Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Kaprioti: "Vēlos, lai jūtam līdzi un nežēlojamies, jo citādi var sabojāt labo"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kaprioti: "Vēlos, lai jūtam līdzi un nežēlojamies, jo citādi var sabojāt labo"
U17 Latvijas volejbola meiteņu izlase. Foto: Artūrs Stiebriņš, Latvijas Volejbola federācija / CEV

U17 Latvijas volejbola izlases sestdien nekvalificējās Eiropas čempionāta finālturnīram, meitenēm pietrūka vienas uzvaras. Latvijas izlases galvenais treneris Daniela Kaprioti atzīst, ka citas komandas spēlēja labāk, bet mūsu meitenes daudzās lietās paveica brīnumu. Par to vēsta volejbola federācija.

U17 EČ meiteņu kvalifikācijas spēles Rīgā

20.04.23Latvija - Grieķija16:25 23:25 22:25
21.04.23Latvija - Somija25:17 25:20 17:25 25:20
22.04.23Latvija - Slovēnija23:25 14:25 13:25

Lai iekļūtu finālturnīrā, grupas pēdējā spēlē Latvijai bija jāuzvar ar 3-0 vai 3-1 pret Slovēniju, kas zaudējuma gadījumā netiktu tālāk. “Slovēnijai šodien vajadzēja uzvaru, ko arī sasniedza, jo tā ir daudz spēcīgāka komanda. Mums pietrūka pieredzes un spēles līmeņa. Tīkla otrā pusē četras piecas spēlētājas bija pilnīgi citā līmenī,” norāda Latvijas meiteņu izlases galvenais treneris Daniele Kaprioti. “Vēlos, lai jūtam līdzi mūsu komandai un nežēlojamies, jo citādi ir risks sabojāt labo. Ceru, ka meitenes šo turnīru pametīs ar pareizām emocijām un motivāciju sasniegt ko vairāk.”

Punkti turnīra noslēguma tabulā: Slovēnija 8, Grieķija 5, Latvija 3, Somija 2. “Citas komandas spēlēja labāk, bet mūsu meitenes paveica brīnumu daudzās lietās. Tā kā ļoti lepojos. Mums pietrūka veidu, kā spēlēt, tas ir jāuzlabo. Šis ir situāciju sporta veids, kur jāpielāgojas un jāpilnveidojas, lai izdzīvotu,” atzīst meiteņu valstsvienības treneris. “Svarīgi ir saskarties ar realitāti un to akceptēt. Spēlētājām jāturpina strādāt, jāatrod iedvesma un motivācija.”

Turnīra otrajā dienā Latvijas izlase ar 3-1 pieveica somietes un nokļuva vienas uzvaras attālumā līdz finālturnīram. “Tagad bija sekas pirmajam mačam, kur otrajā un trešajā setā tikām ļoti tuvu. Šoreiz spēlējām drošāk, it sevišķi servē, kas ir viena no mūsu stiprajām pusēm. Neesam komanda, kas perfekti darbojas uzņemšanā, bet meitenes nopelnīja uzvaru,” atzina Daniele Kaprioti. “Ja neizdodas sasniegt rezultātu, ticība saviem spēkiem dažreiz nav labākajā līmenī. Bet mums jāsaprot, ka arī Roma netika uzcelta vienā dienā. Neatceros, kad meiteņu sacensībās Latvija izcīnīja tik svarīgu uzvara kā tagad pret Somiju - domāju, tas bija pirms vairākiem gadiem. Tas ir svarīgi saistībā ar šo paaudzi un Latviju.”

U17 EČ zēnu kvalifikācijas spēles Serbijā

20.04.23Latvija - Serbija22:25 21:25 19:25
21.04.23Latvija - Austrija12:25 19:25 17:25
22.04.23Latvija - Vācija18:25 15:25 19:25

Kvalifikācijas pirmajā cīņā izdevās diezgan līdzvērtīgi nospēlēt pret laukuma saimniekiem. “Pret serbiem labi spēlējām serves uzņemšanā. Nevar teikt, ka bija kāds elements, kurā īpaši iekritām. Zaudējums sakrājās no pašu sīkām kļūdām,” saka Latvijas zēnu izlases galvenais treneris Māris Vensbergs.

Punkti turnīra noslēguma tabulā: Austrija 7, Serbija 7, Vācija 4, Latvija 0. Savās pēdējās divās kvalifikācijas spēlēs mūsu izlase zaudēja austriešiem un vāciešiem, kaut gan bija mērķis iekļūt finālturnīrā. “Neizdevās puišiem iedot to drošības sajūtu, ka var iet, spēlēt un uzvarēt. Abās spēlēs izskatījās, ka bijām nobijušies no pretiniekiem, baidoties kļūdīties. Abos mačos zaudējām savu kļūdu dēļ, nevis viņi mūs uzvarēja. Lielākā atšķirība bija tā, ka pretinieki tik daudz nekļūdījās,” norāda zēnu valstsvienības treneris. “Ja mēs būtu rādījuši tādu spēli kā pārbaudes turnīra pusfinālā Itālijā, tagad varētu uzvarēt gan Austriju, gan Vāciju.”

Izmantotie resursi:
volejbols.lv