgi, spējīgi puiši, kuri jau šīs sezonas laikā ir cēlušies, tāpēc par kaut kāda līmeņa krišanos es negribētu runāt. Domāju, ka līmenis vairāk vai mazāk pa komandām ir izlīdzinājies. Sezonas sākumā preses konferencē runājām, ka būs vairāk vai mazāk negaidītu rezultātu, un šī sezona to ir pierādījusi. Jebkura komanda varēja jebkuru uzvarēt un galējais rezultāts bija grūti prognozējams," uzskata Rīgas kluba galvenais treneris Raimonds Vilde.

"Visi, kas ir ierindā ir puslīdz veseli. Ir šādās tādas traumas, bet puslīdz viss ir kārtībā. Uz Pērnavu dodamies rīt (piektdienas vakarā). Sestdien no rīta ir treniņš un vakarā spēle. Šodien (ceturtdien) mums ir divi treniņi. Parasti tā nav, bet šodien atradām iespēju trenēties divreiz. Lai gan ne visa komanda, bet tie, kurus es gribēju no rīta redzēt, tie bija," gatavošanos izšķirošajām cīņām ieskicē Vilde.

Uz jautājumu, kā no tā sastāva, kāds bija sākumā sezonas laikā izdevās salipināt tādu komandu, kura spēja uzvarēt pēdējās piecas no sešām spēlēm, treneris atbildi rod ieguldītā darba apjomā. "Pirmkārt, puiši labi strādāja. Varēja just atdevi ikdienas darbā, atdevi treniņos. Tas lielā mērā noteica to, ka mums izdevās radīt cīņas spējīgu kolektīvu. Iepriekšējos gadus daži no puišiem tika mazāk spēlēt, tāpēc šogad tas viņiem ir papildus stimuls un motivācija, lai pierādītu, ka viņi nav sliktāki par pārējiem, par tiem, kas pašlaik spēlē ārzemēs. Bet galvenais, bija, ka puiši labi strādāja. Kā jau teicu sezonas sākumā - labi strādāsim un nesīsim augļus."

"Domāju, ka "Tartu Pere Leib" komandai "Schenker" līgas fināla četrinieks ir liels izaicinājums, jo ja mēs atceramies, Tartu sezonas sākuma bija gana nepārliecinošs un bija lielas spēlētāju rotācijas, kur vienā brīdī šķita, ka Tartu būs komanda, kas būs viena no pēdējām, līdz ar to ir jānovērtē komanda, kura ir ieguldījusi līdzekļus ārzemju spēlētājos. Pašreiz no daudzām pēdējām spēlēm tikai viens zaudējums, un tas zināmā mērā ir rādītājs. Komandu ar ambīcijām netrūkst. Ja pagājušā gada "Final Four" pusfinālā tikāmies ar "Selver" un "Biolars/Olaine-Ozolnieki" ar Tartu, šogad mums būs tā iespēja pusfinālu uzspēlēt ar Tartu, Ozolniekiem ar "Selver". Paskatīsimies, kā sanāks šogad," vaicāts par turnīra favorītiem atbildi rod VK "Lāse-R / Rīga" menedžeris Ainārs Dakša.

"Final Four" turnīra spēļu grafiks:

Pusfināls: 20. marts, plkst. 16.15 Tallinas "Selver" - "Biolars/Olaine - Ozolnieki"
Pusfināls: 20. marts, plkst. 18.45 VK "Lāse-R / Rīga" un "Tartu Pere leib"
Spēle par trešo vietu: 21. marts, plkst. 13.30
Spēle par pirmo vietu: 21. marts, plkst. 16.15

Raksts tapis sadarbībā ar Lilitu Mitrofanovu (Latvijas Volejbola federācija).