Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Bolts: ''Vienmēr kāds domās, ka var pieveikt dopinga sistēmu''

Krišs Upenieks

Bolts: ''Vienmēr kāds domās, ka var pieveikt dopinga sistēmu''
Juseins Bolts
Foto: AP/Scanpix

Pavisam drīz Ķīnas galvaspilsētā Pekinā sāksies pasaules čempionāts vieglatlētikā. Sprinta distancēs piedalīsies arī 100 un 200 metru rekordists Juseins Bolts, kurš izteicis savu viedokli par dopingu sportā, atzīmējot, ka pilnībā šo sērgu nebūs iespējams izskaust.

''Dopings bijis pieminēts daudzos virsrakstos pēdējo gadu laikā. Patiesi skumji skatīties uz pozīciju, kādā pašlaik atrodas sports. Cerams, ka jaunais prezidents spēs mainīt daudzas lietas un palīdzēs lietām kļūt vienkāršākām, lai sports var palikt labāks,'' pēdējā laika dopinga skandālus komentējis Jamaikas sprinteris Juseins Bolts.

100 un 200 metru rekordists gan nedomā, ka ar šo problēmu būs iespējams tikt galā: ''Būs grūti pilnībā izskaust dopinga skandālus. Domāju, ja noteikumu kļūs krietni stingrāki, tad mazāk sportistu riskēs. Bet tāpat uzskatu, ka vienmēr būs tie viens vai divi cilvēki, kas uzskatīs, ka var pieveikt dopinga sistēmu.''

Gaidāmajā pasaules čempionātā gaidāma ļoti saistoša cīņa starp ASV sprinteri Džastinu Getlinu un Boltu. Amerikānis ir četru labāko rezultātu īpašnieks šajā sezonā, ātrāko reizi 100 metrus izskrienot 9,74 sekundēs Maijā. Bolts šogad jūlijā distanci veica 9,87 sekundēs, bet pasaules rekords sasniegts 2009. gadā - 9,58 sekundes. Getlins divas reizes karjeras laikā ir bijis diskvalificēts par dopinga lietošanu, bet Boltam nav nekādu pretenziju tagad sacensties ar amerikāni, ja to atļauj visi noteikumi. Bolts uzskata, ka viņš joprojām ir labākais pasaulē un ir gatavs to pierādīt Pekinā.

Pasaules čempionāts Pekinā norisināsies no 22. līdz 30. augustam. Ceļazīmi uz čempionātu Ķīnā bija ieguvuši desmit Latvijas sportisti, bet vesera metējs Igors Sokolovs nepiedalīsies savainojuma dēļ.

Izmantotie resursi:
https://uk.sports.yahoo.com/news/ca...

  -2 [+] [-]

, 2015-08-20 16:47, pirms 9 gadiem
Līdz RIO NR 1 ir Bolts, tad būss citi nr 1!

  -2 [+] [-]

, 2015-08-20 16:50, pirms 9 gadiem
Pekinaa Getlins varees elpot Bolta putekljus

  -1 [+] [-]

, 2015-08-20 17:19, pirms 9 gadiem
Sistēmu tiešām nevar pieveikt neviens, jo tā strādā tā kā grib - vieniem ļauj darīt ko grib, citiem nē, tāpēc Bolta gadījumā būtu tā uzmanīgāk jāizsakās, jo viena nepareiza kustība un... es būšu NENORMĀLI pārsteigts, ja izrādīsies, ka WADAi nebūs iespēju Boltu "norakt".

Ja mēs ņemam vērā, ka 20% no visiem, kuri 100 metrus ir izskrējuši zem 10 sekundēm ir oficiāli pieķerti kā dopinga lietotāji, kad pēdējais pasaules rekordists, kurš nav turēts aizdomās (t.i., nevis vienkārši kādam liekas, ka kāds cits ir lietojis, bet balstoties uz pamatīgu faktoloģisko materiālu) par dopinga lietošanu bija Donovans Beilijs, kurš šo rekordu uzstādīja pirms gandrīz 20 gadiem.

Starp tiem, kuri ir pratuši 100 metrus noskriet zem 9.80 sekundēm ir tikai divi sportisti, kuri oficiāli nav pieķerti ar dopingu - Moriss Grīns (taču ir ĻOTI daudz netiešu pierādījumu, ka viņš nav skrējis tīrs) un... uz šo brīdi visātrākais cilvēks - Bolts.

Un tagd dienas jautājums - kurš ir tik naivs un tic, ka Bolts ir tas SUPERCILVĒKS, kurš ir spējis noskriet visus doperus (tuvāko sekotāju pārspējot par 0.11 sekundēm) nelietojot neko no aizliegto vielu saraksta?

  -1 [+] [-]

, 2015-08-20 18:18, pirms 9 gadiem
Bolt, atkāpies !!!!!!

  +1 [+] [-]

, 2015-08-20 19:26, pirms 9 gadiem
Man nerūp, esmu par dopingu. Būtu interesanti paskatīties uz rezultātiem, ja lietotu visi.

     [+] [-]

, 2015-08-20 22:09, pirms 9 gadiem
Ar dopingu nevajadzētu beigt, skrējējiem vajadzētu atļaut nozāģēt sev kājas un vietā pielikt oglekļa šķiedras protēzes, ar kurām principā var ietaupīt milzum daudz enerģijas un skriet vēl ātrāk.