Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Baltijas valstu sacensībās mešanas disciplīnās Latvija paliek pēdējā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Baltijas valstu sacensībās mešanas disciplīnās Latvija paliek pēdējā
Igors Sokolovs
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Šodien Valmierā notika Baltijas valstu sacensības mešanas disciplīnās. Latvijas sportisti nespēja izmantot sava stadiona priekšrocības un pilnīgi visās vecuma grupās ierindojās pēdējā vietā.

Sportisti sacentās četrās disciplīnās – šķēpmešanā, vesera mešanā, diska mešanā, kā arī lodes grūšanā. Visās disciplīnās uz starta devās gan vīrieši, gan sievietes četrās vecuma kategorijās – pieaugušie, U23, U20 un U18.

Latvijai labākā bija šķēpmešana vīriešiem, kur izdevās uzvarēt trijās no četrām vecuma grupām – Ansis Brūns bija labākais starp pieaugušajiem ar 79,23 metrus tālu metienu, viņa piemēram U23 vecuma grupā sekoja Jāzeps Garoza (69,39m), bet U18 vecumā labākais bija Krišjānis Suntažs (63,76m).

Visās pārējās disciplīnās kopā Latvija izcīnīja tikai četras uzvaras. Igors Sokolovs bija labākais vesera metējs starp pieaugušajiem, ar rezultātu 70,96 metri tuvāko konkurentu apsteidzot par vairāk nekā deviņiem metriem.

Diska mešanā U20 vecumā Lauris Kaufmanis meta 59,47 metrus tālu, bet U18 vecumā Dins Demidočkins triumfēja ar 51,26 metriem. Dāmām Lāsma Padedze bija labākā U23 grupā ar 45,04 metrus tālu diska metienu.

Lodes grūšanā vīriešiem Māris Urtāns palika trešais, labākajā piegājienā sasniedzot 18,27 metrus tālu rezultātu. Tas viņam padevās pirmajā piegājienā, bet neviens no nākamajiem pieciem netika ieskaitīts.

Kopvērtējumā Latvija sakrāja 25395 punktus un ierindojās trešajā vietā. Ar 27344 punktiem uzvarēja Igaunija, kamēr lietuviešiem 27014 punkti. Latvieši bija pēdējie ikvienā vecuma grupā.

Izmantotie resursi:
https://athletics.lv/