Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Bolts pēc triumfa 100 metros: "Tas noteikti bija mans grūtākais skrējiens"

Agris Suveizda

Bolts pēc triumfa 100 metros: "Tas noteikti bija mans grūtākais skrējiens"
Juseins Bolts
Foto: AP/Scanpix

Jamaikiešu sprinteris Juseins Bolts pasaules čempionāta pārspēja favorītu Džastinu Getlinu un trešo reizi karjerā 100 metru distancē kļuva par pasaules čempionu. Pēc triumfa Bolts atzina, ka šā gada fināls noteikti bija grūtākais skrējiens viņa karjerā.

"Pēc tam, kad atgriezos no savainojuma, bija ļoti daudz cilvēku, kas šaubījās par mani. Tas bija smagi," sacīja Juseins Bolts. "Atbraukt uz pasaules čempionātu un aizstāvēt savu [2013. gadā Maskavā izcīnīto] titulu ir laba sajūta."

"Noteikti domāju, ka šis bija grūtākais skrējiens [manā karjerā]. Šīs sezonas laikā ļoti daudz kam biju gājis cauri," Bolts turpināja, piebilstot, ka vācu ārsts Hanss Vilhelms Millers-Volfārts viņam bijis gluži kā dzīvības glābējs.

Kamēr sacensību galvenais favorīts Džastins Getlins pusfinālā uzrādīja laiku 9,77 sekundes, Boltam nācās krietni pasvīst, lai uzvarētu savā skrējienā. "Pēc pusfināla mans treneris sacīja: "Tu pārāk daudz par to domā. Tavā prātā ir pārāk daudz lietu, tev ir jāatceras tikai tas, ka to esi darījis jau miljons reižu. Tāpēc vienkārši dodies uz skrejceļu un atslābinies." Tieši to es arī izdarīju."

Bolts finālskrējienu veica 9,79 sekundēs, labojot savu sezonas labāko rezultātu un par vienu sekundes simtdaļu apsteidzot Getlinu. Amerikānis atzina, ka zelta medaļas likteni izšķīra pēdējie pieci metri: " Par tālu noliecos uz priekšu un nedaudz zaudēju līdzsvaru. Nedaudz paklupu, rokas nedaudz aizgāja pa gaisu. Tā nebija mana diena. Jebkuram, kurš sacenšas pret Juseinu, ir jābūt gatavam strādāt. Tie pieci metri man maksāja skrējienu."

Izmantotie resursi:
BBC Sport - World Championships 2015: Usain...

     [+] [-]

, 2015-08-24 20:24, pirms 9 gadiem
200 m buus vieglaaka uzvara

  +1 [+] [-]

, 2015-08-24 20:41, pirms 9 gadiem
Domāju, ka grūti bija arī pusfinālā. Bet saņēmās. Ja tur tiktu vieglāka uzvara, tad finālā nomestu vismaz pāris, ja ne vairāk, simtdaļas...

  +1 [+] [-]

, 2015-08-24 20:52, pirms 9 gadiem
krkr rakstīja: Domāju, ka grūti bija arī pusfinālā. Bet saņēmās. Ja tur tiktu vieglāka uzvara, tad finālā nomestu vismaz pāris, ja ne vairāk, simtdaļas...
Tik pat labi ja Getlinam nebūtu sūdīgs reakcijas laiks, pat lēnāks par boltu, lai gan parasti šajā ziņā viņam nu gandrīz nav kur pielikt šosezon, un nebūtu sliktas beigas,tad viņam ar pāris simtdaļas ir nost. Tas viss drošivien tikai dēļ lielā spiediena, kas viņam bija finālā.

  +4 [+] [-]

, 2015-08-24 21:07, pirms 9 gadiem
Ja Bolts ir Juseins, tad nafig Getlins nav Justins? Izskaidrojat man šo apollocentra loģiku.

     [+] [-]

, 2015-08-24 21:21, pirms 9 gadiem
Getlins vēljoprojām skrien kā 20 gadīgais. :O

  +1 [+] [-]

, 2015-08-25 01:01, pirms 9 gadiem
Buhankai derētu pamācīties angļu valodu, pirms publicē savus batonus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja