Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas U18 volejbolistes atlasi Daugavpilī sāk ar pārliecinošu uzvaru pār Azerbaidžānu

Agris Suveizda

Latvijas U18 volejbolistes atlasi Daugavpilī sāk ar pārliecinošu uzvaru pār Azerbaidžānu
Latvijas U18 sieviešu volejbola izlase. Foto: CEV

ETA. Latvijas sieviešu volejbola izlase ar uzvaru pirmdien Daugavpilī sāka Eiropas U-18 meistarsacīkšu kvalifikācijas pirmā posma sacensības. Latvietes ar 3-0 (25:14, 25:6, 25:9) sagrāva Azerbaidžānu.

Latvijas izlasē 16 punktus guva Marta Gintere, kura desmit no punktiem guva ar servi. 11 punktus, piecus sakrājot ar servi, guva Rūta Putene, bet deviņus punktus - Karmena Struka. Viešņām pa četriem punktiem sakrāja Aiša Alismanova un Leila Alijeva. Latvijas volejbolistes bija pārākas visos spēles elementos, bet it īpaši tas izpaudās servēs, kur latvietes sakrāja 21 "eisu", pretiniecēm ieservējot divas netveramas serves. Uzbrukumā tika gūti 27 punkti, azerbaidžānietēm sakrājot deviņus, bet blokā tika gūti seši punkti, pretiniecēm šajā spēles elementā nenopelnot ne punkta.

"Mums padevās laba serve, 21 punktu gūstot ar servi. Protams, tas ir atkarīgs arī no pretiniecēm, taču tas bija mūsu labākais ierocis, un es ceru, ka mēs turpināsim servēt labi," serves kā punktu gūšanas ieroča lomu federācijas mājaslapā uzsvēra arī Latvijas izlases treneris Milans Bratičs."Pirmajā mačā ir grūti novērtēt spēles kvalitāti, jo pretinieces nebija mūsu līmeņa komanda, tomēr man patika mūsu spēlētāju koncentrēšanās. Viņas spēlēja savu spēli un centās maču beigt tik ātri, cik vien iespējams," piebilda treneris.

Bratičs atzīmē, ka nākamais pretinieks būs ļoti spēcīgs: "Gruzijai ir ļoti laba komanda. Tā ir visu laiku labākā Gruzijas volejbolistu paaudze," uzsver treneris, bilstot, ka ir izdevies redzēt gruzīnietes vasarā Serbijā, kur viņas tika līdz piektajam setam mačā ar Serbiju. "Viņām ir lieliskas otrā tempa spēlētājas, viena no kurām jau profesionāli spēlē volejbolu Ungārijā," par otrdienas pretiniecēm saka Bratičs, piebilstot, ka, viņaprāt, Gruzija ir starp trim šī turnīra labākajām vienībām.

"Tā kā šī bija pirmā cīņa turnīrā, uztraukums bija diezgan liels, bet, sākot spēlēt, tas pazuda," par cīņas sākumu saka Gintere, kura pateicās skatītājiem, kuri palīdzēja iejusties spēlē. Viņa atgādina, ka izlase šajā zālē jau bija aizvadījusi vairākus treniņus, kuros varēja izjust laukumu un saspēlēties. "Mača plāns bija, pirmām kārtām, izbaudīt spēli un nedomāt par kļūdām. Man liekas, ka mums tas ļoti labi izdevās," pēc spēles teica Latvijas izlases rezultatīvākā spēlētāja. "Es vienkārši servēju savu servi. Tas arī viss," viņa komentēja savus desmit "eisus".


Dienas iepriekšējās spēlēs Daugavpilī Igaunija ar 3-1 (25:20, 20:25, 25:19, 25:14) pieveica vienaudzes no Lietuvas, bet Polija ar 3-2 (25:15, 25:21, 23:25, 16:25, 15:8) pārspēja Ukrainas valstsvienību. Otrdien, plkst.16, latvietes tiksies ar Gruziju, ceturtdien šajā pašā laikā - ar Ukrainu, piektdien - ar Igauniju, sestdien - ar Lietuvu un svētdien - ar Poliju.

Septiņu valstu komandas Daugavpilī cīnās arī par Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) čempionāta medaļām. Uzvarētāja bez EEVZA zelta medaļām iegūs arī ceļazīmi uz 2024.gada Eiropas U-18 čempionāta finālturnīru. No EEVZA čempionāta otrajā kvalifikācijas kārtā iekļūs otrās līdz piektās vietas ieguvējas. Kvalifikācijas turnīrs EEVZA čempionāta ietvaros notiek no 20. līdz 26. novembrim.

Spēles tiešraidē ir vērojamas "YouTube" kontā "Volejbols Latvija", bet ieeja uz spēlēm ir bez maksas. Kvalifikācijas otrās kārtas turnīri notiks no 11. līdz 14. aprīlim, bet finālturnīrs no 2024.gada 1. līdz 13. jūlijam norisināsies Grieķijā un Kiprā.

Latvijas izlases sastāvs:

"libero" - Nikola Bezpavlaja (RVS), Kristiāna Muižarāja (Kuldīgas Novada sporta skola);
otrā tempa spēlētājas - Linda Račiņa, Beāte Runce (abas - Jūrmalas Sporta skola), Rūta Putene, Šarlote Šlitere, Megija Rumaka (visas - RVS), Karlīna Kazāka, Agnese Grīnberga (abas - Jelgavas Novada sporta centrs);
pirmā tempa spēlētājas - Marta Gintere (RVS), Karmena Struka (Murjāņu Sporta ģimnāzija);
diagonālā spēlētāja - Katrīna Zariņa (RVS);
cēlājas - Elizabete Barone (RVS/Murjāņu Sporta ģimnāzija), Alise Bogdane (Liepājas Sporta spēļu skola).

Izmantotie resursi:
https://volejbols.lv/zina/latvijas-...
LETA